Powitajki przy kawie 80

22 kwietnia 2026 18:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dziś luźniej.
Wczorajsze case’y rozkręciłam, ustawiłam w szeregu i podałam dalej. Po drodze trzeba było jeszcze ręcznie ogarnąć kilka przypadków, których  i automat nie złożył do kupy, bo rozsypały się już dokumentnie. Resztą zajmie się już inna drużyna.
Przy okazji musiałam podjechać do Zurychu, więc upiekłam dwie pieczenie przy jednym ogniu. Przetestowałam apkę do ratowania jedzenia, w której restauracje, kawiarnie i sklepy sprzedają taniej to, co zostało po lunchu albo z poranka. I powiem tak: pomysł świetny, wykonanie bardzo porządne, a miejsca ciekawe. Jedno było takie sobie, ale drugie naprawdę świetne, z pysznym jedzeniem robionym na miejscu. Na pewno tam wrócę.

Dla podróżujących i dla tych, którzy chcą odkrywać nowe miejsca bez wydawania fortuny, to naprawdę dobra sprawa.
Pogoda super - Limmat skrzył się w słońcu i na dodatek pochwalę się zdjęciem 
Miłego popołudnia i wieczoru :)
22 kwietnia 2026 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry, dziś luźniej.
Wczorajsze case’y rozkręciłam, ustawiłam w szeregu i podałam dalej. Po drodze trzeba było jeszcze ręcznie ogarnąć kilka przypadków, których  i automat nie złożył do kupy, bo rozsypały się już dokumentnie. Resztą zajmie się już inna drużyna.
Przy okazji musiałam podjechać do Zurychu, więc upiekłam dwie pieczenie przy jednym ogniu. Przetestowałam apkę do ratowania jedzenia, w której restauracje, kawiarnie i sklepy sprzedają taniej to, co zostało po lunchu albo z poranka. I powiem tak: pomysł świetny, wykonanie bardzo porządne, a miejsca ciekawe. Jedno było takie sobie, ale drugie naprawdę świetne, z pysznym jedzeniem robionym na miejscu. Na pewno tam wrócę.

Dla podróżujących i dla tych, którzy chcą odkrywać nowe miejsca bez wydawania fortuny, to naprawdę dobra sprawa.
Pogoda super - Limmat skrzył się w słońcu i na dodatek pochwalę się zdjęciem :-)
Miłego popołudnia i wieczoru :)

W Pl i w De działa ToGood to Go, akurat ja mam , naprawdę pyszne jedzenie można  dostać korzystniej . No  wyborne sushi 🍣 o 22 h
22 kwietnia 2026 21:02 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

W Pl i w De działa ToGood to Go, akurat ja mam , naprawdę pyszne jedzenie można  dostać korzystniej . No  wyborne sushi 🍣 o 22 h:-)

Wieczorem też mają coś dobrego, ja akurat byłam w porze poobiedniej. Musze powiedzieć, że byłam miło zaskoczona. Po sushi po 20 stej :) Widzę też, że sporo piekarni bierze udział w programie, cukierni. Zainstalowałam pod wyjazd w góry, a akurat miałam dziś czas aby wypróbować. 
23 kwietnia 2026 06:05 / 1 osobie podoba się ten post
Doberek czwartkowo.Kawa już wypita,portale przejrzane,czas na toaletę.Wszystkim życzę pogodnego dnia.
23 kwietnia 2026 06:54 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry. 
Słońce świeci ☀️ , ptaki cwierkaja 🐦🐦‍⬛ więc liczę na dobrą pogodę. 
Dobrego dnia opiekunowo. 

23 kwietnia 2026 09:16 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Ptzctwo nadal cwierka , słońce świeci, rower czeka . 
Spałam do 5,15 .
1 mają wyłącza się ogrzewanie tutaj . Posoie normalnie. 

24 kwietnia 2026 05:27 / 1 osobie podoba się ten post
Witam piątkowo po bardzo kiepskiej nocy.Mam nadzieję,że dzisiejszy dzień upłynie spokojnie i bezstresowo.
24 kwietnia 2026 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry.  Przysnęło mi się 🤣 chociaż seniorka wstaje o 8.30 to ja lubię spokojny czas dla siebie z rana. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
24 kwietnia 2026 09:35 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 🌻 ☕ 
Dzisiaj seniorka świętuje 93 urodziny, tort zamówiony u synowej , zgezeszę🌻 , dobrego dnia 🤗 
24 kwietnia 2026 14:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Wam. Są chwile, w których przyzwoitość powinna mówić pierwsza,  nie przynależność polityczna . Wczoraj tragicznie zginął człowiek, który wiele dobrego zrobił  dla ludzi i zwierząt. Beż żadnego ale. Ogromna strata. 

Spokojnego dnia. 
25 kwietnia 2026 06:25 / 2 osobom podoba się ten post
Witam sobotnio .Ptasi koncert słyszę już od dłuższego czasu ale słonka narazie brak.To ostatnia kwietniowa sobota a potem-najpiękniejszy dla mnie miesiąc,maj.
25 kwietnia 2026 06:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.   U mnie też brak słońca póki co. 
Dobrego dnia opiekunowo. 
25 kwietnia 2026 10:33 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 🥐 ☕ 🌻 
Wczoraj świętowaliśmy 93 urodziny seniorki ,  wszyscy w koszulkach a ja się w sukience pojawiłam 😊
25 kwietnia 2026 11:15 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzień dobry Wam. Są chwile, w których przyzwoitość powinna mówić pierwsza,  nie przynależność polityczna . Wczoraj tragicznie zginął człowiek, który wiele dobrego zrobił  dla ludzi i zwierząt. Beż żadnego ale. Ogromna strata. 

Spokojnego dnia. 

Przykre, niestety nigdy o nim nie czytałam . Ostatnio mało siedzę w polityce. 
Niech spoczywa w pokoju. 
26 kwietnia 2026 05:25 / 2 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie.Gdy Seniorka obudziła mnie po 1 ej w nocy ,to pomyślałam,że Senior już zmarł.On chciał tylko tabletkę.Ze spania już były nici a zapowiada się trudny dzień.Wam życzę bezstresowej niedzieli.