Wypieki

24 lipca 2014 10:55
salazar

Królewiec? Kiedyś to ciasto wypiekałam w ilościach hurtowych ;). Pycha!
 

to ja mam inna nazwe ''miodownik'' z masa gotowana z serem i budyniem .....pycha !!!
24 lipca 2014 10:59
1 kg.sera
6 jajek
10 dkg masla
1 szkl cukru
1 lyzka maki ziemniaczanej
15 dkg rodzynek
2 lyzeczki proszku do pieczenia
mala torebka cukru waniliowego
polewa czekoladowa
Ser utrzec z miekkim maslem,utrzec zoltka z cukrem(odlozyc jedna lyzke cukru).
Dodac do masy serowej,razem z makaziemniaczana,proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i rodzynkami.
Bialka ubic na sztywn i pod koniec ubijania dodacodlozony cukier.Polaczyc piane z masa serowa.
Tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka,wylac ciasto.Piec 40 min. w temp.180°.Jesli sie przypala na wierzchu przykryc folia aluminiowa.
24 lipca 2014 12:49
Upiekłam serniczek wg przepisu Takaja i zaraz mi język do...ucieknie. Troszkę opadł,ale wygląda tak apetycznie,że chyba gorący zjemy z babcią.
24 lipca 2014 12:50 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Upiekłam serniczek wg przepisu Takaja i zaraz mi język do...ucieknie. Troszkę opadł,ale wygląda tak apetycznie,że chyba gorący zjemy z babcią.

nie zapomnij popic imbirem ha ha dla zdrowotnosci i dla tej diety cud na imbirze opartej hihi
24 lipca 2014 12:52 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

nie zapomnij popic imbirem ha ha dla zdrowotnosci i dla tej diety cud na imbirze opartej hihi

Poleję go jeszcze czekoladą i popiję kawą waniliową,a imbirek już wypiłam.:))
24 lipca 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
A ja upiekłam wczoraj keksa, to jedno z tych ciast które mogą postać kilka dni.
Tylko jak to zrobic jak moja Babciunia ma taką duza rodzine.
Co trochę ktos na kawę "po drodze" wpada.
24 lipca 2014 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Poleję go jeszcze czekoladą i popiję kawą waniliową,a imbirek już wypiłam.:))

no i tak trzymaj.W przerwie miedzy posilkami dieta ha ha
24 lipca 2014 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Jestem świeżo po konsupcji,za wczesnie pokroiłam i czekolada się nie zsiadła,ale w smaku poezja. Nie sądziłam,że z tego kwaśnego sera wyjdzie tak puszysty i pyszny sernik.
24 lipca 2014 13:53 / 3 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Jestem świeżo po konsupcji,za wczesnie pokroiłam i czekolada się nie zsiadła,ale w smaku poezja. Nie sądziłam,że z tego kwaśnego sera wyjdzie tak puszysty i pyszny sernik.

I czego więcej do życia trzeba,oprócz EURO oczywiście.:]
24 lipca 2014 22:41 / 1 osobie podoba się ten post
Odnośnie tego wspaniałego sernika zapomniałam dodać ,ze spód zrobiłam wg podpowiedzi Salazar ,ale niestety kokosanek nie mogłam znależć,zrobilam na orzechowych herbatnikach i jest cudownie pyszny :)
27 lipca 2014 08:41
siwa

1 kg.sera
6 jajek
10 dkg masla
1 szkl cukru
1 lyzka maki ziemniaczanej
15 dkg rodzynek
2 lyzeczki proszku do pieczenia
mala torebka cukru waniliowego
polewa czekoladowa
Ser utrzec z miekkim maslem,utrzec zoltka z cukrem(odlozyc jedna lyzke cukru).
Dodac do masy serowej,razem z makaziemniaczana,proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i rodzynkami.
Bialka ubic na sztywn i pod koniec ubijania dodacodlozony cukier.Polaczyc piane z masa serowa.
Tortownice wysmarowac maslem i wysypac maka,wylac ciasto.Piec 40 min. w temp.180°.Jesli sie przypala na wierzchu przykryc folia aluminiowa.

 Dziękuję.
Wypróbuję na pewno!
27 lipca 2014 10:11 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Jestem świeżo po konsupcji,za wczesnie pokroiłam i czekolada się nie zsiadła,ale w smaku poezja. Nie sądziłam,że z tego kwaśnego sera wyjdzie tak puszysty i pyszny sernik.

Ja już na tą pianę nie daje czekolady zostawiam taka bezę a może i dlatego że moja babcia jak i rodzinka nie lubia czekolady :(
27 lipca 2014 10:18
takaja

Ja już na tą pianę nie daje czekolady zostawiam taka bezę a może i dlatego że moja babcia jak i rodzinka nie lubia czekolady :(

Nie dałam piany,polałam tylko czekoladą z wielkanocnego zająca :)) 
Od tej pory to będzie mój drugi ulubiony przepis na serniczek.
27 lipca 2014 10:25 / 1 osobie podoba się ten post
Aha no tak też można :) cieszę się że smakował mam w domu jeszcze jeden przepis szybki łatwy laik zrobi tylko potrzeba tam mąka krupczatka której w DE nie spotkałam ale z PL przywiozłam :) tak więc za 2tyg wstawię przepis :)
27 lipca 2014 10:44 / 2 osobom podoba się ten post
Krupczatka w DE, to INSTANT-MEHL:))))