Powitajki przy kawie 80

05 kwietnia 2026 13:12 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Halo Maluda co z Tobą? Jakaś cisza i Ciebie. 🤔🤔🤔

Nieprzyzwoicie milczy - mam nadzieję, że jest tylko zajeta. 
05 kwietnia 2026 13:40 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🐰🐰🐰🐰🐰 trochę spóźnione Wesołego Alleluja! 
Tina , z restauracji miła smaczna niespodzianka. 
Raguout cielęce , talarki ziemniaczane, sałata . 
I mój solidny Polski wkład w świąteczny buraczki czerwone z Bydgoszczy, nawet seniorom smakowały . 
Na stole przepiękny Mazurek też z Bydgoszczy , rzeżucha i pisanki 
Nawet pozytywnie zareagowali . 
Radosnego dnia 🌻
05 kwietnia 2026 18:26 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 🐰🐰🐰🐰🐰 trochę spóźnione Wesołego Alleluja! 
Tina , z restauracji miła smaczna niespodzianka. 
Raguout cielęce , talarki ziemniaczane, sałata . 
I mój solidny Polski wkład w świąteczny buraczki czerwone z Bydgoszczy, nawet seniorom smakowały . 
Na stole przepiękny Mazurek też z Bydgoszczy , rzeżucha i pisanki :wlk8:
Nawet pozytywnie zareagowali . 
Radosnego dnia 🌻

A jednak można zrobic coś miłego nie umierając z przepracowania :) Czasem zwykłe buraczki i odrobina życzliwości robią lepszą robotę niż tyrady o tym, co opiekunka powinna, a czego nie. Moze mieli opiekunke wygłaszającą referaty przed obiadem, dlatego są ostrożni.  Bardzo ładny, serdeczny gest.
06 kwietnia 2026 09:09
Dzień dobry.  w leniwy świąteczny poniedziałek. Wczoraj wieczorem przeszła pierwsza wiosenna burza⚡ a teraz gradem sypnęło ⛈️i zrobiło się bardzo zimno. 🌬️
My z mężem po śniadaniu. Młodzież jeszcze śpi. Dziś wyjeżdża syn męża busem wieczorem bo on mieszka i pracuje w Monachium a jutro moja córka wraca do Lublina a my zostajemy sami. 
Dziś chyba żadnych gości nie będzie a jak się trafia to mamy co jeść i stół można nakryć. 
Dobrego dnia opiekunowo i spokój ego świątecznego nastroju. 
06 kwietnia 2026 11:02 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🐰 🌻 ☕ 
Słońce zawitali w drugim dniu Świat. 
Spokojnego dnia . 

06 kwietnia 2026 11:04 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A jednak można zrobic coś miłego nie umierając z przepracowania :) Czasem zwykłe buraczki i odrobina życzliwości robią lepszą robotę niż tyrady o tym, co opiekunka powinna, a czego nie. Moze mieli opiekunke wygłaszającą referaty przed obiadem, dlatego są ostrożni.  Bardzo ładny, serdeczny gest.

Z poprzednią opiekunka problem był zgoła inny , nie mogli się porozumieć. St pani i tak nerwowa , na kropelkach wybuchała . Opiekunka bała się jej , dopiero coś zrobić. A at pani to taka Zosia Samosia . 
Udanego świętowania 😉 
06 kwietnia 2026 12:40 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Z poprzednią opiekunka problem był zgoła inny , nie mogli się porozumieć. St pani i tak nerwowa , na kropelkach wybuchała . Opiekunka bała się jej , dopiero coś zrobić. A at pani to taka Zosia Samosia . 
Udanego świętowania 😉 

To podopieczna nadaje ton :) 
06 kwietnia 2026 12:42 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien dobry w Wielkanocny Poniedzialek, wieczorem już z powrotem do CH . 
Spokojnego dnia.
07 kwietnia 2026 09:35 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry po świętach.Spędziłam je w gronie rodzinnym.Dziś już jesteśmy w domu i odpoczywamy po świętach.Spokojnego dnia życzę tym pracującym a tym na urlopie miłego odpoczywania.
07 kwietnia 2026 09:37 / 1 osobie podoba się ten post
07 kwietnia 2026 10:00 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Poświąteczne , chociaż moi podopieczni wybierają się dzisiaj na odświętne spotkanie bractwa kurkowego. 
Dodatkowo wolny czas . 
Obiad resztki  , sałatą  przyjechała Świeża, do kawy zające trzeba drożdżowe pójść . 
Jajka kolorowe jużz pojedzie . Seniorka stwierdziła że powinno je się jeść dopiero po 8 dniach od ugotowania . Na szczęście mieliśmy tylko 6
08 kwietnia 2026 08:28 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Poświąteczne , chociaż moi podopieczni wybierają się dzisiaj na odświętne spotkanie bractwa kurkowego. 
Dodatkowo wolny czas . 
Obiad resztki  , sałatą  przyjechała Świeża, do kawy zające trzeba drożdżowe pójść . 
Jajka kolorowe jużz pojedzie . Seniorka stwierdziła że powinno je się jeść dopiero po 8 dniach od ugotowania . Na szczęście mieliśmy tylko 6:-)

Też coś takiego słyszałam. Dobrze byłoby się upewnić , jaki jest fenomen tych jajek, bo w Polsce też sprzedają . Tylko 6  

Melduję , że w Szwajcarii pogoda letnia - wiśnie japońskie niedługo wybuchną kwieciem - takie przedstawienie można oglądać, bo piękne i nie epatuje non stop. 

Witam 8 kwietnia 2026 roku .Dziś Międzynarodowy Dzień Przeciwko GMO - świętuję , wprawdzie się to rozlazło ale nie kupuję tego i innym nie polecam. Z ogródka są the best. 
Spokojnego dnia. 
09 kwietnia 2026 07:30 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Wczoraj poczytałam i zapomniałam się przywitać 
Podopieczni są w porządku, fajnie się z nimi pracuje , minus to wszystko pod linijkę. 
A co najgorsze to pięć ogrzewania za ścianą . Męczy strasznie taki hałas . 
Dobrego dnia 🤗 
09 kwietnia 2026 08:50 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ☺️ u mnie ciężko się pracuje, bo Pani bardzo słaba. Lekarz domowy i opieka paliatywna już była. Rodzina bardzo mi pomaga. Miłego dnia ☺️
09 kwietnia 2026 08:51 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry poświąteczne .
Wody u nas dzisiaj brak to do 15tej mam wolne .
Zabrałam się za porządki w kuchni a tu cyk i wodę zakręcili . U mnie dzień bez porządków to dzień stracony .Jedni rodzą się w czepki inni z buława a ja z płynem do mycia podłóg .
Wam dobrego beztroskiego dnia życzę