No więc tak....;) Babci sasiadka ma za chwilę urodziny. Poniewaz przyjaźnimy się od 5 lat, odkąd tu jestem, no to bywamy u siebie na urodzinowych kawkach. Oczywiście sa prezenty również, niezaleznie od prezentu od mojej babci dla ulubionej sąsiadki. Ponieważ brakło mi w tym roku inwencji twórczej, babci a raczej jej synowi również, bo to on jest odpowiedzialny za zakup prezentów wszelakich w imieniu swojej mamy, postanowiłam kupić prezent wspolny z babcią.
Odciążę w ten sposób mojego ulubionego szefa i sama załatwię swój problem. Otóż wymysliłam, że kupimy wspólnie z babcią flakonik perfum. Wspomniana sąsiadka kiedyś powiedziała, że bardzo jej się podobają moje perfumy, więc juz wiedziałam, że z prezentu będzie zadowolona. Opowiadam tą całą Geschichte , abyście dowiedziały się jak funkcjonuje Douglas w Niemczech.W Polsce nie dość ze ceny chore, to jeszcze takich cudów nie ma. Also, zamówiłam komplecik - flakonik perfum + żel pod prysznic w gustownym kartoniku. Dodatkowo byla opcja, ze prezent będzie elegancko zapakowany, dodatkowo będzie dołączona urodzinowa kartka z wydrukowanym imieniem jubilatki i zyczeniami, które sama podałam w sensie tekstu i podpisu. Do tego wszystkiego paczka będzie zawierała 2 próbki wybranych przeze mnie perfum plus gustowną bransoletkę. Oczywiscie oprócz prezentu własciwego wszystko inne w gratisie. Natychmiast pobiegłam więc na stronę polskiego Douglasa, czy u nas tez takie cuda są. No niestety nie ma, oprócz darmowych 2 próbek.
Mówcie co chcecie, ale jako handlowiec od 30 lat i jednocześnie konsument, takich cudów jak w Niemczech to ja nie widziałam. Idę sobie na targ po świeżą rybkę i pani mi kroi ten kawałek który chcę, oczywiscie z nowego kawałka i mimo iż inne małe kawałki są do nabycia takie same wagowo, ale mi się nie podobają. U nas to by człowieka obsobaczyli i nie mówicie , że nie. Pani od ryb z uśmiechem na ustach napoczyna nową tuszkę i ani okiem nie mrugnie.
Przykłady mogłabym mnozyć. U mnie w sklepie tez zawsze klient był ,,na rekach noszony" i jeszcze będzie :) Już wkrótce