Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

20 lutego 2026 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki puree, paluszki rybne i kapustą czerwona na ciepło z jabłkiem. 
Na deser lody . Seniorka bez nich ani rusz. 🫢😋
20 lutego 2026 09:12 / 2 osobom podoba się ten post
Agat

Miałam (i mam nadal 😉 ) tę nieszczęsną śmietankę, dużą nieotwartą butelkę, ale pod ręką napoczęty jogurt mi się nawinął no to lunęłam 😁

Mówią, że jogurt zdrowszy ..
🖐️
20 lutego 2026 09:54 / 1 osobie podoba się ten post
Zmiana planów,miało być warzywne curry,ale ryż do tego,a ten jedliśmy już dwa razy w ciągu ostatniego tygodnia. Za często by było dla "moich" cukrzyków. Podobno ryż ugotowany,schłodzony,tak samo zamrożony chleb,mają niższy indeks glikemiczny. Chleb zamrażam,ryż chyba wszyscy lubią świeżo ugotowany. Będzie zupa marchewkowo imbirowa,kremowa,z mlekiem kokosowym. Wiem,wiem,też cukier podskoczy,ale nie na tyle żeby był lebensgefährlich . I chyba pizza wegetariańska. Samą zupką się nie najemy.
20 lutego 2026 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
Ja mam na obiad c.d zupy pomidorowej bo też za dużo mi się nagotowało więc trzeba zjeść bo że śmietaną do tego dziś zaserwuję lody bo jest dużo w zamrażalniku a trzeba pomału opróżnia aby zrobić miejsce na inne mrożonki 
20 lutego 2026 13:30
Mleczko

Nie chce cytować ,żeby mi się nie dostało pieczarka  :-). Jeśli nie mam wszystkiego czego potrzebuje to wymyslam nowy przepis .W takim przypadku zrobiłabym.mielone faszerowane pieczarkami z cebulką 
Smaczne :mniam: są i nie są suche 

W takich wypadkach , aby było widać co na talerzu się znajduje, jest warunek - trzeba mieć porządek i w głowie i w kuchni 
20 lutego 2026 16:02 / 2 osobom podoba się ten post
Na obiad poprosiła mnie Kerstin.Zrobiła typowe,wegetariańskie.Kasza bulgur,dressing z jogurtu,pieczona paprykai pokrojone w plastry avokado.Było smaczne ale...
20 lutego 2026 18:10
Maluda

Na obiad poprosiła mnie Kerstin.Zrobiła typowe,wegetariańskie.Kasza bulgur,dressing z jogurtu,pieczona paprykai pokrojone w plastry avokado.Było smaczne ale...

Uwielbiam pieczoną czy grillowaną paprykę . Avocado też