Przepisy kulinarne

27 lutego 2017 22:26
fioletowa.mysz

Widocznie robie lepszy ;)

We wszystkim jesteś lepsza...dla mnie to zrozumiałe...
27 lutego 2017 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Wszedzie gdzie pracowalam Niemcy lubili bigos. Mlaskali z zachytu i wzdychali z zadowolenia. Pychota:mniam:

Tak. Mogę to tylko potwierdzić, mlaskali paplocząc...hhmmm, ale to dobre! I przyglądali się, wymieniając składniki. 
27 lutego 2017 22:44 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

Gratuluję, ja, mimo, że bardzo dobrze gotuję, byłem w 18 miejscach z tego w jednym domu lubili bigos w Hamburgu... 

No toś faktycznie z niejednego pieca chleb jadł ))
27 lutego 2017 22:44 / 2 osobom podoba się ten post
Knorr

Tak. Mogę to tylko potwierdzić, mlaskali paplocząc...hhmmm, ale to dobre! I przyglądali się, wymieniając składniki. 

Powaznie. Sliwki suszone o ogladali jakby diamenta w kapuscie znalezli 
Tak o tym bigosie gadu gadu, ze smaka ogromnego nabralam...
27 lutego 2017 23:01 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Powaznie. Sliwki suszone o ogladali jakby diamenta w kapuscie znalezli:-) 
Tak o tym bigosie gadu gadu, ze smaka ogromnego nabralam...:-)

Faworki robię od ok. 30 lat...w DE na każdym wyjeździe po kilka razy... mam nadzieję, ze mój bigoś też dobry, skoro w Polsce cała rodzina i znajomi go chwalą... 
27 lutego 2017 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
fioletowa.mysz

Powaznie. Sliwki suszone o ogladali jakby diamenta w kapuscie znalezli:-) 
Tak o tym bigosie gadu gadu, ze smaka ogromnego nabralam...:-)

No pewnie, że poważnie. U mnie było tak samo. Dziwili się śliwkom i owocom jałowca. (z domu zabrałem).
27 lutego 2017 23:04
opiekun.5

Ty to tak zaraz dawaj... Jak do kobiety... Ja mam zamiar na tą zupę umówić się z miłą Pania...a potem podać przepis...Jak zasmakuje... :-)

Mnie też zainteresował ten przepis, bo teraz korzystam i głównie na rybach bazuję. Jeżeli to jest pani spoza forum, to jedno drugiemu, nic nie przeszkadza, chyba
27 lutego 2017 23:05 / 3 osobom podoba się ten post
Też to mogę udokumentować... 
27 lutego 2017 23:07 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Mnie też zainteresował ten przepis, bo teraz korzystam i głównie na rybach bazuję. Jeżeli to jest pani spoza forum, to jedno drugiemu, nic nie przeszkadza, chyba:yo:

Napisz na maila to Ci go wyślę...
27 lutego 2017 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

No pewnie, że poważnie. U mnie było tak samo. Dziwili się śliwkom i owocom jałowca. (z domu zabrałem).

A ja przypomniałam sobie, że mam jeszcze porcyjkę , takiegoż ze śliwką i jałowcem, zmrożoną, w niemieckim domu 
27 lutego 2017 23:13 / 2 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Też to mogę udokumentować... 

Ooooo Jesssusicku, jakie piekne i jak dużo. Podobaja mi się. Zaraz napiszę do Ciebie z prośbą o receptę, o.k.?
27 lutego 2017 23:14 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Ooooo Jesssusicku, jakie piekne i jak dużo. Podobaja mi się. Zaraz napiszę do Ciebie z prośbą o receptę, o.k.?

Oczywiście... 
27 lutego 2017 23:16 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

Napisz na maila to Ci go wyślę...

Dzięki , ale jeszcze witualna przyjaźń musi się nawiązać 
27 lutego 2017 23:17 / 2 osobom podoba się ten post
margaritka59

Dzięki , ale jeszcze witualna przyjaźń musi się nawiązać :-)

A jej jeszcze nie ma?... 
27 lutego 2017 23:28
opiekun.5

A jej jeszcze nie ma?... :aniolki:

Dobre pytanie :)