Przepisy kulinarne

23 grudnia 2012 12:03
Wiem,że jest już podobny temat,ale nie chodzi mi o istniejący już - "co gotujecie podopiecznym...."czy jakoś tam.
Chodzi mi o Wasze sprawdzone przepisy na różne okazje.
Bo ja np. nie chwaląc się(a właściwie- chwaląc) uważam,że jestem mistrzem świata w gotowaniu bigosu,śledzikach i flaczkach!
23 grudnia 2012 13:25
Na co czekasz Dakonii....szybciutko przepis na sledzika prosze...



...a tak nawiasem.... zajrzyj Na Wyjezdzie... moze cos dopiszesz od siebie...

Chodzi o nr 112 Notruf
23 grudnia 2012 18:29
Qrcze! Jak to? Czemu nie ma mojego przepisu na śledzie korzennego?!
23 grudnia 2012 18:33
Moze taki watek juz jest....

Wejdz "Na wyjezdzie" tam porozmawiamy... okej:)))
23 grudnia 2012 18:36
Jest! Na: "Wzajemna pomoc"!

To znowu ten karp! Ciągle mi utrudnia! NIe damy się!
23 grudnia 2012 18:42 / 2 osobom podoba się ten post
Diakonka,uważaj z tymi flaczkami,Niemcy mówią na nie pansen,a pansen jedzą według nich tylko psy,choc przyznam że znam nielicznych niemraszków ,którym smakuja nasze pansen
23 grudnia 2012 18:44 / 2 osobom podoba się ten post
Podzieliłybyście sie jakimś przepisem na szybkie ciasto!!!!
23 grudnia 2012 18:48
margolciu! Za żadne skarby świata nie zaproponowałabym niemiaszkowi - flaczków! Nawet nie chce mi się wysuwać argumentów żeby "ich" przekonać do tego! Ja mam moje,osobiste samochwalcze mistrzostwo świata!



P.S

Nie podzielę się,bo nie umiem.

Mogę podać przepis na ciasto z flaczkami!
30 grudnia 2012 16:47
Nie chwaląc się - miałam dzisiaj na obiad : (Wegetarianie - nie czytajcie tego!) :

Polędwiczkę z młodego dziczka,kluski śląskie z dziurką i do tego moje(a właściwie - mojego męża) - buraczki!

O!
30 grudnia 2012 16:51
No więc - edytowałam,bo się zorientowałam,że znowu pod sobą piszę!
Nie edytowało się!!!
Czy to moja wina,że się mnie ignoruje,i nikt podemną nie pisze?!
Ale biję się w piersi, modenie,chciałam błąd zaraz naprawić - nie dało się!
Czy mogę jeszcze tym razem liczyć na przebaczankę?
Dziękuje

Andreasko - dzięki za wsparcie,jakby co to pisz na Werdyczów!
30 grudnia 2012 17:04 / 1 osobie podoba się ten post
prosze bardzo szybkie ciasto-
4cale jaja,1szkl cukru,1,5szkl mąki,6-8łyżek oleju,1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia,zapach wg uznania,ja daje arakowy albo rumowy pare kropli.Jaja zmixowac z cukrem ,dodac reszte,zmixowac ,wylac na blachę i na to sezonowe owoce albo wisienki ze sloiczka z aldika,im mokrzejsze owoce tym lepsze ciasto.Wsadzic do cieplego piekarnika 180st ,po kilku min zmniejszyc na 150 i po ok polgodz mamy ciasto/na mniejsza tortownice albo mala blaszke jakas -na duzej wychodzi b plaskie/Acha ja mam gazowy piekarnik to pol godz starczy ,w elektrycznym moze byc troszke dluzej.posypac c pudrem i juz

Diakonko - niezmiernie mi przykro ale we flaczkach ,bigosie i sledziach,a zwlaszcza sledziach palmę pierwszeństwa dzierży mój ślubny!Bezapelacyjnie!Ja żuczek mały ,do pięt mu nie dorastam,choc tez niezle kucharzę:):):):)
30 grudnia 2012 17:17
No to Cię muszę zmartwić,a włałciwie zdradzę Ci tajemnicę,nie chciałam,żebyś się tak od razu załamała,więc będę Ci To powiem po malutku -





Niestety,jesteś w błędzie!

Mistrzem świata w flaczkach,bigosie(no może Ci ten bigosik odpuszczę),i śledzikach ,jestem BEZAPELACYJNIE - ja!
30 grudnia 2012 17:42
Diakonka-przez grzecznosc jedynie sie sprzeczac nie bede-ja tam swoje wiem:):):):)
30 grudnia 2012 19:31
No,to ja się zmywam,jutro muszę o 4.30 wstać!

W sprawie śledziowo-bigosowo-sflaczałej - temat nadal aktualny,będą się zastanawiać!
30 grudnia 2012 19:46
4.30,o biedactwo!!!!!no jak tak masz przes......to juz dobrze zgadzam sie zebys byla mistrz świata kuchenny:):):):)
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.