Na wyjeździe #36

29 stycznia 2017 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Moze i dodry, ale mnie ta chemia z Aldika o nazwie Tandil, za bardzo kojarzy się z tandetą:-)

Ten do kolorów rzeczywiście taki sobie,ale do białego prania rewelka-bielsza biel ,że tak powiem:)Kiedyś były jeszcze tabletki,wygodniejsze w użyciu,ale chyba już nie produkują, bo nigdzie nie ma.Dobre są też tabsy do białego z DM/ichnie firmowe/.
29 stycznia 2017 20:29 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Ten do kolorów rzeczywiście taki sobie,ale do białego prania rewelka-bielsza biel ,że tak powiem:)Kiedyś były jeszcze tabletki,wygodniejsze w użyciu,ale chyba już nie produkują, bo nigdzie nie ma.Dobre są też tabsy do białego z DM/ichnie firmowe/.

Zgadza się do białego jest super,zawsze kupuję
29 stycznia 2017 22:44 / 2 osobom podoba się ten post
Malina

Zgadza się do białego jest super,zawsze kupuję

No to ja chyba już też na tym poprzestanę, bo wydawało mnie się, że jakby bardziej białe ciuchy są. Ale teraz już wiem, że to nie było złudzenie
30 stycznia 2017 10:06 / 2 osobom podoba się ten post
Nugatka

Pytajko, dobry jest. Na ostatniej szteli, tylko w nim prałam i nie widziałam różnicy między nim, a na przykład Arielem itp.

No właśnie kupiłam na początek płyn do ciemnych szmat i jestem zadowolona. Coś tak mi się kołacze iż płyny do prania są "lepsze"-napewno nie zbrylają się przy niskim cisnieniu wody.Wracając do w/w plynu-to zapach ma taki se! Na szczęście wietrzeje.
30 stycznia 2017 10:18 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Moze i dodry, ale mnie ta chemia z Aldika o nazwie Tandil, za bardzo kojarzy się z tandetą:-)

...mnie nie tylko chemia-kupuję tam jeno:wloską mineralkę ,mokre chusteczki i papier toalet.-z banalnego powodu:mam tam rzut beretem!
Eksperymentalnie kupiłam płyn i jest OK. Ha!-teraz mnie olśniło:nawet jak jest do d...hm-kitu,to przy ciemnych szmatach i tak nie widać
30 stycznia 2017 18:24
Knorr

a co chciała, hmm?

podobno specjalista w kulinariach jestes, a mialam wczoraj problem z pulpecikami dla osoby, ktora nie toleruje glutenu. zastanawialam sie co dodac, zeby sie nie rozsypaly, ale tez zeby nie byly za twarde i za suche ( mielone wolowe to bylo).. ale jakos sie udalo. wszysly nawet smacznie.
31 stycznia 2017 02:36 / 6 osobom podoba się ten post
Wpadłam tu w nadziei że Barbarę spotkam a ona śpi w najlepsze... A ZS sama do kibelka chadza...
Chwalić się nie ma czym więc napiszę, że dziś moja pierwsza bezcenna noc, tak jak zawsze w De.
31 stycznia 2017 06:17 / 5 osobom podoba się ten post
Wczoraj dotarłam do domu Pdp.Pogrzeb dzisiaj.Wczoraj dwiedziny sąsiadek, kawa z córką i kolacja z całą rodziną.Dostałam na pamiątkę dwa pierścionki /złote,stare/ i zegarek.Dzisiaj wieczorem wyjeżdzam.Córka przygotowała mi spanie u siebie a ja przyjechaam na swoje śmieci spać.Bać się nie bałam, kapcie stoją przy sofie tak jak zawsze stały.....
31 stycznia 2017 06:43 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Wpadłam tu w nadziei że Barbarę spotkam a ona śpi w najlepsze... A ZS sama do kibelka chadza...
Chwalić się nie ma czym więc napiszę, że dziś moja pierwsza bezcenna noc, tak jak zawsze w De. :oklaski:

Ja też źle spałam, ale u mnie to normalne, ale tylko w Nieczech. Zawsze to przyjemniej, że nie tylko ja mam pod górkę
31 stycznia 2017 07:30 / 11 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Chwalić się nie ma czym więc napiszę, że dziś moja pierwsza bezcenna noc, tak jak zawsze w De. :oklaski:

...Sradza sama a nie chadza ...Z S to z tych , które bez " hallowania " nawet w towarzystwie , na fotelu nie posiedzą .....Ona se musi " zahallować " , bo tak juz ma a jak " halluje " to umarłego by obudziła a co dopiero jeszcze nie całkiem wystygniętą " Barbarę " .... Ivanilunusieńko , ja znam siebie już te ......18 lat z nawiązką ....Jakbym lapka odpaliła , na cugaska na balkon w międzyczasie ( klo - sypialnia ) wyszła to juz bym po spaniu miała . Po takim " wstanięciu " szybko kładę się w bety , coby się nie rozbudzić na dobre Wyłączony lapek wcale nie oznacza , że ja śpię jak kamień
31 stycznia 2017 08:27 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

No widzisz ,a jeszcze o tej porze w łóżku nie byłam (2,30 w nocy).Drugi dzień ,a właściwie noc miałam maraton filmowy.
I wanilią dlaczego spać nie możesz.??
31 stycznia 2017 09:33 / 6 osobom podoba się ten post
teresadd

No widzisz ,a jeszcze o tej porze w łóżku nie byłam (2,30 w nocy).Drugi dzień ,a właściwie noc miałam maraton filmowy.
I wanilią dlaczego spać nie możesz.??

Dobre pytanie Tereniu,do ok.3.30 też zadawałam sobie to pytanie,jednak okazuje się ,że to była zbiorowa bezsenność,mój pdp też rano mówił,że nie spał od 3-j,nasza koleżanka Lenoczka 46 tak samo,sąsiadka też buszowała na górze,tak więc już się nie martwię,bo będę żyć
31 stycznia 2017 09:36 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

...Sradza sama a nie chadza :-) ...Z S to z tych , które bez " hallowania " nawet w towarzystwie , na fotelu nie posiedzą .....Ona se musi " zahallować " , bo tak juz ma a jak " halluje " to umarłego by obudziła a co dopiero jeszcze nie całkiem wystygniętą " Barbarę " :-) .... Ivanilunusieńko , ja znam siebie już te ......18 lat z nawiązką ....Jakbym lapka odpaliła , na cugaska na balkon w międzyczasie ( klo - sypialnia ) wyszła to juz bym po spaniu miała . Po takim " wstanięciu " szybko kładę się w bety , coby się nie rozbudzić na dobre :-) Wyłączony lapek wcale nie oznacza , że ja śpię jak kamień :-)

Barabaro...no weż się nie unoś,przecież z nudów tak pisałam,liczyłam że razem pokontenplujemy... przecież nic nie wypominam. Kto jak kto ale ty na żartach znasz się,nie? 
31 stycznia 2017 09:41 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj wreszcie nie pada!!!Z powodu koncertu na który idziemy w niedzielę Pdp jest nieznosna. Poszły na bok urodziny wnuka,ba nawet jej własne zeszły na drugi plan :)Wykonawca co prawda już nie żyje ale panna zna wszystkie jego piosenki na pamięć. Przygotowania pełną parą : wczoraj była Fusspflege,ubrania zakładane kilka razy dziennie wiszą na honorowym miejscu. Jeszcze chce mieć paznokcie zrobione bo koleżanka też ma:)W tym celu wesprę lokalną społeczność Polaków-na fb gdzie mają oficjalną grupę ogłasza się dziewczyna a że Pdp na własnym wyglądzie nie oszczędza,to lepiej jak zarobi Polka niż niemieckie studio Miłego dnia.

Zapomniałam. Przywiozłam sobie kominek zapachowy,olejki i woski. Używamtego bo lubię.Ale Pdp też chce mieć
Wiecie gdzie w De mogę kupić ? Olejki podobno są w Rossmanie ale czy kominki też ?
31 stycznia 2017 09:58 / 2 osobom podoba się ten post
Agama-badziewie w sensie chemiczne-kupisz w Rossmanie,Kiku itp. W sklepach tzw.Eco lub Bio są naturalne lecz trzeba wyłożyć ok.7 euro. Kupiłam raz-a teraz wożę z domu.