Powitajki przy kawie 80

15 kwietnia 2026 11:23 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
15 kwietnia 2026 13:37 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo Narazie z domu chyba będę miała dłuższą przerwę bo tak mi wypadły terminy do lekarzy.U mnie dziś deszczyk ale w piątek ma być słoneczko.Muszę wyrobić nowy dowód osobisty bo kończy mi się ważność.Byłam już u fotografa i odebrałam zdjęcia,nawet ładnie wyszłam jestem mile zaskoczona.Teraz że zdjęciem do urzędu i czekać ok miesiąca.Często jeździmy z mężem do córki i pomagamy w ogródku a właściwie to mąż pomaga to takie prace budowlane(altanka) itp.Miłego i spokojnego popołudnia wszystkim
16 kwietnia 2026 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  Wczoraj iście letnia aura dzis już chłodniej i póki co deszcz ☔ pada więc pauza raczej w domu. Ja jeszcze 2 tygodnie tutaj . Później krótki urlopik i  5 maja jadę tam gdzie byłam od stycznia do końca  marca. 
Szczęście, że tu krótko bo seniorka z taką demencja, że nie wie o bożym świecie. 😢
Dobrego dnia opiekunowo. 

16 kwietnia 2026 10:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕, trochę popadało , przerwę prześpię. 

17 kwietnia 2026 06:51 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry . W CH wiosna też zimna i prognozy zapowiadają tak aż do maja. Obecnie na zewnąrz zimno i cicho, tylko jakiś kot koncertuje, ale próżno repliki się spodziewa .
Dorotee nie śpij , bo podopieczna zacznie znowu rządzić :)
Miłego dnia , spokojnej pracy. 
17 kwietnia 2026 07:29 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  Piątek weekendu początek. 
Słońce ☀️ już świeci. 
Ja kawkę pije . ☕
Seniorka jeszcze śpi. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
17 kwietnia 2026 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
U mnie też słoneczny dzień 
Tina seniorka rządzi i tak , im mniej ja widzę tym lepiej  pilnuję się , seniorka oczywiście. 
A potrafi , po kłótni z mężem 95 lat tak trzasnęły drzwi  że hoho. 
Jeszcze na mnie się nie wydarła ..CAsem ma ochotę . Sapie zanim się zezłości .  A sapie często 
18 kwietnia 2026 07:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Sobota czas start. Dobrego dnia opiekunowo. 
18 kwietnia 2026 07:07 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry. W prognozach kłamali. Miało być zimno i pochmurno, a nie wygląda :) Pogodny dzień od rana. 
Spokojnego dnia. 
18 kwietnia 2026 07:09 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

U mnie też słoneczny dzień :-)
Tina seniorka rządzi i tak , im mniej ja widzę tym lepiej :chaplin: pilnuję się , seniorka oczywiście. :chaplin:
A potrafi , po kłótni z mężem 95 lat tak trzasnęły drzwi  że hoho. 
Jeszcze na mnie się nie wydarła ..CAsem ma ochotę . Sapie zanim się zezłości . :aniolki: A sapie często :chaplin:

Kto jak nie Ty poradzi sobie z tą sytuacją . Spokój i klasa otwiera wiele drzwi " ale p o k a d z i ł a m" - ale w twoim przypadku to prawda. 
18 kwietnia 2026 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Kto jak nie Ty poradzi sobie z tą sytuacją . Spokój i klasa otwiera wiele drzwi " ale p o k a d z i ł a m" - ale w twoim przypadku to prawda. 

Tylko spokój nas uratuje 
Męcząca jest taka sytuacja , jeszcze te noce nieprzestrzeganie , dwie córeczki na głowie . I najgorsze chcą mnie tutaj na stałe 😊
18 kwietnia 2026 10:45 / 2 osobom podoba się ten post
18 kwietnia 2026 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Tylko spokój nas uratuje :chaplin:
Męcząca jest taka sytuacja , jeszcze te noce nieprzestrzeganie , dwie córeczki na głowie . I najgorsze chcą mnie tutaj na stałe 😊

Czyli to Ty wybierasz . Pytanie, jak się tam widzisz? 
18 kwietnia 2026 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Czyli to Ty wybierasz . Pytanie, jak się tam widzisz? 

O właśnie , ja się tutaj nie widzę. Fajnie się z nimi tj seniorami pracuje, właściwie to z seniorem. Ale  pięć od ogrzewania za ścianą to masakra . 
18 kwietnia 2026 18:09 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

O właśnie , ja się tutaj nie widzę. Fajnie się z nimi tj seniorami pracuje, właściwie to z seniorem. Ale  pięć od ogrzewania za ścianą to masakra . 

Serce tak, a piec paradoksalnie studzi zapał . Tak się wspólnej przyszłości planować nie da :)