Wypieki

31 marca 2015 18:34
WSTENGA

Pytanie mam:
Jak w DE znaleźć mąkę krupczatkę? Jak się to tutaj nazywa?
Chcę upiec ciasto na kruchym i potrzebuję a nie będę torebek otwierać w sklepie ;))))))))))))

Auszugsmehl sie to nazywa ;)
31 marca 2015 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Pytanie mam:
Jak w DE znaleźć mąkę krupczatkę? Jak się to tutaj nazywa?
Chcę upiec ciasto na kruchym i potrzebuję a nie będę torebek otwierać w sklepie ;))))))))))))

Kruche zawsze na krupczatce robisz? Taki np spód do mazurka to dobry bedzie?
 
31 marca 2015 18:37
Auszugsmehl
31 marca 2015 18:45
Zapewne w wiekszych marketach bedzie
31 marca 2015 18:46
na swieta zrobie tutaj capuccinowca :) ciekawe czy im zasmakuje .
31 marca 2015 18:48
Diarana

na swieta zrobie tutaj capuccinowca :) ciekawe czy im zasmakuje .

Kurde .... ale do lipca???
31 marca 2015 18:51
mzap88

Kurde .... ale do lipca???

Tak do lipca  u mnie akurat tak musi byc musze zrealizowac swoje zyciowe plany.Dam rade jestem od listopada tutaj z 2 tyg przerwa w swieta ,sylwestra.
31 marca 2015 18:54
Diarana

na swieta zrobie tutaj capuccinowca :) ciekawe czy im zasmakuje .

sprawdzony masz przepis?
 
31 marca 2015 18:55 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Kurde .... ale do lipca???

no co sie Pani dziwi, ja tez zjade teraz na 5 tyg i jak przyjade na początku czerwca to chce zostac do Świąt Bożego Narodzenia :))
31 marca 2015 18:56
Diarana

Tak do lipca  u mnie akurat tak musi byc musze zrealizowac swoje zyciowe plany.Dam rade jestem od listopada tutaj z 2 tyg przerwa w swieta ,sylwestra.

Pewnie, ze dasz. Cel uswieca srodki.
W lipcu w Pl ladna pogoda na powitanie bedzie )
31 marca 2015 18:56 / 2 osobom podoba się ten post
Chyle czola maratonistkom! :o
31 marca 2015 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

sprawdzony masz przepis?
 

prosty sprawdzony;) biszkopt.... do tego masa kremowa: margaryna 4 jogurty waniliowe najlepie danone i mleko w proszku ,jogurty  mixujesz z margaryna potem dodajesz mleko mixujesz az bedzie kremowo pysznie ;)))) .Biszkopt przekrajasz na pol nasaczasz capuccino smarujesz polowe biszkopta kremem, na to kladziesz druga polowe i to samo ,przez sitko capucinem posypujesz wierzch.I gotowe.
31 marca 2015 19:13 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Pewnie, ze dasz. Cel uswieca srodki.
W lipcu w Pl ladna pogoda na powitanie bedzie :-))

Oj tak spedze piekne chwile nad morzem :)))))
31 marca 2015 19:22 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Pytanie mam:
Jak w DE znaleźć mąkę krupczatkę? Jak się to tutaj nazywa?
Chcę upiec ciasto na kruchym i potrzebuję a nie będę torebek otwierać w sklepie ;))))))))))))

Wg mnie powinnaś kupić Wiener Griessler lub jeśli takiej u Ciebie nie ma, to mąkę 550.
Auszugsmehl to chyba normalna mąka 405.
Krupczatki, jako takiej, w De nie ma.
31 marca 2015 19:36 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Kruche zawsze na krupczatce robisz? Taki np spód do mazurka to dobry bedzie?
 

Tak, zawsze. A o spód zapytaj kogoś kto się zna ;))) Ja umiem upiec raptem kilk ciast i to tych najprostszych. Bozia talentu nie dała ;))))