Polityka prywatności

Polityka prywatności

Serwis Opiekunki24.pl („Serwis”) przetwarza dane osobowe Użytkowników z zachowaniem wymaganych przez prawo środków bezpieczeństwa oraz z poszanowaniem obowiązujących w tym zakresie regulacji. Dane osobowe przetwarzane są przez Administratora serwisu tj. SPI Anna Nowak zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną, 
w celach statystycznych i marketingowych.
Wraz z rejestracją Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przekazanych przez siebie danych osobowych. Użytkownicy przekazują swoje dane osobowe dobrowolnie.
Administrator zapewnia realizację uprawnień wynikających z ww. ustaw, a w szczególności prawo dostępu do treści swoich danych, ich poprawiania oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych przez obowiązujące przepisy.
Użytkownik uprawniony jest do zmiany, modyfikacji lub usunięcia danych osobowych. W przypadku usunięcia danych osobowych Użytkownik traci możliwość korzystania z Serwisu w takim zakresie, w jakim dane te są niezbędne do korzystania z udostępnionych przez Serwis usług. W razie usunięcia danych koniecznych do rejestracji Użytkownik traci możliwość korzystania z Serwisu.


Polityka plików cookies

Czym są pliki „cookies”?
Podczas wizyty w naszym Serwisie, na komputerze zapisywane są fragmenty kodu zwane „cookies”. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane 
są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Do czego używamy plików „cookies”?
Pliki cookies używane w Serwisie umożliwiają odpowiednią personalizację wyświetlanych na nich informacji 
i zaprezentowanie treści dostosowanej do potrzeb danego Użytkownika. W szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb.
Pliki cookies pozwalają także na mierzenie interakcji Użytkowników na stronach internetowych. Tworzą statystyki, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, 
co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
Czy pliki „cookies” zawierają dane osobowe?
Pliki „cookies” stosowane w Serwisie nie gromadzą danych osobowych Użytkowników, jak również innych osób.
Jakich plików cookies używamy?
W Serwisie mogą być używane dwa rodzaje plików cookies:
  • sesyjne - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej),
  • stałe - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
Zarządzanie plikami „cookies”:
Większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików cookies - w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności serwisu.
Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi oraz zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
Mozilla FireFox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/278835/pl
Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
Safari: http://safari.helpmax.net/pl/oszczedzanie-czasu/blokowanie-zawartosci/
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html

W przypadku wyłączenia funkcji cookies, niektóre elementy naszej witryny internetowej mogą być niedostępne.