Na wyjeździe #5

10 marca 2014 06:57 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Dzisiaj córka Babci stwierdziła, że jak będę miała czas to mogę umyć okna. Dodała, że mogę umyć tylko na dole, bo na górze umyje zmienniczka, która przyjeżdża w czwartek. Takich okien jak tutaj jeszcze nie widziałam. W samym salonie, jest troje podwójnych drzwi prowadzących na taras i basen i do tego jedna ze ścian jest cała przeszklona. Zadzwoniłam do zmienniczki, czy myła tutaj okna, okazało się, że tak... Stwierdziłam, że ja jednak nie będę miała tego czasu.... bo ja go mam naprawdę mało. Babcia po obiedzie śpi tylko godzinkę, a tak to muszę na Nią cały czas uważać. Jej pomysły są niesamowite. Mam co prawda czas, gdy ona jest w Caritasie, ale to jest dwa razy w tygodniu i wtedy naprawdę uważam, że ten czas jest dla mnie i nie oddam go, bez ważnego powodu.

No coś ty, mycie okien nie należy do zakresu obowiązków opiekunki !!!!!!!!!!!!!!
Za dodatkową kasę - owszem, możesz umyć, ale pamiętaj: nie za friko.
10 marca 2014 07:36
Dzien dober w poniedziałkowy poniedziałek!!! Milutkiego dnia tygodnia Wszystkim zycze!! Nszym chłopaka wszyskiego naj lepszego w ich dzniu :)))))))))))))
10 marca 2014 07:38 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Dzisiaj córka Babci stwierdziła, że jak będę miała czas to mogę umyć okna. Dodała, że mogę umyć tylko na dole, bo na górze umyje zmienniczka, która przyjeżdża w czwartek. Takich okien jak tutaj jeszcze nie widziałam. W samym salonie, jest troje podwójnych drzwi prowadzących na taras i basen i do tego jedna ze ścian jest cała przeszklona. Zadzwoniłam do zmienniczki, czy myła tutaj okna, okazało się, że tak... Stwierdziłam, że ja jednak nie będę miała tego czasu.... bo ja go mam naprawdę mało. Babcia po obiedzie śpi tylko godzinkę, a tak to muszę na Nią cały czas uważać. Jej pomysły są niesamowite. Mam co prawda czas, gdy ona jest w Caritasie, ale to jest dwa razy w tygodniu i wtedy naprawdę uważam, że ten czas jest dla mnie i nie oddam go, bez ważnego powodu.

Kurcze blade przez firme?????? To moze powiec niech corka zajzy do umowy bo moze zapomniała co w niej jest!!!
10 marca 2014 10:51 / 4 osobom podoba się ten post
:D
10 marca 2014 10:53 / 5 osobom podoba się ten post
Proponuję zrobić nie jeden pomnik, lecz szlak opiekunki, jak jest we Wrocławiu trasa krasnali. W tej chwili mamy ich 212 i każdy robi coś innego, jest też jedna krasnalka. Byłaby zatem opiekunka z pampersem, wkurzona, tęskniąca za domem, grająca z babcią w chińczyka, obładowana proszkami wiezionymi do kraju itd. U nas wielu turystów wędruje szlakiem krasnali, przy niektórych śmieją się, bo są zabawni, np. Obżartuch czy Śpioch, więc dlaczego nie mieliby chodzić trasą opiekunki, skoro każdy prawie ma kogoś z rodziny lub znajomego pracującego w tym zawodzie. Miasto, które zbuduje takie coś, ma szansę na wypromowanie siebie.

A tak w ogóle to miłego dnia, dobre duszki!
10 marca 2014 11:04
romana

Proponuję zrobić nie jeden pomnik, lecz szlak opiekunki, jak jest we Wrocławiu trasa krasnali. W tej chwili mamy ich 212 i każdy robi coś innego, jest też jedna krasnalka. Byłaby zatem opiekunka z pampersem, wkurzona, tęskniąca za domem, grająca z babcią w chińczyka, obładowana proszkami wiezionymi do kraju itd. U nas wielu turystów wędruje szlakiem krasnali, przy niektórych śmieją się, bo są zabawni, np. Obżartuch czy Śpioch, więc dlaczego nie mieliby chodzić trasą opiekunki, skoro każdy prawie ma kogoś z rodziny lub znajomego pracującego w tym zawodzie. Miasto, które zbuduje takie coś, ma szansę na wypromowanie siebie.

A tak w ogóle to miłego dnia, dobre duszki!

Świetny pomysł!! Aleja Opiekunek które swoją pracą ratują kraj przed ruiną gospodarczą.
10 marca 2014 12:13 / 1 osobie podoba się ten post
Aleja Opiekunek? Pobijemy słynne, warszawskie Aleje Jerozolimskie! Opiekunka - Ratowniczka polskiej gospodarki, fajny pomysł!

Słońce u nas piękne i ciepło, wczoraj wiele osób chodziło już bez kurtek. A jak u Was z pogodą?
10 marca 2014 12:51
Tak, tak, tu też piękne słońce. Wczoraj poczułam wiosnę, a dziś w swoim wolnym czasie leżę w łóżeczku z przeziębieniem.
10 marca 2014 14:24
Napisałam posta i go nie ma ... hmm, tylko czy ja go wysłałam ? . No nic... to tak w skrócie.... zastanawiam się czy tym paniom z Firm się wcale nie spieszy? One zawsze mają czas? Od jakiegoś czasu próbuję zatwierdzić mój termin powrotu do domku. Prawdopodobnie będzie to czwartek. i ciągle słyszę proszę czekać. Jak tak dalej pójdzie, to ja za Sindbadem polecę, a nie pojadę w nim. Przed chwilką znów zadzwoniłam z pytaniem i co usłyszałam ? PROSZĘ CZEKAĆ
10 marca 2014 14:29
Annika

Napisałam posta i go nie ma ... hmm, tylko czy ja go wysłałam ? :-). No nic... to tak w skrócie.... zastanawiam się czy tym paniom z Firm się wcale nie spieszy? One zawsze mają czas? Od jakiegoś czasu próbuję zatwierdzić mój termin powrotu do domku. Prawdopodobnie będzie to czwartek. i ciągle słyszę proszę czekać. Jak tak dalej pójdzie, to ja za Sindbadem polecę, a nie pojadę w nim:-). Przed chwilką znów zadzwoniłam z pytaniem i co usłyszałam ? PROSZĘ CZEKAĆ

Wychodzi na to ,ze one zawssze mają czas . Ja ostatnio jak byłam w de to też ponad miesiąc wcześniej informowałam ,że chce zjeżdżać danego dnia ,a one dwa dni przed moim zjazde jeszcze zmienniczki szukały , no szok . Ciekawe jak tym razem będzie ....
10 marca 2014 14:35
Annika

Napisałam posta i go nie ma ... hmm, tylko czy ja go wysłałam ? :-). No nic... to tak w skrócie.... zastanawiam się czy tym paniom z Firm się wcale nie spieszy? One zawsze mają czas? Od jakiegoś czasu próbuję zatwierdzić mój termin powrotu do domku. Prawdopodobnie będzie to czwartek. i ciągle słyszę proszę czekać. Jak tak dalej pójdzie, to ja za Sindbadem polecę, a nie pojadę w nim:-). Przed chwilką znów zadzwoniłam z pytaniem i co usłyszałam ? PROSZĘ CZEKAĆ

pewnie nikogo nie maja na Twoje miejsce jeszcze:)
10 marca 2014 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
A ja wlasnie wrocilam z tarasu :) 1,5 godzinki opalalam sie na sloneczku :) Pogoda piekna, slonce grzej :) hehe jak tak do konca kontraktu bede pauzy na opalaniu spedzac to po powrocie do domku pomysla, zem na wczasach byla :))
10 marca 2014 14:49
esmeralda

A ja wlasnie wrocilam z tarasu :) 1,5 godzinki opalalam sie na sloneczku :) Pogoda piekna, slonce grzej :) hehe jak tak do konca kontraktu bede pauzy na opalaniu spedzac to po powrocie do domku pomysla, zem na wczasach byla :))

Oj esmeralda napewno tak pomyslą ,że na urlopie byłaś a nie w pracy . U mnie też ciepełko jest i słonko cały dzień prosto na balkon świeci , chyba też jutro do południa wezmę swoje klamoty do szydełkowania i bedę siedziała na balkonie . A co mi tam .
10 marca 2014 15:46
Bilet zamknięty. Pani z biura będzie jutro dzwonić, bo dzisiaj nie ma czasu. W czwartek wyjeżdżam wieczorkiem. Dzisiaj już wysprzątałam dół domku, a wieczorkiem umyję jeszcze Babci włosy i pomalutku psychicznie nastawiam się na powrót do domku . Jutro będę miała trochę więcej czasu, ale mam zamiar poleniuchować
10 marca 2014 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

A ja nie mam tutaj balkonu:(( podeślijcie kawałek swojego