Wypieki

25 kwietnia 2015 13:39 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Zrobiłam kruche z mąki orkiszowej. Wyszło bajeczne. Według mnie lepsze niż z innej mąki.
Jest z rabarbarem, jabłkami i pianką z białek. Jeju, jakie dobre.

No patrz,szlaki przetarłaś,musze i ja zrobić z mąki orkiszowej. 
25 kwietnia 2015 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
Zrobilam właśnie piernik ...bez przyprawy do piernika bo nigdzie nie było,wyszedł miodownik :))))
25 kwietnia 2015 18:20 / 1 osobie podoba się ten post
Przed chwila zjadlam kawalek ciasta rabarbarowego z przepisu Basiim. To szybkie oczywiscie, z rabarbarem obtoczonym galaretka i wiorkami kokosowymi. Niebo w gebie:)
27 kwietnia 2015 18:59
moncherie

Przed chwila zjadlam kawalek ciasta rabarbarowego z przepisu Basiim. To szybkie oczywiscie, z rabarbarem obtoczonym galaretka i wiorkami kokosowymi. Niebo w gebie:)

Jaką galaretkę kupiłaś w de ??? Jest tu coś takiego ? Plisss ... Jutro muszę zakupić produkty i zrobić.
27 kwietnia 2015 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Jaką galaretkę kupiłaś w de ??? Jest tu coś takiego ? Plisss ... Jutro muszę zakupić produkty i zrobić.

Benito w De sa tortenguss, roznokolorowe i smakowe, tylko trzeba je słodzic, galaretek nie widzialam, moze dziewczyny co pieką cos podpowiedzą
27 kwietnia 2015 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Benito w De sa tortenguss, roznokolorowe i smakowe, tylko trzeba je słodzic, galaretek nie widzialam, moze dziewczyny co pieką cos podpowiedzą

Nie ma galaretek, ja nie znalazłam dlatego pożegnałam "dojczland".
27 kwietnia 2015 20:41 / 3 osobom podoba się ten post
Galaretki to Goetterspeise, niejednokrotnie kupowałam.
http://www.big-german-grocery.com/DR-OETKER-GOETTERSPEISE-woodruff
27 kwietnia 2015 20:46
tina 100%

Galaretki to Goetterspeise, niejednokrotnie kupowałam.
http://www.big-german-grocery.com/DR-OETKER-GOETTERSPEISE-woodruff

Dziękuję, Tina.
27 kwietnia 2015 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Dziękuję, Tina.

Nie ma za co:). Kupowałam w Rewe, Netto, Edece. Pewnie wszędzie w supermarketach w działach z produktami do pieczenia dostaniesz.
27 kwietnia 2015 22:35 / 1 osobie podoba się ten post
wreszcie zmontowałam na blogu przepis na chleb przezarąbisty, wieloziarnisty ;))
28 kwietnia 2015 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Benito, uzylam Tortengus. Znalazlam nawet z cukrem:) I to czerwonym;););)
28 kwietnia 2015 09:40
moncherie

Benito, uzylam Tortengus. Znalazlam nawet z cukrem:) I to czerwonym;););)

Dzięki za podpowiedź. Tortengus mam w szufladzie. Czerwony też.
29 kwietnia 2015 17:26 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Upiekłam wczoraj ekspresowe ciasto,mięciutkie i pyszne. Jak toś nie ma czasu na pieczenie to to jest idealne.
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki
proszku do pieczenia na czubek łyżeczki.

5 jabłek,obrać i zetrzeć na tarce lyb pokroić w kosteczkę. Ułożyć na papierze do pieczenia,na dużej ,kwadratowej blasze tej z piekarnika.

Białka ubic na stywno,dodawać powoli cukier,potem żółtka,na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na starte jabłka,piec w 180 st około 15 minut. Po upieczeniu ciasto odwrócić na pergamin albo ścieteczkę i gorące zwinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia.

ivanilia40  Upiekłam dzisiaj to cudo !!! I wyszło suuuuper ,lekkie ,pyszne i co najważniejsze super szybkie !!! Dzięki za przepis , juz poleciał światłowodem do Polski do siostry ;-)
 Dałam śliwki z kompotu i smakuje obłędnie i ze zwijaniem nie było żadnego problemu ;-) dzięki.
29 kwietnia 2015 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
Moje ciasto kruche z mąki orkiszowej z rabarbarem wyszło pyyycha.
Psiapsiółka podopiecznej nie dotarła - to obydwie obaliłyśmy pół blach na raz.
No i taka objedzona zapowiadam, że już od teraz (nie od jutra) się odchudzam.
A w lodówce pół blachy ciasta.
Och, ciężkie jest życie łasucha !
29 kwietnia 2015 18:37
tina 100%

Galaretki to Goetterspeise, niejednokrotnie kupowałam.
http://www.big-german-grocery.com/DR-OETKER-GOETTERSPEISE-woodruff

A kisiel może kto wie?Dzisiaj zaczełam się zastanawiać ?