Zrobiłam kruche z mąki orkiszowej. Wyszło bajeczne. Według mnie lepsze niż z innej mąki.
Jest z rabarbarem, jabłkami i pianką z białek. Jeju, jakie dobre.
Zrobiłam kruche z mąki orkiszowej. Wyszło bajeczne. Według mnie lepsze niż z innej mąki.
Jest z rabarbarem, jabłkami i pianką z białek. Jeju, jakie dobre.
Przed chwila zjadlam kawalek ciasta rabarbarowego z przepisu Basiim. To szybkie oczywiscie, z rabarbarem obtoczonym galaretka i wiorkami kokosowymi. Niebo w gebie:)
Jaką galaretkę kupiłaś w de ??? Jest tu coś takiego ? Plisss ... Jutro muszę zakupić produkty i zrobić.
Benito w De sa tortenguss, roznokolorowe i smakowe, tylko trzeba je słodzic, galaretek nie widzialam, moze dziewczyny co pieką cos podpowiedzą
Galaretki to Goetterspeise, niejednokrotnie kupowałam.
http://www.big-german-grocery.com/DR-OETKER-GOETTERSPEISE-woodruff
Dziękuję, Tina.
Benito, uzylam Tortengus. Znalazlam nawet z cukrem:) I to czerwonym;););)
Upiekłam wczoraj ekspresowe ciasto,mięciutkie i pyszne. Jak toś nie ma czasu na pieczenie to to jest idealne.
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek mąki
proszku do pieczenia na czubek łyżeczki.
5 jabłek,obrać i zetrzeć na tarce lyb pokroić w kosteczkę. Ułożyć na papierze do pieczenia,na dużej ,kwadratowej blasze tej z piekarnika.
Białka ubic na stywno,dodawać powoli cukier,potem żółtka,na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na starte jabłka,piec w 180 st około 15 minut. Po upieczeniu ciasto odwrócić na pergamin albo ścieteczkę i gorące zwinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia.
Galaretki to Goetterspeise, niejednokrotnie kupowałam.
http://www.big-german-grocery.com/DR-OETKER-GOETTERSPEISE-woodruff