Powitajki przy kawie 80

04 października 2025 06:18 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś jest sobota ..moja ostatnia na tym adresie. Za tydzień będę w drodze do domu. 😁 
Za oknem? Bo nie chce mi się wstać i zajrzeć. 🤣 Spokojnego.dnia opiekunowo. 
04 października 2025 07:32 / 2 osobom podoba się ten post
Aktualizacja.  Ciemno,  deszczowo 😥 ☔ i wieje jak w kieleckim. Typowa jesien. 🍄🍂🍁
04 października 2025 08:28 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 😊 🌻 ☕ 🥐 
Matko Boska , ja już byłam za oknem,  już nie narzekam że wczoraj było źle😛 udanego dnia życzę 
04 października 2025 09:13 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,sobota,weekend,trzeba pomyśleć co robić,żeby w domu nie gnuśnieć,skoro pogoda do spacerów nie zachęca . Też już byłam,nie za oknem,ale za drzwiami. Szaro,lekka mżawka z przerwami,wieje...ciepły wiatr. Tak,zdziwiłam się,że ciepły . No ale temperatura o kilka kresek wyższa od wczorajszej-13 stopni. Dzisiaj zakupy,gotowanie i małe prasowanko. Mogłam poprasować wczoraj,ale mi się nie chciało . Zaraz zrobię listę zakupów i wybiorę się do sklepu.
Przyjemnego dnia życzę 
04 października 2025 09:22 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,sobota,weekend,trzeba pomyśleć co robić,żeby w domu nie gnuśnieć,skoro pogoda do spacerów nie zachęca . Też już byłam,nie za oknem,ale za drzwiami:-). Szaro,lekka mżawka z przerwami,wieje...ciepły wiatr:zaskoczenie1:. Tak,zdziwiłam się,że ciepły . No ale temperatura o kilka kresek wyższa od wczorajszej-13 stopni. Dzisiaj zakupy,gotowanie i małe prasowanko. Mogłam poprasować wczoraj,ale mi się nie chciało . Zaraz zrobię listę zakupów i wybiorę się do sklepu.
Przyjemnego dnia życzę :angel3:

Tak Gusiu , bo w Duesseldorfiie jak idziesz śmieci sąsiadom podrzucać to cichaczem oknem wychodzisz 
04 października 2025 09:27 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Tak Gusiu , bo w Duesseldorfiie jak idziesz śmieci sąsiadom podrzucać to cichaczem oknem wychodzisz :-)

04 października 2025 09:48 / 2 osobom podoba się ten post
Mówią,nie chwal dnia,przed zachodem słońca,a ja to nieopatrznie zrobiłam . Ludzie,co to się zadziało w ciągu kilku sekund. Zerwała się taka nawałnica,ulewa i wichura,deszcz pada " w poprzek ". Muszę odczekać z wyjściem po zakupy,będę zwarta i gotowa wyskoczyć ,jak się trochę uspokoi za oknem czy zacdrzwiami .Chyba będzie jakiś szybki,spontaniczny obiad,z tego,co mi się pod rękę w lodówce i spiżarni nawinie 
04 października 2025 09:58 / 3 osobom podoba się ten post
Dawaj do Duess  nie pada nie wieje , pędzę do piekarni i Rosmannku 
04 października 2025 10:54 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Zakupy zrobione, zaraz trzeba się zabrać za przygotowanie obiadu 
Spokojnej soboty życzę wszystkim 
04 października 2025 11:48 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sobotnio+ a przy  sobocie jest po robocie 
Dzisiaj się bycze  
Pogoda też nie zachęcająca,zakupów nie robię więc siedzę w domu . 

Dobrego dnia przy kawie i cieście. 
04 października 2025 12:01 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Piątek dziś. 

Nie liczę godzin mi dat ...

Nareszcie mam ten luksus, że robię to co chcę bez względu na dzień i godzinę .Ten tydzień zleciał mi w mgnieniu....
04 października 2025 12:31 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie liczę godzin mi dat ...:-)

Nareszcie mam ten luksus, że robię to co chcę bez względu na dzień i godzinę .Ten tydzień zleciał mi w mgnieniu....:-):-)

Mnie też . Aż się boję jak ten następny,ostatni mój pełny na tym zleceniu,będzie śmigał . Ale wszystko mam robione na bieżąco,więc nawet wielkich porządków,przed przyjazdem stałej opiekunki,robić nie muszę. Może przyjeżdżać w każdej chwili. Pakowania też nie mam za dużo,wrzucę z półek i wieszaków do walizki i to wszystko
05 października 2025 06:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  w niedzielę. Ja dzisiaj śpiewam " ta ostatnia niedziela"... 
Dziś senior z córką do kościoła a ja przygotuje obiad. Wczoraj wyszło na godzinkę słońce ☀️ to i ja w miasto  ale jak wracałam to mnie już deszcz złapał .☔ Ciekawe jaka dziś pogoda dopisze. 
Wszystkim dobrego dnia . 
05 października 2025 07:11 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,za oknem nawet nie szaro tylko ciemno. Już nie zrywam się przed budzikiem,ale nawet na 10 minut drzemkę ustawiam . Chce się poleżeć w takie poranki,a i po południu głowę do podusi ciągnie . Niedziela czy nie,wylegiwania się nie ma. Po śniadaniu dopiero wezmę prysznic,muszę umyć włosy ,wszak do restorana dzisiaj wyjazd. Tym razem w piątkę,dołączą do nas syn seniorów i jego partnerka. Chyba nie zjem rybki,wymyślili,że zabiorą mnie gdzieś,gdzie jeszcze nie byłam . Nie chcieli mi jednak powiedzieć dokąd pojedziemy,ale podobno spodoba mi się . No,zobaczymy. Kończę kawę i powoli będę się zbierała do porannych obowiązków.
Przyjemnej,spokojnej niedzieli i słońca  życzę 
05 października 2025 08:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ja jeszcze w łóżeczku 
Kawa już zaliczona i rybka się rozmraża , spoko .Za oknem pogodnie tylko chłodno. Nie lubię niedziel, taki jałowy dzień . 
Dobrego dnia