CZŁOWIEK - wiek , wieko , łowi , Łowicz , wic , zło , złe , kieł , zwie , wie , kicz , owe , Izo , wozi , zowie , czek , wołek , koze ,
kozi , Iwo , oczek , Ewo , człek , Ci , co , ciek , wił , Oz , eko , ok , koi , koc , koce , wok , WIERNOŚĆ
CZŁOWIEK - wiek , wieko , łowi , Łowicz , wic , zło , złe , kieł , zwie , wie , kicz , owe , Izo , wozi , zowie , czek , wołek , koze ,
kozi , Iwo , oczek , Ewo , człek , Ci , co , ciek , wił , Oz , eko , ok , koi , koc , koce , wok , WIERNOŚĆ
WIERNOŚĆ: Wiero, Wier, ość, oś, Iwo, Reni, Reno, Ren, rwie, noś, wie, wieść, nowe, nowi, Neo, Noe, no, nor, weno, wen, niwo, niw, wino, win, wir, Ron, wre, wnoś, WOŚ, rowie, roi, nie, Ner, nero, nerw, roni, orne, orni, wron, wroni, wronie, Rio, wieś, on, oni, one, owe, owi, wić, wiś, iść, Wero, Weronie.
PRZEPYCH
Weronie 2 "e" :)
PRZEPYCH - PZPR, przy, rzep, perz, ryp, prze, czep, pyr, pech, ech, PEC, cep, pych,chryp, - MĘDRZEC
Dzięki, biję się w pierś, rozpędziłam się, sorry :).
MĘDRZEC: drę, rzec, Recz, dmę, cez, cedr, mrę, zemrę, męcz, derę, rem, zer, zedrę, redę, red, mrze, erę, cer, cerę, mecz.
DOŻYNKI
Dzięki, biję się w pierś, rozpędziłam się, sorry :).
MĘDRZEC: drę, rzec, Recz, dmę, cez, cedr, mrę, zemrę, męcz, derę, rem, zer, zedrę, redę, red, mrze, erę, cer, cerę, mecz.
DOŻYNKI
Ok, ok, ja poprawki lubię, bo wiem,że czytane są układane wyrazy, pozdrawiam..DOŻYNKI - on, żon, żonki, żyd, żydki, oni,od, noży,nożyk, din, dok, kod, kody, dni, dno, Nodi, kin, kino, inko, nk, koni, Nido, NOK, Niko, ikon, - MĄDROŚĆ
Michasiu, dzięki Tobie dowiedziałam się, kim jest Nodi :).
MĄDROŚĆ: ość, oś, modą, rość, środą, rod, mość, drą, ord, ordą, Rom, Romą, mąć, mrą, dość, dom, mod.
JASTRZĄB
JASTRZĄB -- ząb , bas , jar , raj , jarząb , ja, aj , tas , brąz , raz , star , trą , trasą , ras , rasą , as , bat , bar , bazą , szat , sztą , szarą ,
ar ,zrąb , rąb , trąba , trąb , OZDABIANIE
Salazar - Nodi, to zasługa wnuków :)
OZDABIANIE- Oz,zda, zdanie, zdani, Dania, Dana, da, doz, doza, za, do, dnie, dni, dnia, Ania, Ani, Anie, OBI, Boni, oni, one, on, nie, niebo, nieba, bo, ba, bada, badanie, badano, danio, Iza, za, Ida, Aida, Zen, Oda, Edzia, Edzi, Edzio, dziobie, bieda, biedo, baza, baz, bazie, bazio,zon, zda, Ada,Diana, Diano, OB, BI, bizon,- BEZSILNOŚĆ ,
BEZSILNOŚĆ - bez , silne , sine , sile , lin , line , liść , no , on , lśni , len , leśne , leśni , Ben , oś ,ość , nosi , znosi , nosze , Nil , bon , ile ,
sen , śni , sio , sieć , benz , bis , OBI , BS , sil , oni , nić , noś, PRZEDMOWA
PRZEDMOWA: przed, mowa, przemowa, mewa, mew, owa, owe, orda, POM, mop, mopa, reda, redo, red, rwa, rwo, prom, zdrowa, zdrowe, moda, wado, wad, dwa, dwom, Mao, dom, doza, Roma, Rom, Radom, Ezaw, zwado, zmowa, od, do, za, ze, pod, Weda, Wedo, Wed, waro, wraz, raz, razem, morze, morza, morda, mord, morwa, morw, owad, war, wrze, orze, oprze, prze, zero, zera, zer, opera, oper, odma, mad, mado, dworze, dwora, prawo, praw, prawe, rod, rodem, dera, der, ropa, rop, drap, demo, dema, dem, dma, dmo, woda, poda, por, pora, porze, podrze, wazo, waz, wamp, dar, darze, oda, Ewa, Ewo, Ew, Prado, dopraw, marz, rzepa, rzepo, rzep, Odra, Odrze, Rawo, Moraw, mora, Re, REM, modra, dramo, dram, ramo, ram, damo, dam, paw, Padwo, Pad, Poe, perm, Pedro, drew, drwa, perz, drzew, drzewa, drzewo, moa, pomrze, powadze.
CHORĄGIEW
CHORĄGIEW - chorą , gre , grą , chore , groch , Roch , rogi , ich , go , gorąc , gorące , wierch , Iwo , Igor , gore ,
co , Ewą , gro , wic , ciąg , Iro , wrogi , wrogie , re , wio , MARZENIA
MARZENIA - Renia, Ren, Rani, ram, rama mara, Ara, ar, Arni, ner, Ina, Mania, Manie, Mani, Ania, Ani, Anie, nie, na, ma, Zen, Emi, Mer, Remi, Mira, IRA, rai, ran, rani, Iza, Zair, zima, Aza, zim, zimna, zimne, Erazm, razem, raz, razi, Zenia, Zeni, armia,armi, Irena, ima, mai, min, mina, mi, Irma, znam, nam- SŁUCHAĆ
SŁUCHAĆ -- słucha , słuch , łach , łasuch , sucha, chuć , chau , ałć , ucha , USA , as , ach , WIDOCZKI