30 dkg maki
25 dkg masła
5 dkg orzechow mielonych
5 dkg migdałów mielonych
7 dkg cukru pudru
1 łyzka rumu.
Wyrobić ciasto i dalej postepowac tak jak sie robi nasze kopytka.Pokrojone cząstki najpierw kulke uformowac a potem polozyc na stolnicy i wałkować.Utworzy sie taki wałeczek miedzy palcami (serdecznym a wskazujacym) jak chcesz malutkie to trzeba kroic malutkie kopytka i formować. Piec na papierze w tem
150 - 180 St.C. Jak nabiorą koloru (trzeba pilnować pierwsza blache)gorące przekladac do pudełka obficie posypać waniliowym cukrem pudrem.Zamknąć pudlo i min tydzien musza odstać. Trzeba delikatnie przekladac bo są bardzo kruche a jak odstoja swoje to już nie sa tak kruche.Sa bardzo smaczne w ustach sie rozpływają.Smacznego.
Mam jeszcze kilka innych przepisow na ciasteczka,będę je umieszczała.