Wypieki

20 października 2015 17:56
Ciekawy przepis Basiu na ten szalony popapraniec, podoba mi się , a jaki rozmiar blaszki , że taki wysoki?Fajne macie z michasią te przepisy takie proste do wykonania ,dlatego proszę o jeszcze
20 października 2015 17:59
evaa

Ciekawy przepis Basiu na ten szalony popapraniec, podoba mi się , a jaki rozmiar blaszki , że taki wysoki?Fajne macie z michasią te przepisy takie proste do wykonania ,dlatego proszę o jeszcze:-)

Na moje oko, tortownica , ale podobno rozmiar nie ma znaczenia?,,,
20 października 2015 18:10 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Na moje oko, tortownica :-), ale podobno rozmiar nie ma znaczenia?,,,:-)

Cytat ---- .....Małą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia,.....
20 października 2015 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
evaa

Ciekawy przepis Basiu na ten szalony popapraniec, podoba mi się , a jaki rozmiar blaszki , że taki wysoki?Fajne macie z michasią te przepisy takie proste do wykonania ,dlatego proszę o jeszcze:-)

Dziekuje,jak bede piekla cos dobrego to wstawie.Moja blaszka24*24,ale może być tortownica, długo miksuj krem żeby był jednolity i puszysty.
20 października 2015 18:12
basiaim

Cytat ---- .....Małą kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia,.....

, no jasne, że TAK.
20 października 2015 18:13 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Dziekuje,jak bede piekla cos dobrego to wstawie.Moja blaszka24*24,ale może być tortownica, długo miksuj krem żeby był jednolity i puszysty.

Baśiu, chcę byc Twoją koleżanką, i wpadac na te przepyszne wypieki.
Wielki szacun dla Ciebie , naprawdę
20 października 2015 18:14 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Na moje oko, tortownica :-), ale podobno rozmiar nie ma znaczenia?,,,:-)

też tak myśle ,że tortownica, ale na zdjęciu nie wyglada mi to na okragła forme, a może się myle?:::Myśle , że rozmiar blaszki ma tutaj znaczenie, bo trzeba go potem przekroic, a jest tylko na jednej szklance mąki , to nie wyrośnie niewiadomo jaki wysoki i jak go przekroić/
20 października 2015 18:15 / 2 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Ale mi śię chce takiego ciasta.:-( i jak To ugryzc ?

Ona_Lisa pozostaje Ci upiec albo polizac ekran:):):)
20 października 2015 18:15 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara48

Ona_Lisa pozostaje Ci upiec albo polizac ekran:):):)

, będę lizac,,,,
20 października 2015 18:17
evaa

też tak myśle ,że tortownica, ale na zdjęciu nie wyglada mi to na okragła forme, a może się myle?:::Myśle , że rozmiar blaszki ma tutaj znaczenie, bo trzeba go potem przekroic, a jest tylko na jednej szklance mąki , to nie wyrośnie niewiadomo jaki wysoki i jak go przekroić/:-)

evva-takie samo pytanie zadalam jak zobaczyła w składzie ta 1 szk.maki-mialam napisać ale zapomniałam.
20 października 2015 18:28 / 1 osobie podoba się ten post
Ona_Lisa

Baśiu, chcę byc Twoją koleżanką, i wpadac na te przepyszne wypieki.
Wielki szacun dla Ciebie , naprawdę :aniolki:

Ona_Lisa przecież jesteś już moją koleżanką, przynajmniej forumowa, gdybyś pracowała bliżej to na pewno byś smakowala.Moje 2 przyjaciółki (jesteśmy z jednego miasta) które tu pracują maja taką możliwość.
20 października 2015 18:34
Barbara48

Ona_Lisa przecież jesteś już moją koleżanką, przynajmniej forumowa, gdybyś pracowała bliżej to na pewno byś smakowala.Moje 2 przyjaciółki (jesteśmy z jednego miasta) które tu pracują maja taką możliwość.

21 października 2015 09:31 / 6 osobom podoba się ten post
Chciałabym podzielić się z Wami świetnym przepisem na ciasto, ważne aby przeczytać go na głos...
1 kostka masła,
2 szklanka cukru,
1 łyżeczka soli
4 jajka
1 szklanka suszonych owoców,
1 szklanka orzechów
sok cytrynowy
proszek do pieczenia
3-4 szklanki whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników
sprawdź czy whisky jest
dobrej jakości.
Dobra... prawda?
Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę i inne
utensylia kuchenne.
Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak
trzeba ...
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę
masła na puszystą masę.
Jeszcze raz sprawś jakoś whiski...
Do maśśślanej masy dodaj łyżeszke sukru i ubijaj
dalej.
W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno
taka jak czeba.
Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeźli
czeba.
Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z
owosami i upijaj je mikserem.
Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili
sze jest trojnoca.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu
czy so tam masz szysko
jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so
fszuśisz !
Wypij skok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko
jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache
piesyka,
usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta.
Iś spaś.
21 października 2015 09:33
21 października 2015 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
zlotarybka

Chciałabym podzielić się z Wami świetnym przepisem na ciasto, ważne aby przeczytać go na głos...
1 kostka masła,
2 szklanka cukru,
1 łyżeczka soli
4 jajka
1 szklanka suszonych owoców,
1 szklanka orzechów
sok cytrynowy
proszek do pieczenia
3-4 szklanki whisky
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników
sprawdź czy whisky jest
dobrej jakości.
Dobra... prawda?
Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę i inne
utensylia kuchenne.
Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak
trzeba ...
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę
masła na puszystą masę.
Jeszcze raz sprawś jakoś whiski...
Do maśśślanej masy dodaj łyżeszke sukru i ubijaj
dalej.
W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno
taka jak czeba.
Najlepiej sklaneczke. Otfórz drugą butelkie jeźli
czeba.
Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z
owosami i upijaj je mikserem.
Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili
sze jest trojnoca.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu
czy so tam masz szysko
jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so
fszuśisz !
Wypij skok sytrynnowy.
Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko
jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache
piesyka,
usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta.
Iś spaś.

Nie doczytałam do konca. Frzysdko siem miensza