Tak, zawsze. A o spód zapytaj kogoś kto się zna ;))) Ja umiem upiec raptem kilk ciast i to tych najprostszych. Bozia talentu nie dała ;))))
Tak, zawsze. A o spód zapytaj kogoś kto się zna ;))) Ja umiem upiec raptem kilk ciast i to tych najprostszych. Bozia talentu nie dała ;))))
prosty sprawdzony;) biszkopt.... do tego masa kremowa: margaryna 4 jogurty waniliowe najlepie danone i mleko w proszku ,jogurty mixujesz z margaryna potem dodajesz mleko mixujesz az bedzie kremowo pysznie ;)))) .Biszkopt przekrajasz na pol nasaczasz capuccino smarujesz polowe biszkopta kremem, na to kladziesz druga polowe i to samo ,przez sitko capucinem posypujesz wierzch.I gotowe.
Danon ostatnio też produkuje fajne maseczki do włosów.
Jogurty danona czy serki? Danon chyba serki produkuje...
Sernik wiśniowy
Ciasto kruche:
3 szklanki mąki pszennej
1 kostka masła
2 żółtka
0,5 szklanki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części w sposób 1/3 i 2/3. Do większej części dodać 2 łyżki ciemnego kakao i podzielić to na pół- Mamy teraz 3 równe części ciasta - 1 jasną i 2 ciemne.
Włozyć je do zamrażarki.
Masa serowa:
0,5 kg zmielonego białego sera (moze być niemiecki quark,czy polski z kubełka)
0,5 kostki masła
4 żółtka
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki budyniu śmietankowego (suchy proszek)
Masło utrzeć z cukrem,dodawać kolejno po 1 żółtku. Na koniec stopniowo ser i budyń.
Piana:
4 białka
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub suchego kiślu
Po prostu ubić sztywną pianę ;)
Wykonanie:
Do formy zetrzeć jasne ciasto.
Wyłożyć na nie słoik dżemu wiśniowego (ja zawsze daję taki,w którym są kawałki owoców).
Na dżem zetrzeć jedną część ciemnego ciasta.
Na to masa serowa.
Na ser ubita piana.
Na wierzch zetrzeć drugą część ciemnego ciasta.
Piec około 50-60 minut w 180 stopniach.
Jedno pytanko jaka wielkość blachy czy może być okrągła 26 srednica ,bo prostakatną mam chyba za dużą?
Kurcze, teraz poza domem nie podań Ci dokładnych wymiarów mojej foremki,ale myślę,ze ma ok 25×35 cm.
Tortownica 26cm tez będzie ok.
Kurcze, teraz poza domem nie podań Ci dokładnych wymiarów mojej foremki,ale myślę,ze ma ok 25×35 cm.
Tortownica 26cm tez będzie ok.
Basiu
Forma ma byc sucha czy posmarowana albo papierem wyłożona?I piekarnik-zimny czy nagrzany ?
I ja jutro pozyczam przepis Twoj,pamietajac ze Twoja zupa wyszla mi pyszna ,mysle ze sernik to bedzie polce lizac nawet te u nog:-) :-) :-) :-)