Refleksyjnie o życiu

28 kwietnia 2014 09:06 / 7 osobom podoba się ten post
To forum jest naprawdę super, można tu znaleźć cudowne porady, sposoby postępowania z naszymi podopiecznymi-radzenia sobie z nimi.Jest też wiele o życiu naszym i naszych podopiecznych.Ale jest też świetny materiał dla psychologa, socjologa, psychiatry.Zauważyłam to już jakiś czas temu, kiedy na forum zaczyna być nudnawo, bo piszemy o tzw.kopiecych "duperelach"pojawia się ktoś, ze swoim wpisem( na ogół kontrowersyjnym)i zaczyna sie dyskusja z przesciganiem się kto wie lepiej, z pouczeniami, z przytykami.
Tak sie stało wczoraj, Mleczko47 zwinela konto i tyle, nie bronię tu nikogo, nikogo nie oskarżam, nke znam żadnej z Was z realu, ale czasem wydaje się, że ktoś tym wszystkim manipuluje, by dyskusja trwala.
Po tym co pisze dalej Niunta wnioskuje, że teatr pomógł jej w części zrzucić traume jakiej doznała, chciała o tym napisać, zrobiła to dla siebie i dla nas. Te nie potrzebne dyskuzje, wymiany spowodowały, że forum "żyło", ale też kilka osób poczulo sie urazonych przez nakręcenie się komentarzami.Czasem ociera sie to wszystko o socjotechnike, ale czy damy sie jej manipulować to tylko nasz wybór.
28 kwietnia 2014 09:08 / 5 osobom podoba się ten post
emi

Gosiu ja świata nie chcę zmieniać, bo szans nie mam. Ale też nie pozwolę, aby świat mnie zdeptał.
Z tym urlopem masz rację, z taką myślą dzisiaj wstałam. Już wczoraj przyszło mi do głowy: 
"Po co mi forum, na którym nie mogę się wypowiadać, bo inni uczestnicy nie umieją zaakceptować moich wypowiedzi",
nazywając je głupimi. Na dzisiaj biorę urlop na żądanie, a co dalej zobaczę.
Muszę pozwolić, aby emocje ułożyły się i znalazły odpowiednie ujście, później podejmę decyzję.

Gdybym za każdym razem brała dosłownie słowa" głupia",chodziłabym całe swoje życie zła,biore do serca tylko słowa od osob które znam osobiście i które są ważne w moim życiu,a reszta po mnie spływa :)
28 kwietnia 2014 09:09 / 3 osobom podoba się ten post
emi

Gosiu ja świata nie chcę zmieniać, bo szans nie mam. Ale też nie pozwolę, aby świat mnie zdeptał.
Z tym urlopem masz rację, z taką myślą dzisiaj wstałam. Już wczoraj przyszło mi do głowy: 
"Po co mi forum, na którym nie mogę się wypowiadać, bo inni uczestnicy nie umieją zaakceptować moich wypowiedzi",
Muszę pozwolić, aby emocje ułożyły się i znalazły odpowiednie ujście, później podejmę decyzję.

Ale są też inni którzy chcą Cię czytać i rozmawiać. Usuwanie konta jest dziecinne. Pamiętaj że świat byłby nudny gdyby wszyscy byli tacy sami, a pewnych rzeczy nie bierz do siebie. Bądź ponadto.
28 kwietnia 2014 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
carrie

Ale są też inni którzy chcą Cię czytać i rozmawiać. Usuwanie konta jest dziecinne. Pamiętaj że świat byłby nudny gdyby wszyscy byli tacy sami, a pewnych rzeczy nie bierz do siebie. Bądź ponadto.

Wlasnie o to chodzi.......bądz ponadto .
28 kwietnia 2014 11:00 / 2 osobom podoba się ten post
emi

Emi konta tylko konta nie usuwaj! Już raz napisałam ,że siedząc na forumto napewno nie odstresujesz się dlatego ja często gram sobie online z innymi ludżmi.To mne uspakaja.Taka ja sobie szulerka hihihihi
28 kwietnia 2014 11:57 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Masz jakieś przekłamane "dane". Zrób lepsze rozeznanie zanim coś napiszesz ;-)))

Oświeć mnie ,bo nie rozumiem . Gubie sie w domysłach ...Przekłamane dane ?  Fakt ,ze Moderator wykasował duża część dyskusji nie znaczy,ze słowa ,ktore zacytowałąm sa kłamliwe .Był autor tekstu .......Jakie rozeznanie mam robić zanim cos napisze ? Śledztwo ? Zatrudnic hakera ,zeby odtworzył posty ,kórych już dzisiaj nie ma ?czy może powinnam wiedzieć ,jedni moga pisać wszystko,obrażać innych    a ja powinnam przyklaskiwać.... albo zrobić rozeznanie zanim .....coś napisze  ? Mycha z całym szacunkie nie probuj mi wmawiać ,ze jestem inteligentna inaczej .Jeżeli napiszesz mi w ,ktorym miejscu  przekłamałam -----przeprosze publicznie 
28 kwietnia 2014 13:50 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

Masz jakieś przekłamane "dane". Zrób lepsze rozeznanie zanim coś napiszesz ;-)))

No cóż ja też to zdanie pamiętam...Jak się cos takiego czyta to rece opadają!
28 kwietnia 2014 14:02 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

No cóż ja też to zdanie pamiętam...Jak się cos takiego czyta to rece opadają!

i ja pamietam to zdanie...opadaja rece opadaja....
28 kwietnia 2014 16:02
ania52

i ja pamietam to zdanie...opadaja rece opadaja....

I ja pamiętam i to nie był pierwszy raz......
28 kwietnia 2014 16:11 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

tak tak masz racje....emocje emocjami ale sa pewne granice...
28 kwietnia 2014 16:12 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Kiedy czytałam te wypowiedzi wiadomo kogo :) To zawsze mi się kojarzyły z wierszem Brzechwy:  
Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
"Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Itd............
28 kwietnia 2014 16:19
MeryKy

Kiedy czytałam te wypowiedzi wiadomo kogo :) To zawsze mi się kojarzyły z wierszem Brzechwy:  
Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
Itd............

Dokładnie tak:)
28 kwietnia 2014 16:21 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
Itd............

trafne okreslenie tylko ta z wiersza nie dokopywala innym w zwiazku z tym...
28 kwietnia 2014 16:31 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

trafne okreslenie tylko ta z wiersza nie dokopywala innym w zwiazku z tym...

W zyciu prywatnym znam taką osobę, w pracy kapuś na wszystkich donosiła i donosi i nadaje jak to ona wszystko dobrze robi a ci drudzy to strasznie źle pracują. O swoim życiu też opowiada, że spełnia swoje marzenia a rzeczywistość nie jest szara ale czarna. Oczywiście, że spełnia wszystkie swoje zachcianki ale jakim kosztem??? Długów więcej jak włosów na głowie.  Też była opiekunką, ale we Włoszech.  I mimo upływu czasu cofa się do tyłu. Znam ją bardzo długo i zawsze myślałam że ludzie z wiekiem mądrzeją a u niej jest odwrotnie.

To tak na marginesie, refleksyjnie i nie dotyczy oczywiście tej "wiadomej" osoby bo nie znam jej osobiście.
28 kwietnia 2014 16:39 / 4 osobom podoba się ten post
MeryKy

W zyciu prywatnym znam taką osobę, w pracy kapuś na wszystkich donosiła i donosi i nadaje jak to ona wszystko dobrze robi a ci drudzy to strasznie źle pracują. O swoim życiu też opowiada, że spełnia swoje marzenia a rzeczywistość nie jest szara ale czarna. Oczywiście, że spełnia wszystkie swoje zachcianki ale jakim kosztem??? Długów więcej jak włosów na głowie.  Też była opiekunką, ale we Włoszech.  I mimo upływu czasu cofa się do tyłu. Znam ją bardzo długo i zawsze myślałam że ludzie z wiekiem mądrzeją a u niej jest odwrotnie.

To tak na marginesie, refleksyjnie i nie dotyczy oczywiście tej "wiadomej" osoby bo nie znam jej osobiście.

mysle,ze to jakies uszkodzenie DNA powoduje taka potrzebe wspinania sie w gore na cudzych plecach...wyczytalam madre zdanie;pycha to dziwna choroba.cierpia przez nia wszyscy oprocz tego,ktory jest na nia chory....