Na wyjeździe #4

17 stycznia 2014 16:00
magdalena_k

nie prasuje,mozna je w latwy sposob ladnie zlozyc i wyglada potem jak wyprasowane

acha czyli poszukam na you tubie jak to sie robi ;)
17 stycznia 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
czarna11

pytanko mam...prasujecie przesciadła z gumką no tak sie dzisiaj napociłam przy dwóch probach wyprasowania takiego cuda ze, az nie mogłam uwierzyc,, a moze ja powinnam poznac jakis myk:)

Tak,ja prasuje,ale mimo,ze b. lubie ta robote,przescieradla z gumka prasuje dokladnie po bokach a srodek na tzw.odpiernicz DDDD
17 stycznia 2014 16:03 / 1 osobie podoba się ten post
czarna11

pytanko mam...prasujecie przesciadła z gumką no tak sie dzisiaj napociłam przy dwóch probach wyprasowania takiego cuda ze, az nie mogłam uwierzyc,, a moze ja powinnam poznac jakis myk:)

Z froty nie prasuje. Ładnie wieszam żeby się nie pogniotło i póżniej składam. Kiedyś miałam u jednej PDP płócienne to rogi prasowałam a reszte na chybcika.
17 stycznia 2014 16:10 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Z froty nie prasuje. Ładnie wieszam żeby się nie pogniotło i póżniej składam. Kiedyś miałam u jednej PDP płócienne to rogi prasowałam a reszte na chybcika.

Nie prasuję tych na gumce- ani w domu ani w pracy!!!

Witaj Mery:)Gdzie byłas jak Cię nie było?:)
17 stycznia 2014 16:15 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie prasuję tych na gumce- ani w domu ani w pracy!!!

Witaj Mery:)Gdzie byłas jak Cię nie było?:)

Te z płótna nie raz wyglądały jak krowie spod ogona, więc trzeba je było trochę liznąć żelazkiem. Te z froty nie prasuję nigdy bo bo co? Trzeba tylko o czasie z pralki czy suszarki pranie wyciągać. Nie można zapomnieć. Bo wtedy rzeczywiście bez prasowania się nie obejdzie.

Kasiu komputer odmówił mi posłuszeństwa :(
17 stycznia 2014 16:23 / 4 osobom podoba się ten post
czarna11

Ja nie prasuje. Skladam i jak bardzo pogniecione to wkladam na sam spod pod inne w szafie, samo sie wyprasuje :P
17 stycznia 2014 16:51 / 3 osobom podoba się ten post
Czytam o tych prześcieradłach z gumką i się uśmiecham,bo ja ich nigdy nie prasuję,a jak już trzeba to tylko środek ( inni tylko boki hi,hi).Składać też ich nie umiem choć milion razy próbowałam.Wymyśliłam więc,że ładnie w szafie wyglądają jak zwinie się je w wałek o długości około 60 cm :):):)
17 stycznia 2014 17:20 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Czytam o tych prześcieradłach z gumką i się uśmiecham,bo ja ich nigdy nie prasuję,a jak już trzeba to tylko środek ( inni tylko boki hi,hi).Składać też ich nie umiem choć milion razy próbowałam.Wymyśliłam więc,że ładnie w szafie wyglądają jak zwinie się je w wałek o długości około 60 cm :):):)

Muszę wypróbować z tym rolowaniem, bo one -te prześcieradła takie pogniecione w szafie zawsze tak leżą złożone z mozołem i tak.
Póżniej hrabina pyta -- Donato czy to Ty hm złożyłaś?
17 stycznia 2014 17:23 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Widzialam niedawno w Perfekcyjnej Pani Domu jak Małgosia Rozenek pokazywała poprawne składanie prześcieradła z gumką-mi tak ładnie nigdy nie wychodzi,hi hi hi:):):)
17 stycznia 2014 17:25
kasia63

Widzialam niedawno w Perfekcyjnej Pani Domu jak Małgosia Rozenek pokazywała poprawne składanie prześcieradła z gumką-mi tak ładnie nigdy nie wychodzi,hi hi hi:):):)

No właśnie jak?:)
17 stycznia 2014 17:35
judora

Witojcie Opiekunki i Opiekunowie Osób Strasznych w Niemczech :) Już nie mamy styczenia tylko styczeń i większą połowę tego miesiąca za sobą. Miłego dnia.

Judorka witoj :) To celowe czy podświadome OOS ? ;))))))
17 stycznia 2014 17:51 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Oj,tego sie nie da opisać:) Trzeba to zobaczyc jak ona myk myk i równiutką kosteczkę ma:):):):)Ja mam kostropaty wałek:)
17 stycznia 2014 17:54 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Daj spokój,i tak nie będziesz składać :):):)
17 stycznia 2014 18:06 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

I dlatego ona jest tylko "perfekcyjna"-my jestesmy "super perfekcyjne".........I tak jak pisala Ivanilia,tez roluje,jak pozniej wyciagam z szafy jest o.k,ale to plocienne,bo frotte,bawelne tylko poglaszcze  zelazkiem a pozniej na 4 i roluje -a co sie bedziemy wysilacDDDDD
17 stycznia 2014 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
hagia

Judorka witoj :) To celowe czy podświadome OOS ? ;))))))

Celowe :) Raz się pomyliłam jak pisałam pismo w starej pracy ( dzienny dom pomocy dla osób starszych i niepełnosprawnych) i mi się spodobało. A moi obecni Podopieczni zamęczają mnie dzień i noc więc są straszni. Wiem, że są chorzy więc im wybaczam i latam prawie na każde " halo " ale dziś wyjątkowe zmęczenie mnie dopadło a pauza dopiero w poniedziałek. Dzisiaj odrabiałam środowy wyjazd do centrum a weekendy mam zawsze bez przerwy. Byle do końca stycznia :) Poznaję swoje granice i wiem już, że dwoje Podopiecznych ( Pani demencja, nerwica lękowa i depresja  a Pan chory na parkinsona hipochondryk, który miał w październiku udar i jest leżący) to dla mnie za dużo.