Na wyjeździe #7

05 kwietnia 2014 21:15
alinka1339

Dziewczyny proszę Was o pomoc . Mojej PDP w pachwinie , a raczej powyżej na udzie zrobiły się czerwone plamy , które wyglądaja jak rany . W tym miejscu juz nie sięga pampers , nigdy się jej to nie robiło . Noga na ktorej sie to robi jest sparaliżowana i prawie cały czas przykurczona . Wkładam jej między kolana specjalną poduszke , by dochodziło tam powietrze i smaruję to Bephantenem i pudrem sypałam i nic . Za kilka dni mam zmiane i nie chce zostawiac zmienniczce tego problemu . Pomocy pliiisss....

pewnie odlezyna,nie smaruj ,ani nie syp pudrem,potrzebna Betadina10% utrzymuj czysto i zapewnij dostep powietrza.Ta masc jest antybakteryjna i przeciwgrzybicza.Sa rowniez plastry,ale obejrzec musi lekarz ,moze byc tkanka martwicza a to trzeba usunac.
05 kwietnia 2014 21:19 / 3 osobom podoba się ten post
a teraz coś smiesznego
05 kwietnia 2014 21:23
Evvex

pewnie odlezyna,nie smaruj ,ani nie syp pudrem,potrzebna Betadina10% utrzymuj czysto i zapewnij dostep powietrza.Ta masc jest antybakteryjna i przeciwgrzybicza.Sa rowniez plastry,ale obejrzec musi lekarz ,moze byc tkanka martwicza a to trzeba usunac.

to jest kilka ranek , ktore wygladaja jakby pooparzeniowe bable z których zerwano naskórek
05 kwietnia 2014 21:25 / 1 osobie podoba się ten post
jowitaliber

a teraz coś smiesznego

Za pare lat tez  bede tak posuwac,dzieki za inspiracje.
05 kwietnia 2014 21:32
alinka1339

to jest kilka ranek , ktore wygladaja jakby pooparzeniowe bable z których zerwano naskórek

jest taka choroba króra sie pęcherzyca nazywa bomble robią się samoistnie w Polsce na takie ranki stosuje się Argosulfan  może to być pęcherzyca bujająca musiałby to lekarz zobaczyć
05 kwietnia 2014 21:32
alinka1339

Na bank odlezyna,dobrze ze nie rozlegla,jezeli mam racje ta masc jest najlepsza,ale nie wiem czy mozna kupic bez recepty,odlezyna z poczatku wyglada jak oparzenie,od kiedy to ma ,nie choruje na AZS,ma to tylko w tym miejscu,mozesz ja polozyc tak, zeby tego miejsca nie ocierala .
05 kwietnia 2014 21:47
Evvex

Na bank odlezyna,dobrze ze nie rozlegla,jezeli mam racje ta masc jest najlepsza,ale nie wiem czy mozna kupic bez recepty,odlezyna z poczatku wyglada jak oparzenie,od kiedy to ma ,nie choruje na AZS,ma to tylko w tym miejscu,mozesz ja polozyc tak, zeby tego miejsca nie ocierala .

Jjesssu nie miałam nigdy do czynienia z odleżynami i widziałam to tylko za zdjęciach . Wczoraj myłam moją PDP i nic nie miała , tylko takie czerwone plamki , a dziś wieczorem patrze ,że są to ranki . Ma to tylko w tym jednym miejscu , bo tu praktycznie cały czas udo przylega do krocza . Ona tego raczej nie ociera , bo tą sparalizowana nogą wogóle nie rusza . Przyłozyłam na to miejsce jałowy kompres . jejku , ale mam stresa przez to . Wczoraj był lekarza , a tam jeszcze nic takiego nie było , a dziś wieczorem jest . PDP choruje na cukrzyce ,
05 kwietnia 2014 21:57
alinka1339

Jjesssu nie miałam nigdy do czynienia z odleżynami i widziałam to tylko za zdjęciach . Wczoraj myłam moją PDP i nic nie miała , tylko takie czerwone plamki , a dziś wieczorem patrze ,że są to ranki . Ma to tylko w tym jednym miejscu , bo tu praktycznie cały czas udo przylega do krocza . Ona tego raczej nie ociera , bo tą sparalizowana nogą wogóle nie rusza . Przyłozyłam na to miejsce jałowy kompres . jejku , ale mam stresa przez to . Wczoraj był lekarza , a tam jeszcze nic takiego nie było , a dziś wieczorem jest . PDP choruje na cukrzyce ,

Spokojnie,jezeli jest diabetykiem to rownie dobrze moze miec odczyn bo sie podrapala,albo to jakies uczulenie,cukrzyk moze miec wiele takich rewelacji skornych,jalowy opatrunek super,ani ja doktor ani Ty nic nie wymyslisz na chwile obecna,u cukrzykow wszystko sie paprze dluzej,powiedz rodzinie bo musi to obejrzec dermatolog.Nie denerwuj sie to nie zagraza jej zyciu.
05 kwietnia 2014 22:01
alinka1339

jak choruje na cukrzycę to trzeba o te ranki dbac bo mogą się trudno goić nie martw się takie rzeczy się zdarzają musisz pilnować żeby te miejsce nie stykało się z innym i spokojnie poradzisz sobie jeśli trzeba zadzwoń do lekarza i powiedz mu o tym 
05 kwietnia 2014 22:06
Evvex

Spokojnie,jezeli jest diabetykiem to rownie dobrze moze miec odczyn bo sie podrapala,albo to jakies uczulenie,cukrzyk moze miec wiele takich rewelacji skornych,jalowy opatrunek super,ani ja doktor ani Ty nic nie wymyslisz na chwile obecna,u cukrzykow wszystko sie paprze dluzej,powiedz rodzinie bo musi to obejrzec dermatolog.Nie denerwuj sie to nie zagraza jej zyciu.

Moja PDP miała w zeszłym tygodniu inne pampersy nie te co zwykle ma , bo poprostu mi brakło i mąż PDP kupił w aptece inne i widze ,że ona często siega ręką i się drapie w kroczu czy pachwinie i nawet nie raz , aż jest krew na pampersie lub majtkach . Na pampers zakłada takie majtki typu reformy . Jutro zobacze jak to wygląda i powiem męzowi PDP niech zawiadomi córke lub lekarza . A na co jest maśc cynkowa ? Wiem ,że na rany , ale dokładniej
05 kwietnia 2014 22:09
alinka1339

Moja PDP miała w zeszłym tygodniu inne pampersy nie te co zwykle ma , bo poprostu mi brakło i mąż PDP kupił w aptece inne i widze ,że ona często siega ręką i się drapie w kroczu czy pachwinie i nawet nie raz , aż jest krew na pampersie lub majtkach . Na pampers zakłada takie majtki typu reformy . Jutro zobacze jak to wygląda i powiem męzowi PDP niech zawiadomi córke lub lekarza . A na co jest maśc cynkowa ? Wiem ,że na rany , ale dokładniej

mogła sobie sama naskórek zerwać drapiąc może te pampersy ją uczulają i drapie powiedz rodzinie i po problemie będzie
05 kwietnia 2014 22:15
jowitaliber

mogła sobie sama naskórek zerwać drapiąc może te pampersy ją uczulają i drapie powiedz rodzinie i po problemie będzie

Jowitka te pampersy już sie skończyły , teraz mam te co były zawsze . Zobacze co będzie rano , a jak nie zacznie to zanikać to powiem w poniedziałek rodzince i niech wzywaja lekarza .
05 kwietnia 2014 22:16
alinka1339

Masc cynkowa tylko na wypryski, a nie na otarty naskorek i ranki,mozesz sobie nia zimno smarowac .Nigdy na otwarte rany,niewielki dodatek mcynku ma masc na oparzenia ale tylko jest to jeden ze skladnikow,Alinka zrobilas co trzeba,bedzie dobrzei tak musi przyjsc lekarz,kladz sie spac i wyluzuj.
05 kwietnia 2014 22:18 / 8 osobom podoba się ten post
Witam:)I o zdrowie nie pytam,rozumiem że wszyscy ZDROWI:D;D;D;D;D;D
Dzisiaj byłam w mieście ,zrobiłam ostatnie ,nieplanowane zakupy:)
Noż kurcze maż,mam taka przypadłość ,że uwielbiam robić prezenty:)Sprawia mi to niesamowitą przyjemność:)Parę euro mniej,ale jakoś tak na sercu mi dobrze:)I znowu muszę uruchomić moja dyżurna torbę:)
O tej porze za tydzień będę w domku:) W poniedziałek mam umówionego fryzjera,we wtorek do okulisty po okulary...

O jejku,będę całkiem NOWA:) Hogata w nowej fryzurze i w okularach:D;D;D;D;D Kobieta zmienna jest:)
Pewnie jak przyjadę,,znowu tutaj na sztele,otworzą mi drzwi i powiedzą -"Dzisiaj nic nie kupujemy,dziękuję.....i zamkną drzwi ,hahahhahahaha:D::D:D:D A ja w busa i do domu???????????????????????????????????? Nie ,będę waliła w drzwi i będę krzyczała-"Ja muszę zarobić na rodzinę"HAHAHAHAHAH:D;D;D;D;D;D

h

05 kwietnia 2014 22:21
Evvex

Masc cynkowa tylko na wypryski, a nie na otarty naskorek i ranki,mozesz sobie nia zimno smarowac .Nigdy na otwarte rany,niewielki dodatek mcynku ma masc na oparzenia ale tylko jest to jeden ze skladnikow,Alinka zrobilas co trzeba,bedzie dobrzei tak musi przyjsc lekarz,kladz sie spac i wyluzuj.

No nie bedę sie strasować , bo więcej nic PDP nie pomogę . Zobacze co sie zmieni do poniedziałku , a jutro chyba zwalę jej te reformy z tyłka niech polezy w pampresie i przewietrzy lepiej w tym miejscu . A jak nic sie nie zmieni niech dziadek wzywa lekarza i tyle .