06 kwietnia 2014 19:01 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63Nie o to chodzi czy Ty masz chęc podawac czy nie -nam tego NIE WOLNO!!!!!!!!!!! Bez zadnych tłumaczen i zbędnych dyskusji,rodzinie czy PDP -w D opd takich zabiegów sa Pflegedienst.Koniec ,kropka!!!!!Akurat to jest czynnosć gdzie dla wąłsnego bezpieczenstwa powinnismy trzymac się bardzo bardzo litery prawa!!!!! Nie znasz się ,nie umiesz odmierzyc,nawet jak się nauczysz to zawsze się możesz pomylić.Dziewczyny sa głupie,te ktore się godza -jak sie nic nie dzieje to jest cacy a jak coś to zawsze winna opiekunka,a większośc z nas ma wpisane w umowach ze jest pomoca domową ,bez medycznego wykształcenia uznanego w D-nie mamy prawa tego robić.I zdrowy rozsadek nic tu nie ma do rzeczy!!!!!!!!!!!!!
Wlasnie ja tez jestem pielegniarka,nie ingeruje w powloki skorne,mierze cisnienie ,ale to bardziej dla wlasnej wiedzy a nikt mi niczego nie narzuca,owszem maja moj profil i probowali a to zrob opatrunek albo obetnij paznokcie,zaplacimy.Powiedzialam nie w umowie stoi jasno od czego jestesmy,wiem jak potrafi sie zachowac rodzina jak cos nie wyjdzie.Moja kolezanka byla dobra,obciela paznokcie u stop,dziadzio mial cukrzyce i stope cukrzycowa,to niczyja wina a i tak ja ciagali i miala ogromne nieprzyjemnosci,ze nie wspomne o poczuciu winy,ktore ja dreczy do dzisiaj.Naprawde nie warto i pieniadze to drugorzedna sprawa,swiety spokoj jest bezcenny.