Dla tych co maja doła

25 października 2013 20:21 / 4 osobom podoba się ten post
A ja mam taki dzisiaj bardzo nostalgiczny dzień,chyba już jestem tutaj za długo....i dlatego pozwole sobie wkleic fragment wiersza M.Pawlikowskiej -Jasnorzewskiej,który oddaje w całości dzisiejsze moje myśli....Nie widziałam cię już od miesiąca
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza!
25 października 2013 20:21
te wieczory są za długie!!!! a od niedzieli jeszcze dlużesz!!!
25 października 2013 20:23
iwunia

A ja mam taki dzisiaj bardzo nostalgiczny dzień,chyba już jestem tutaj za długo....i dlatego pozwole sobie wkleic fragment wiersza M.Pawlikowskiej -Jasnorzewskiej,który oddaje w całości dzisiejsze moje myśli....Nie widziałam cię już od miesiąca
I nic. Jestem może bledsza,
Trochę śpiąca, trochę bardziej milcząca,
Lecz widać można żyć bez powietrza!

Tylko dodam,że jestem tu 2 miesiace i jeszcze jeden przed mna...
25 października 2013 20:28
moni19_88

te wieczory są za długie!!!! a od niedzieli jeszcze dlużesz!!!

I niestety nasi podopieczni beda sie wczesniej budzic-(((
25 października 2013 20:33
wiewiorka

I niestety nasi podopieczni beda sie wczesniej budzic-(((

moja PDP nigdzy nie schodzi na dół po 9 rano ale co z tego jak wieczoram siedzi i gapi się w sufit, czyta gazety. telewizji mało co ogląda.  A ja tu zwariuje przez te długie wieczory. teraz widno tak do 18.30 to jeszcze cos mozna zrobic a później??? ciemno jak w duszy haha i juz zostaje nuuuuda.
25 października 2013 20:36
No,brakuje tych letnich wieczorow.Kawa i ksiazka na tarasie,czasem spacer,ruch na ulicy a teraz...((((
25 października 2013 20:40
No teraz to wogóle człowiek tu oszaleje. szybko ciemno i tu umnie ta cisza. Lubie czasami posiedzieć w ciszy ale kurcze nie codziennie po 12 godz. To mnie trochę dobija. No i ta moja PDP z demencją coś okropnego.
25 października 2013 20:52
Mnie ratuje muzyka.Mam radio w swoim pokoju,w kuchni.A podopieczny tez raczej milczacy,nie lubi telewizji,nie lubi nic robic.Jedynie spacer go rozrusza,ale niestety kondycja nie ta i za daleko nie zajdziemy.Ja mam wolne,ale miasteczko przeszlam wzdluz i wszerz i samej nie bardzo sie chce.Brak kogos do towarzystwa.
25 października 2013 20:52
moni19_88

No teraz to wogóle człowiek tu oszaleje. szybko ciemno i tu umnie ta cisza. Lubie czasami posiedzieć w ciszy ale kurcze nie codziennie po 12 godz. To mnie trochę dobija. No i ta moja PDP z demencją coś okropnego.

Poprś o radio do kuchni,a jak nie to na internecie znajdź i słuchaj,bo rzeczywiście depresja cię dogoni
25 października 2013 20:56
ania37

Poprś o radio do kuchni,a jak nie to na internecie znajdź i słuchaj,bo rzeczywiście depresja cię dogoni

Nie no mam radio włacze czasami ale to i tak nie to co telewizja:))) filmy obejrzałam te co miałam na komputerze juz i tyle...
25 października 2013 21:08 / 1 osobie podoba się ten post
nawet nie chcę słyszeć o nudzie !!!
Zadzwoniła siostra PCP i wyżalila sie babuszka ze ja się uczę dziergac . No to ona do mnie że jak chcę to ona mi przywiezie z Bonn z Lidla taki zestaw do szydełkowania bo właśnie oglada gazetkę :D:D
Podziękowałam grzecznie i pomyślalam ,że nawet gdyby to trzeba umieć jeszcze te niemieckie instruktaże umieć czytać zrozumiale , a nie jak ja co drugie słowo :D
Naucze się z You Touby :D
25 października 2013 21:11
margaretka82

nawet nie chcę słyszeć o nudzie !!!
Zadzwoniła siostra PCP i wyżalila sie babuszka ze ja się uczę dziergac . No to ona do mnie że jak chcę to ona mi przywiezie z Bonn z Lidla taki zestaw do szydełkowania bo właśnie oglada gazetkę :D:D
Podziękowałam grzecznie i pomyślalam ,że nawet gdyby to trzeba umieć jeszcze te niemieckie instruktaże umieć czytać zrozumiale , a nie jak ja co drugie słowo :D
Naucze się z You Touby :D

Trzeba było brać wujek google ma też tłumacza:)))
25 października 2013 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
moni19_88

Trzeba było brać wujek google ma też tłumacza:)))

hmmm nieee ,wystarczy jak Ona przywozi co niedziela 20 kawałków Tortów, i cista różnej maści na 5 osób !!!! 
A ja na słodkie łasa mniammmm :)
Opędzlowałam Marcepanka :) 
zaraz otwieram drugiego ho ho ho :D 
Dupka rośnie ,pęka w szwach !!!! 

25 października 2013 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
margaretka82

hmmm nieee ,wystarczy jak Ona przywozi co niedziela 20 kawałków Tortów, i cista różnej maści na 5 osób !!!! 
A ja na słodkie łasa mniammmm :)
Opędzlowałam Marcepanka :) 
zaraz otwieram drugiego ho ho ho :D 
Dupka rośnie ,pęka w szwach !!!! 

Marcepanki pyszne:))) ja teraz mam orzechów pod dostatkiem to zapycham się nimi haha
25 października 2013 21:21 / 4 osobom podoba się ten post
moni19_88

Nie no mam radio włacze czasami ale to i tak nie to co telewizja:))) filmy obejrzałam te co miałam na komputerze juz i tyle...

Moni , ja nie miałam neta przez 4 lata w pracy - nie dało się .Miałam filmy a przede wszystkim kursy językowe na kompie i codziennie się uczyłam . Czas mijał szybko , umiejętności rosły nie wiadomo kiedy .Teraz też się uczę - własciwie bardziej powtarzam niemiecki i uczę się angielskiego.To juz nawyk- ale opłacalny . Łatwiej o dobrze płatną pracę.