Ivanilia, to już... prawie 20. Niewiele zostało. Też bym chciała być w Berlinie. Jeździłam kiedyś,gdy był mur, później kilka razy po zjednoczeniu. Ostatnio byłam rok temu (gościnnie, mam tam znajomą). Ale ciężko "dostać" stellę w Berlinie.
Ivanilia, to już... prawie 20. Niewiele zostało. Też bym chciała być w Berlinie. Jeździłam kiedyś,gdy był mur, później kilka razy po zjednoczeniu. Ostatnio byłam rok temu (gościnnie, mam tam znajomą). Ale ciężko "dostać" stellę w Berlinie.
A ja kiedyś czytałam ze najgorsi Niemcy sa w Berlinie,nigdy nie byłam więc nie wiem.
A ja kiedyś czytałam ze najgorsi Niemcy sa w Berlinie,nigdy nie byłam więc nie wiem.
A ja słyszałam ,ze Niemcy z południa nabijają się z Niemców z pólnocy,i podejrzewam,że to prawda. Kiedyś powiedziałam córce pdp,że na południu jest o wiele lepiej bo ludzie sa milsi niż tu,ale miała minę...:):)
Witaj krajanko na tej naszej zaanektowanej ziemi.Zyczę dobrej, spokojnej pracy.Stelle znasz to pewnie żadnych nowinek nie zastałaś.Trzymaj sie.
Ja sprawdzalam dzis konto i wyplata juz jest za grudzien - wy tez tak ma cie ?? Jestem w szoku ?? Tylko nie iwem czy sie wszystko zgadza ??
Ale nie dostalam aneksu do umowy, zmieniajac miejsce i rodzine ??
Ja sprawdzalam dzis konto i wyplata juz jest za grudzien - wy tez tak ma cie ?? Jestem w szoku ?? Tylko nie iwem czy sie wszystko zgadza ??
Ale nie dostalam aneksu do umowy, zmieniajac miejsce i rodzine ??
Super, jaka to firma?, bo moja płaciła dopiero 20 następnego miesiąca.
bo to z NRD sa oni nie lubia Polakow
Witam ! sama nie wiem gdzie mam się podziać ze swoją sprawą. A ponieważ jestem na wyjeździe to zacznę od tego tematu. Szukam dziewczyn z okolic Sulęcina, które mogłyby mi pomóc w znalezieniu opieki dla mojej mamy. Niestety nie mogę zjechać teraz do domu a mama od kilku tygodni wymaga pomocy. Potrzebna jest osoba do 23 stycznia. Mama jest osobą chodząca, ale bardzo słabo. Nie wychodzi z domu. Trzeba jej zrobić zakupy , ugotować , ogarnąc mieszkanie i pomóc przy kąpieli. Pójść do lekarza i wykupić leki. Bardzo jestem w potrzebie, bo z pomocą społeczną jakoś nie możemy się dogadać. Jeżli ktoś mógłby mi pomóc to podaję mój numer - 0048509517344. Będę wdzięczna za wszelkie informacje. W profilu mam też maila. Chyba wypisałam najważniejsze sprawy. Pozostałe można omówić przy kontakcie. Pozdrawiam.