Powitajki przy kawie 80

01 kwietnia 2026 13:06 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Trochę mnie nie było wśród ludu Opiekunkowo . 
Miałam w rodzinie trudny czas , syn mojej najstarszej siostry odszedł od nas po dwóch latach choroby nowotworowej. Pełnych cierpienia i bólu . 
W zeszłym roku pisałam o amputacji nogi w Warszawie, najpierw wydawało się że to koniec dramatu . Tak było do lipca , pojawiły się przerzuty do głowy , płuca , teraz w lutym przerzuty były już wszędzie. . Tak jak chciał odszedł w domu . 
Paweł miał 38 lat . 
Teraz wyjechałam szybko do małżeństwa , nie chciało mi się szukać nic na krótko , w maju i czerwcu mam terminy , wesele . Jestem w Duesseldorfiie, na końcu świata ,  pięknie nad Renem i daleko do cywilizacji. Podopieczna mogą być . O ile się nie pogorszą . Dobrego dnia 🤗 

Najbardziej przykro jak choroba i smierć zabierają młode osoby , choć mnie żal każdej. Pisz trochę, smutno bez Ciebie. 
02 kwietnia 2026 06:12 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Witam z rana bo zaraz jadę robić się na bóstwo 🤣🙈 to znaczy kosmetyczka ( henna i manicure ale taki mój naturalny) i fryzjer bo już straszę ludzi dookoła tak zarosłami jak dzik. 🤣
Na dziś wariacji kulinarnych nie przewiduje tylko obiad i umyć meble tarasowe. Muszę też umyć swoje auto ale to męża zagonie do tej roboty. 🤣😜 
Dobrego dnia opiekunowo i nie przemeczajcie się bo to już święta prawie są. 
02 kwietnia 2026 11:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dybry, przed chwilą musiałam się opędzać od Swiadków Jehowy - tu też chodzą , ale na dziś też już nie przewiduję żadnych wariatek  Zrobić  się nie mam czasu ani podrobić :) Z tym po świętach jak już będę abarot :) Wieczorem nach Polen 
Nie wiem jak to się stało, ale tych gościnców wieziemy full .
Miłego czwartku . 
02 kwietnia 2026 11:48 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

Dzień dobry. :chaplin: Witam z rana bo zaraz jadę robić się na bóstwo 🤣🙈 to znaczy kosmetyczka ( henna i manicure ale taki mój naturalny) i fryzjer bo już straszę ludzi dookoła tak zarosłami jak dzik. 🤣
Na dziś wariacji kulinarnych nie przewiduje tylko obiad i umyć meble tarasowe. Muszę też umyć swoje auto ale to męża zagonie do tej roboty. 🤣😜 
Dobrego dnia opiekunowo i nie przemeczajcie się bo to już święta prawie są. 

Dobrze , że jest co fryzować :) 
02 kwietnia 2026 13:03 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z domku,zajechałam szczęśliwie choć trochę z przygodami bo miałam aż dwie przesiadki i na jednej zapomnieli zapewnić busa dla siedmiu osób i kierowcy  40 min. czekaliśmy na zimnie i marzli.Przyjechał po nas bus i już było dobrze.Długo jechałam bo 12 godz. Z pod Berlina.Cieszę się już domkiem i rodziną. Wczoraj był dzień piżamowy a dziś rozpakowywanie.Nie spieszę się bo nic nie muszę robić na czas. Dziękuję wszystkim za życzenia szczęśliwego powrotu do domu. Wam życzę spokojnej bezstresowej pracy.
02 kwietnia 2026 13:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry już Wielki Piątek z za zakrętu wystaje , pogoda piękna i roboty w bród.
Chciałam coś zrobić na swoim ogrodzie niestety inne pracusiem mnie wyprzedziły .
Mamy w ogrodzie chyba że 100 letnia wierzbę .Już kwitnie i pewnie tysiące pszczół ja obsiadły . W ogrodzie szum jak na dworcu kolejowym . Nie chcę się barażach żeby zajączka nie spłoszyć . Mogłabym spróbować bo nigdy nie opuściłam po urodzeniu , wolę jednak nie ryzykować . 
Szykuje się do wyjazdu i gdyby mnie już wiatr pogonił złoże Wam życzenia .

Tym w pracy i tym na urlopie niech Wam się szczęści nie tylko w święta .Spokojnych pogodnych świąt .

02 kwietnia 2026 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzień dobry już Wielki Piątek z za zakrętu wystaje , pogoda piękna i roboty w bród.
Chciałam coś zrobić na swoim ogrodzie niestety inne pracusiem mnie wyprzedziły .
Mamy w ogrodzie chyba że 100 letnia wierzbę .Już kwitnie i pewnie tysiące pszczół ja obsiadły . W ogrodzie szum jak na dworcu kolejowym . Nie chcę się barażach żeby zajączka nie spłoszyć . Mogłabym spróbować bo nigdy nie opuściłam po urodzeniu , wolę jednak nie ryzykować . 
Szykuje się do wyjazdu i gdyby mnie już wiatr pogonił złoże Wam życzenia .

Tym w pracy i tym na urlopie niech Wam się szczęści nie tylko w święta .Spokojnych pogodnych świąt .

Aż bylam zajrzec na własne podwórko. Naliczyłam pona 3 tys pszczół, dwa motyle i zajączka.
03 kwietnia 2026 07:05 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Wielki Piątek , o 6 rano obudziły mnie pięknym dźwiękiem dzwony miejscowego kościoła ..
Gdyby nie piec CO  zalaczajacy się co noc to byłoby dobrze . 
03 kwietnia 2026 07:46 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. I już Wielki Piątek mamy. 
Zaraz jadę po ostatnie zakupy , dotankować auto żeby było paliwo na zapas i później wezmę się za ciasto. Babeczki i sernik królewski tyle i aż tyle i upiekę pieczeń rzymska z jajkiem do sosu chrzanowego. 
Dobrego i spokojnego dnia opiekunowo. 
04 kwietnia 2026 05:58
Dzień dobry.  Witam się z Wami z rana bo troszkę roboty mam przed podjechaniem do święcenia pokarmów. Zaraz nastawiam mięsko na barszcz żeby jutro tylko rano zagotować i doprawić śmietanka. 
Teraz kawka i próbuje sernika bo wczoraj jakiś mi się nie specjalny wydawał a dziś już super smakuje. 
Dobrego dnia opiekunowo i Wesołych  Świąt . 
04 kwietnia 2026 05:59 / 1 osobie podoba się ten post
Halo Maluda co z Tobą? Jakaś cisza i Ciebie. 🤔🤔🤔
04 kwietnia 2026 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ w Wielką Sobotę. 
Przygotowan żadnych nie czynię , klasyka opiekuńcza , prysznic już o 7 rano u seniorki . Senior trochę ja reszta Phlegedienst. 
Ciasto 🍰 piecze synowa seniorów , obiad zamówiony na jutro i poniedziałek. 
Jajka trzeba pofarbować. 
04 kwietnia 2026 19:48 / 2 osobom podoba się ten post
05 kwietnia 2026 10:16 / 1 osobie podoba się ten post
Wesołych Świąt opiekunowo. 
05 kwietnia 2026 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
Wesołych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy życzę Wszystkim  Dla tych co w pracy szczególne życzenia . Dorotka widzę jest - nie pisała jeszcze jakie menu miała na obiad - czekam na feedback :) Jakby co to już współczuję - Dorotee wyprostuj mnie jak cuś 
Jutro mam nadzieje, że będzie ciepło, bo Smingus Dyngus. Na mnie pewnie i tak dzieciaki sie rzucą z jakimiś sikawkami - obmyślam juz strategię, jak ich napuścić na dziadka :)