Wypieki

13 sierpnia 2014 22:07 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Doda, jak nasze galaretki w De jest coś, co nazywa się Goetter Speise:
 
https://www.google.de/search?q=sofort+gelatine&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UcLrU-GSJ-Lk4QS_zoHgDA&ved=0CB8QsAQ&biw=1366&bih=653 
ale Niemcy na ciasta leją te zastygajace w locie kiślowate gluty :/. 

A to nie znam tego muszę poszukac dzieki za inf
06 września 2014 07:23
Mam trochę polskiej masy krowkowej.
Chce ja wymieszać z uprazonymi ziarnami słonecznika.
Gdzie dostane luskany slonecznik? Wczoraj byłam w Lidlu,nie widziałam :(
06 września 2014 07:41 / 1 osobie podoba się ten post
basiaim

Mam trochę polskiej masy krowkowej.
Chce ja wymieszać z uprazonymi ziarnami słonecznika.
Gdzie dostane luskany slonecznik? Wczoraj byłam w Lidlu,nie widziałam :(

Poszukaj tam gdzie rózne suszone owoce/morele,jbłka itd/powinien być,albo w czesci ciastowej ,koło rodzynek i proszku do piecz.
06 września 2014 07:43 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Poszukaj tam gdzie rózne suszone owoce/morele,jbłka itd/powinien być,albo w czesci ciastowej ,koło rodzynek i proszku do piecz.

W Lidlu tak?
Oprócz niego mam jeszcze Netto,ale dosyć kawałek ode mnie.
 
Dziękuję.
06 września 2014 08:44
basiaim

Mam trochę polskiej masy krowkowej.
Chce ja wymieszać z uprazonymi ziarnami słonecznika.
Gdzie dostane luskany slonecznik? Wczoraj byłam w Lidlu,nie widziałam :(

Myślę, że kupisz w DM. W kazdym jest regał ze zdrową żywnością .tam szukaj. Widziałam kasze, siemie lniane, ziarna, płatki itp
06 września 2014 14:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję za podpowiedzi.
Znalazłam go w Lidlu tam,gdzie orzeszki :)
06 września 2014 16:09 / 1 osobie podoba się ten post
A ja dostałam przepis na ciasto drożdżowe które zarabia się dopiero po dwóch godzinach? Boję się zrobić bo myślę ,że nie uda się.Robiłyście juz takie?
06 września 2014 17:19
gosia35

A ja dostałam przepis na ciasto drożdżowe które zarabia się dopiero po dwóch godzinach? Boję się zrobić bo myślę ,że nie uda się.Robiłyście juz takie?

Mam przepis w domu na takie chyba podobne ,robi się kulę ,wkalda do zimnej wody,zawiniete w folie spoż. i dopiero po 2 godz wyciąga,ale przyznaję ,że nie próbowałam:)
06 września 2014 17:45
kasia63

Mam przepis w domu na takie chyba podobne ,robi się kulę ,wkalda do zimnej wody,zawiniete w folie spoż. i dopiero po 2 godz wyciąga,ale przyznaję ,że nie próbowałam:)

nie takie Kachna otóż wszystkie składniki na siebie nakładasz tj drożdże,mleko,mąka i zostawiasz nie mieszasz.Robisz to dopiero po 2 godzinach.
06 września 2014 17:45
kasia63

Mam przepis w domu na takie chyba podobne ,robi się kulę ,wkalda do zimnej wody,zawiniete w folie spoż. i dopiero po 2 godz wyciąga,ale przyznaję ,że nie próbowałam:)

nie takie Kachna otóż wszystkie składniki na siebie nakładasz tj drożdże,mleko,mąka i zostawiasz nie mieszasz.Robisz to dopiero po 2 godzinach.
06 września 2014 17:47
gosia35

nie takie Kachna otóż wszystkie składniki na siebie nakładasz tj drożdże,mleko,mąka i zostawiasz nie mieszasz.Robisz to dopiero po 2 godzinach.

Tego nie znam-ale spróbuj ,najwyżej wywalisz jak nie wyjdzie albo nam napiszesz  pyszota:)
06 września 2014 17:49 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

A ja dostałam przepis na ciasto drożdżowe które zarabia się dopiero po dwóch godzinach? Boję się zrobić bo myślę ,że nie uda się.Robiłyście juz takie?

Ja mam taki przepis,ze wszystkie składniki wsypuje/wlewa się do miski nie mieszając ich. Odstawia się na ok 3 godz. Po tym czasie dopiero się je miesza i piecze.
Jeśli masz taki przepis,to śmiało możesz piec. Ciasto pyszne.
06 września 2014 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Tego nie znam-ale spróbuj ,najwyżej wywalisz jak nie wyjdzie albo nam napiszesz  pyszota:)

Mi drozdżowe nigdy nie udaje się dlatego mam pietra.No ale najwyższy czas uwierzyć w siebie i zanim okres dostanę muszę spróbować zrobić :)))))))
06 września 2014 17:51 / 1 osobie podoba się ten post
gosia35

A ja dostałam przepis na ciasto drożdżowe które zarabia się dopiero po dwóch godzinach? Boję się zrobić bo myślę ,że nie uda się.Robiłyście juz takie?

Ja robiłam takie ciasto.Składniki do dużej miski oczywiście bez wyrabiania wstawiam do lodówki i na drugi dzień wyrabiam.Nie ma obawy bo zawsze się udaje.
06 września 2014 17:54
no patrzcie i jeszcze inny sposób....