27 września 2013 20:35 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47Już dawno pisalam,że dobre rady - jak Ci zle to pozegnaj pracy wiele nie ma problemu - trzeba potraktowac z przymrużeniem oka.Kto ma dobra Stelle,niech sie trzyma,zarobki zamiast rosnąć, maleją i nie mamy na to wpływu jest zbyt duży chętnych do podjecia pracy.Ja jadąc do domu nie określiłam sie na 100 %,że nie wracam,bo a nóż............. ale mam raz w tygodniu wiadomosc na skypie albo meila z pytaniem jak sie czuje,czy wszystko ok i ze czekaja na mnie mam jeszcze mc urlopu, ponad mc.A co bedzie za mc?myślę,że KEO bedzie opracowany.
Też jestem tego zdania że trzeba trzymać się dobrej Stelli bo konkurencja nam rośnie, Niemcy nie chcą więcej płacić i myślą nad tańszym sposobem zdobycia opiekunki. Oczywiście nie znaczy to że powinnyśmy zaprzestać walczyć o lepsze warunki umowy. Chociaż sądzę że marne nasze szanse, zbyt duże bezrobocie w Pl zmusza wiele osób do pracy za 800-900e i na śmieciowej umowie, jak im się raz czy drugi odmowi więcej nie zadzwonią. Jest firma dająca jeszcze umowę o pracę, spierałam się z nimi że nie pojadę za mniej niż tysiąc i już cisza od stycznia żadnej oferty więcej z tej firmy. Całe szczęście obecnie pracuję w dobrej firmie, gdzie szefowa nie proponuje mniej niż 1000 ;))