Powitajki przy kawie 78

20 lutego 2025 19:57 / 3 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Na mróz spakowałam dwie pary getrów, leżą w szufladzie i raczej nie doczekają się użycia bo u mnie dzisiaj już słonko wyszło. W cieniu nadal zimnica.

Getry? Nie mam takowych .
21 lutego 2025 06:17 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek piątkowo z nowego adresu.W sumie dobrze,że będę tu tylko tydzień, bo obowiązków jest od groma.Seniorka z Parkinsonem,więc wiadomo, co w trawie piszczy. Teraz kawa bo ok.7 mej zadzwoni na pipi,po godzinie tabletki,a potem śpi do 9,10,zależy. Tylko spać chodzi późno, bo ogląda swoje ulubione filmy.Co przyniesie dzień  ,zobaczymy. 
21 lutego 2025 06:42 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek.  
Dziś w sumie mam wolne tylko 2 godzinki mam posiedzieć z seniorka jak córka starsza , która wczoraj przyjechała i jutro odjedzie, pojedzie z seniorem do kardiologa. Zupę pomidorowa  mamy gotową tylko makaron dogotuje i obiad z głowy. Mam nadzieję na trochę pogody bo pójdę na spacer a potem zrobię sobie pielęgnację stop i włosów. 😃 
Agencja poinformowana i rodzina kiedy chce jechać więc zaraz zakomunikuje to w odliczajkach. Atmosfera tutaj robi się gęsta nawet wczoraj doszło do małej bójki między córkami seniorów. 🙈🫣🤣Ta , która jest na miejscu zarzuciła tamtej, że wszystko na je głowie i że tylko na weekendy wpadnie eweiugotuje, zakupy zrobi i tyle. Ja żadnej nie bronie. Tamta ma swoją aptekę , dorosłe niby dzieci ale 60 letniego męża, który 2 lata przeszedł bardzo poważny udar i jeszcze do tej pory nie jest w pełni sprawny. 
Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, że wojna jest niepotrzebna a tym bardziej żeby mama  to słuchała. Jak mają problem to do garażu się kłócić lub do lasu.  Do tego zakomunikowakam, że uważam , że za dużo ludzi się tu kręci. Ciągle jakieś goście, odwiedziny itd itd a matka potrzebuje ciszy i spokoju. Wiem, że to jej może ostatnie chwile ale co za dużo to nie zdrowo jak w restauracji jedni wychodzą drudzy wchodzą. Cholery można dostać. To nie są warunki dla tak chorej osoby i nawet oznajmiłam że w hospicjum miała by spokój i wyszłam z kuchni i ich z tym zostawiłam. 
Spokojnego dnia opiekunowo. 
21 lutego 2025 08:42 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim Spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😄😃😀💃💃💃
21 lutego 2025 08:50 / 4 osobom podoba się ten post
21 lutego 2025 08:56 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

:chaplin::choroba::do bani::ubikacja1::kropla potu:

Zdrowia życzę ❤️😘
21 lutego 2025 09:01 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim tym pracującym i tym w domach  Wczoraj jakoś nie miałam czasu pisać bo miłam telefony od rodziny. Dziś u nas ciepłej wiosna pomału nadchodzi teraz zmykam bo mamy ßniadanko. 

21 lutego 2025 09:08 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Zdrówka 
21 lutego 2025 09:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  -    idzie odwilż, będzie przedwiośnie. . Już nie mogę się doczekać.Zima dla mnie to wyrwany kawałek czasu z życia . Co można robić w domu o tej porze roku ?? Sprzątać ? Gotować? Dziergać ?Czytać ?  To wszystko za mało .
Pocieszam się, że wnet rower wyprowadzę z garażu a kluczyk do auta zakopie w ogródku . Kawy jeszcze nie piłam , więc zapraszam zrobię więcej 
21 lutego 2025 09:15 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

☹️zdrowia życzę 
21 lutego 2025 09:16 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Co tam zjadłaś? Dużo pij 
21 lutego 2025 10:13 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,jak ten czas popindala,dopiero co jeden minął ,a już kolejny piątek mamy . Tutaj też czuć,że wiosna nadchodzi. W czoraj na spacerze widziałam jak jakieś ptaszki kluczem czy w kluczu leciały i bardzo głośno między sobą gadały . Cieplej się zrobiło ,wczoraj 14st a dzisiaj ma być jeszcze więcej . Przesiedziałyśmy ze znajomymi bite dwie godziny na tarasie w kawiarni. Nawet kurtki porozpinałyśmy,bo taras zadaszony. Dzisiaj też w planie dłuższe wyjście ,słońce już wychodzi z ukrycia 🌞. Późno poszłam spać ,właściwie to już dobre dzisiaj było,bo tablet mi się wygodnie ustawił i nie chciałam go ruszać,żeby tego położenia nie zepsuć. Nie nie,żaden Netflix,na YouTube się zapatrzyłam i zasłuchałam . Z tą ,poleconą przez Tinę,Curly Madeleine się zasiedziałam . Qrcze,ile to roboty z tymi włosami,żeby były zdrowe i ładnie wyglądały . No do tej pory prawie wszystko źle robiłam,od mycia zaczynając . Dużo się muszę nauczyć a przed tem "nakupić",ale zrobię to,bo tak sobie postanowiłam . Przynajmniej już wiem na 100%,że moje włosy to blond,delikatne,falowane,skręt 2B. A teraz kończę kawę ,śniadanie już na pdp czeka więc uciekam żeby Ją na salony ze spalni wprowadzić . Przyjemnego,ciepłego i zdrowego dnia życzę 
21 lutego 2025 10:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  kolejny weekend przed nami zaraz pora szykować obiad i ...byle do przerwy 
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
21 lutego 2025 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Zdrowia życzę ❤️😘

21 lutego 2025 13:31 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Zdrówka :przytula: