Na wyjeździe #4

03 stycznia 2014 17:08
ryba

Ivanilia, to już... prawie 20. Niewiele zostało. Też bym chciała być w Berlinie. Jeździłam kiedyś,gdy był mur, później kilka razy po zjednoczeniu. Ostatnio byłam rok temu (gościnnie, mam tam znajomą). Ale ciężko "dostać" stellę w Berlinie.

A ja kiedyś czytałam ze najgorsi Niemcy sa w Berlinie,nigdy nie byłam więc nie wiem.
03 stycznia 2014 17:10
Malina

A ja kiedyś czytałam ze najgorsi Niemcy sa w Berlinie,nigdy nie byłam więc nie wiem.

bo to z NRD sa oni nie lubia Polakow
03 stycznia 2014 17:11
Malina

A ja pracuję w Berlinie od ponad roku i muszę Ci powiedzieć,że to prawda ( chociaż obecna moja podopieczna jest wyjątkiem od reguły ;):):):):))
03 stycznia 2014 17:14
Nie wiem. Moja znajoma jest w wieku mojej mamy(koleżanka z liceum). Ma syna, dwie synowe( w tym jedna lekarka), znajomych, w większości starsi państwo- wszyscy byli bardzo sympatyczni i mili. Ale, może coś w tym jest, bo oni wszyscy mieszkali w dawnym Berlinie Zachodnim. Dawny przyjaciel znajomej jest "ze wschodu" i on już jest mniej sympatyczny i taki "bardzo niemiecki.
03 stycznia 2014 17:14 / 1 osobie podoba się ten post
A ja słyszałam ,ze Niemcy z południa nabijają się z Niemców z pólnocy,i podejrzewam,że to prawda. Kiedyś powiedziałam córce pdp,że na południu jest o wiele lepiej bo ludzie sa milsi niż tu,ale miała minę...:):)
03 stycznia 2014 17:18 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A ja słyszałam ,ze Niemcy z południa nabijają się z Niemców z pólnocy,i podejrzewam,że to prawda. Kiedyś powiedziałam córce pdp,że na południu jest o wiele lepiej bo ludzie sa milsi niż tu,ale miała minę...:):)

ci z NHW i polnocy nie lubia  tych z Bawarii.a na Bawarii cudowni serdeczni ludzie sa troche do nas podobni charakterologicznie ale tylko troch...zaczynalam tam kariere i dzieki serdecznosci ich nie poddalam sie chociaz nieraz chcialam uciekac..
03 stycznia 2014 17:57 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Witaj krajanko na tej naszej zaanektowanej ziemi.Zyczę dobrej, spokojnej pracy.Stelle znasz to pewnie żadnych nowinek nie zastałaś.Trzymaj sie.

będe się trzymać ;)) fakt stelle znam - jestem tu 3 raz więc wiem czego się spodziewać dlatego też momentami ciężko na sercu było jak się pakowałam haha ale za to razem wspólnie powalczymy zawsze będzie raźniej ;))) to chyba moj ostatni 8,5 tyg wyjazd bo uzgodnilysmy dzisiaj ze zmienniczka zmiany co 6 tyg robi się za cieżko ;( a przede wszystkim te nie dospane nocki dają się w kość ;))) zmienniczka jak uskrzydlona wyjezdzała dzisiaj wcale jej się nie dziwię dostała troche w "d". Ja miałam dosyc po ostatnim razie a ona ma 20 lat wiecej ode mnie więc jeszcze inaczej to odczuwa. buzioleeee
03 stycznia 2014 18:00
Ja sprawdzalam dzis konto i wyplata juz jest za grudzien - wy tez tak ma cie ?? Jestem w szoku ?? Tylko nie iwem czy sie wszystko zgadza ??
Ale nie dostalam aneksu do umowy, zmieniajac miejsce i rodzine ??
03 stycznia 2014 18:01
85marzena

Ja sprawdzalam dzis konto i wyplata juz jest za grudzien - wy tez tak ma cie ?? Jestem w szoku ?? Tylko nie iwem czy sie wszystko zgadza ??

Ja nie mam za grudzien.
03 stycznia 2014 18:01
85marzena

Ja za grudzień miałam już wypłatę przed swiętami:))

03 stycznia 2014 18:05
Super, jaka to firma?, bo moja płaciła dopiero 20 następnego miesiąca.
03 stycznia 2014 18:07
ryba

Super, jaka to firma?, bo moja płaciła dopiero 20 następnego miesiąca.

Niestety nie moge reklamowac, bo Moduś czuwa.

03 stycznia 2014 18:11
Witam ! sama nie wiem gdzie mam się podziać ze swoją sprawą. A ponieważ jestem na wyjeździe to zacznę od tego tematu. Szukam dziewczyn z okolic Sulęcina, które mogłyby mi pomóc w znalezieniu opieki dla mojej mamy. Niestety nie mogę zjechać teraz do domu a mama od kilku tygodni wymaga pomocy. Potrzebna jest osoba do 23 stycznia. Mama jest osobą chodząca, ale bardzo słabo. Nie wychodzi z domu. Trzeba jej zrobić zakupy , ugotować , ogarnąc mieszkanie i pomóc przy kąpieli. Pójść do lekarza i wykupić leki. Bardzo jestem w potrzebie, bo z pomocą społeczną jakoś nie możemy się dogadać. Jeżli ktoś mógłby mi pomóc to podaję mój numer - 0048509517344. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. W profilu mam też maila. Chyba wypisałam najważniejsze sprawy. Pozostałe można omówić przy kontakcie. Pozdrawiam.
03 stycznia 2014 18:22
ania52

bo to z NRD sa oni nie lubia Polakow

A ja w Berlinie mam już 4 PDP i dopiero tu trafiłam na zołzę tamte trzy były naprawdę super no i lubię Berlin bo mam bardzo blisko do domu
03 stycznia 2014 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Bellanna

Witam ! sama nie wiem gdzie mam się podziać ze swoją sprawą. A ponieważ jestem na wyjeździe to zacznę od tego tematu. Szukam dziewczyn z okolic Sulęcina, które mogłyby mi pomóc w znalezieniu opieki dla mojej mamy. Niestety nie mogę zjechać teraz do domu a mama od kilku tygodni wymaga pomocy. Potrzebna jest osoba do 23 stycznia. Mama jest osobą chodząca, ale bardzo słabo. Nie wychodzi z domu. Trzeba jej zrobić zakupy , ugotować , ogarnąc mieszkanie i pomóc przy kąpieli. Pójść do lekarza i wykupić leki. Bardzo jestem w potrzebie, bo z pomocą społeczną jakoś nie możemy się dogadać. Jeżli ktoś mógłby mi pomóc to podaję mój numer - 0048509517344. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. W profilu mam też maila. Chyba wypisałam najważniejsze sprawy. Pozostałe można omówić przy kontakcie. Pozdrawiam.

Hej - napisz mi czy w Sulęcinie jest jakaś regionalna gazetka? umieszcze ogloszenie i podam Twoj nr tel.Chetna napewno sie znajdzie.