Wypieki

19 kwietnia 2015 08:39 / 4 osobom podoba się ten post
Tak zrobiłam,posypałam cynamonem i cukrem wanilinowym :)
19 kwietnia 2015 20:38 / 1 osobie podoba się ten post
Lepszy jesteś od M.Gessler :):) ja w sobote mam w domu uroczystość pokaże tez moj wypiek.Może  nie bedzie taki smaczny jak Twoj, ale bedzie ładny:)
19 kwietnia 2015 20:49
Podałbyś składniki masy czekoladowej i masy białej. Bo biszkopt każdy umie upiec
 
19 kwietnia 2015 20:52
Jeżeli Ci to kłopotu nie sprawi, to napisz Geronimo, czym nasączyłeś biszkopt i czy przekładałeś masą tylko na bazie macarpone, czy jakąś inną też?
19 kwietnia 2015 21:02
Dziękuję:). To takie zmodyfikowane Tiramisu, tylko mniej pracy, świetny pomysł:)
19 kwietnia 2015 21:10
tina 100%

Dziękuję:). To takie zmodyfikowane Tiramisu, tylko mniej pracy, świetny pomysł:)

Tina, ja robiłam to:
 
http://www.mojewypieki.com/post/tort-tiramisu
 
 
tylko bez likieru kawowego. Wyszło pyszne i jest bardzo proste. 
Super leniuchy, czy też ludzie z dwiema lewymi rękami mogą zrobić na gotowych plackach biszkoptowych (do kupienia np. w Edeka) ;).
19 kwietnia 2015 21:11 / 1 osobie podoba się ten post
Noo, po mascarpone można ganiaczki dostać, a jak się ma jeszcze uczulenie na laktozę, to hoho;)))
19 kwietnia 2015 21:13
ale cie poniosło ha ha 
Wyglada smakowicie
19 kwietnia 2015 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Tina, ja robiłam to:
 
http://www.mojewypieki.com/post/tort-tiramisu
 
 
tylko bez likieru kawowego. Wyszło pyszne i jest bardzo proste. 
Super leniuchy, czy też ludzie z dwiema lewymi rękami mogą zrobić na gotowych plackach biszkoptowych (do kupienia np. w Edeka) ;).

No już upiekę ten biszkopt, jak do domu zajadę:). Tylko będę musiała te ciasto dobrze zadekować, bo ostatnio jak na noc tiramisu do lodówki wstawiłam, to do rana tylko kawałeczek został:) I winnych nie było:)
19 kwietnia 2015 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
A ja mogępolecic cisto ze słonecznikiem robiłam 2 razy teraz jeszcze na komunię będe piekła smakuje wysmienicie :)
http://przepisyjoli.com/2014/04/jak-zrobic-ciasto-ze-slonecznikiem-porada-joli/ pokazane jak robic krok po kroku :)
zrobiłam tylko po swojemu biszkopt ten w przepisie był dla mnie za ciężki tegi nie było czuc pończu oczywiście ja zrobiłam go więcej na jeden blat biszkopt prawie szklanka wyszła :)
19 kwietnia 2015 21:15
A  ja mam lekkie uczulonko, a molestować Cię nie zamierzam.
19 kwietnia 2015 21:24 / 1 osobie podoba się ten post
No to już zgłupiałam:)
Sorry Geronimo, ale coraz bliżej wyjazdu do domu, czasem czepi mnie się jakaś głupawka z radości.
20 kwietnia 2015 11:02
Reklama nie tylko dzwignia handlu, ale i powodzenia jak widze jest )
Geronimo, ujmujacy Facet z Ciebie )
Masz wiele roznorodnych talentow.
20 kwietnia 2015 11:07 / 7 osobom podoba się ten post
ORIM

Szarlotkę zrobiłam z przepisu Ewy Wachowicz: „Szarlotka bez jajek”. Szarlotka jest łatwa do przygotowania. Składa się z jabłek i samych sypkich składników takich jak: mąka, proszek do pieczenia, kasza manna i cukier. Wystarczy wymieszać sypkie składniki i zetrzeć jabłka i już szarlotka prawie gotowa. Nie zawiera jajek, a tłuszczu nie dodaje się bezpośrednio do ciasta, tylko wiórki masła pokrywają szarlotkę z góry. Szarlotka jest smaczna i prosta.Składniki:Ciasto:2 szklanki kaszy manny2 szklanki mąki pszennej3 łyżeczki proszku do pieczenia1 ¾ szklanki cukruNadzienie:ok. 2,5kg kwaśnym jabłek, najlepiej pasuje odmiana Szara Reneta3 łyżki cukru2 łyżeczki cynamonuDodatkowo:150g masła (dałam 200g)Sposób przygotowania:Jabłka umyć, osuszyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Lekko odsączyć. (Nie wyciskać całego soku z jabłek, tylko lekko odcisnąć!). Dodać cukier i cynamon. Wymieszać.Wszystkie sypkie składniki na ciasto wymieszać i podzielić na 3 części.Do formy prostokątnej (o wymiarach około 35cm x 24cm) wysmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą, wsypać 1 część sypkich składników. Kolejno wyłożyć połowę jabłek, drugą część sypkich składników, resztę jabłek i ostatnią część sypkich składników. Z góry pokryć równomiernie ciasto wiórkami z masła. (Masłem pokryć całą powierzchnię ciasta).Piec w nagrzanym piekarniku ok. 55- 60min. w temperaturze 180°C

Nasz Orim pomiedzy nami "zniewiescial" i napisal zrobilam szarlotke )
I na dokladke bez... jajek ja robil))
25 kwietnia 2015 12:02 / 4 osobom podoba się ten post
mzap88

z mąki orkiszowej robię tylko chleb... ale kusisz tym kruchym ...... :)

Zrobiłam kruche z mąki orkiszowej. Wyszło bajeczne. Według mnie lepsze niż z innej mąki.
Jest z rabarbarem, jabłkami i pianką z białek. Jeju, jakie dobre.