Na wyjeździe #10

03 lipca 2014 21:25 / 14 osobom podoba się ten post
greenandy

Emi,Emi wlasnie wyczytalam,że Ty wreszcie na urlop!
Ciesze sie razem z tobą,milego wypoczynku,z rodzina ,dziećmi.
Wieczorem zaparz imbir i wspomnij o nas troche :-) 

Zgodnie z życzenie, myslę o Was, ale bez imbiru..... piję wodę z sokiem malinowym.
Moje obawy co do pracy przez cały dzień nie spełniły się. Zmienniczka zapowiedziała się na 11, a przyjechała o 9:30. Nie będę komentować jej zachowania, bo nie o to chodzi, ale powiem krótko: nie lubię takiego zachowania. Po uzgodnieniu warunków płacowych z szefową w półtorej godziny spakowałam moje rzeczy do auta, zmieniłam pościel i posprzątałam pokój i po wielu słodkich pożegnaniach z Opciami o 11:20 ruszyłam w podróż. Ile zachodu włożyłam, żeby sie nie zdradzić przed mężem z godziną wyjazdu. Zadzwoniłam i powiedziałam, że zmienniczka będzie około 16, a ja się kładę spać. Półtorej godziny stałam w okrutnym korku, zrobiłam w ty czasie aż 14 km. Około 15:30 zadzwoniłam i powiedziałam, że właśnie wyjeżdżam i będę około 21-22. Dojechałam o 19, cała rodzinka w szoku, bo dzieci myslały, że będę jutro rano. Radość trwa, trwa i trwa, a ja próbuję przyzwyczaić się do braku ciszy, która towarzyszyła mi przez ostatnie 3 miesiące :)))))))))
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :))))))))))))))))))))
03 lipca 2014 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Ty wrocisz, a ja do PL bede jechac ... Tak ok.23 -24 sierpien mam wyjazd zaplanowany, a wrocic musze na 1 pazdziernika. Wyjatkowo dlugo w domu bede ! Ale mam cos do zrealizowania, nareszcie ! Moja zmienniczka bedzie wiedziala, co to, ale wiem, ze nie rozgada !

Pewno,że nie rozgada-nie jest jakaś pierwsza lepsza klepa:):):):)Hi hi hi
03 lipca 2014 22:09
lena7

Chodzi jej o wątek z Mamusią2. Ta aferka forumowa - to chyba w sobotę było i Modi założył specjalnego wąta (?) Szczegółów nie pamiętam

o to mi chodzilo,dzieki
03 lipca 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Dołączam do czekajacych, ja jestem i będę jeszcze jak przyjedziesz.
03 lipca 2014 22:48
afera ze zmienniczka to chyba chodzilo o Mamusie
03 lipca 2014 22:53 / 2 osobom podoba się ten post
nie bedzie mnie zmieniac,pytalam po ciekawosci
03 lipca 2014 22:58 / 2 osobom podoba się ten post
siwa

nie bedzie mnie zmieniac,pytalam po ciekawosci

Oj siwa,uśmiałam się z Ciebie..:)))))))))))))))) Każdy myślał,ze chcesz cos dodać,skomentować ,a Ty tylko ciekawa byłaś :))))))))))))))
03 lipca 2014 23:24
Dziękuje za prezent :))))))))))))))))))))))))))))))
03 lipca 2014 23:41 / 7 osobom podoba się ten post
Kochani malo do was zagladam ale mam troche spraw do ogarnieciami i uzeram sie z urzedami naszymi kochanymi ale licze ze powoli wyklaruje sie wszystko od sierpnia wracam do pracki dosc urlopowania i nie tylko,przesylam wam wszystkiego dobrego ktore sa w pracy a te co na urlopach super pogody,buziaczki do zas))))))
03 lipca 2014 23:49 / 3 osobom podoba się ten post
serce78

Kochani malo do was zagladam ale mam troche spraw do ogarnieciami i uzeram sie z urzedami naszymi kochanymi ale licze ze powoli wyklaruje sie wszystko od sierpnia wracam do pracki dosc urlopowania i nie tylko,przesylam wam wszystkiego dobrego ktore sa w pracy a te co na urlopach super pogody,buziaczki do zas:-)))))))

Ty też odpoczywaj póki masz na to czas i okazję, potem trzeba będzie znów zakasać rekawy i do De zasuwać ;) A na razie - aby do 27.lipca :))) 
04 lipca 2014 00:05 / 1 osobie podoba się ten post
Lilus odpoczywam ile sie da sama o tym doskonale wiesz przesylam tez tobie dobra energie i do27lipca:-0))))
04 lipca 2014 08:04 / 2 osobom podoba się ten post
Którejś bobu się zachciało (jaki wątek to już mi demencja siadła na mózg). Służę:
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/bob-wlasciwosci-zdrowotne-jak-go-przyrzadzac-kiedy-szkodzi/xmjfp
04 lipca 2014 08:40 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Którejś bobu się zachciało (jaki wątek to już mi demencja siadła na mózg). Służę:
http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/bob-wlasciwosci-zdrowotne-jak-go-przyrzadzac-kiedy-szkodzi/xmjfp

To mi!Mi się zachciało!:):):)I wciąż mi sie chce!!!!!!Bobu:):):)Obeszłam wczoraj sklepy i sklepiki-ni ma:(
04 lipca 2014 09:21
kasia63

To mi!Mi się zachciało!:):):)I wciąż mi sie chce!!!!!!Bobu:):):)Obeszłam wczoraj sklepy i sklepiki-ni ma:(

Jest jeszcze szansa że możesz spotkać w Reformhaus lub sklepach bio. 
Ewentualnie u bauera.

Po niemiecku: Ackerbohne.
04 lipca 2014 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Kasiu,znajdziesz w sklepach pod nazwą Dicke Bohnen,to jest często używana potoczna nazwa.Ale świeżego muszę przyznać nie widziałam,tylko już ugotowany w słoikach.Chyba,żebyś na rynku,jak masz gdzieś w pobliżu poszukała.Niemcy to przyrządzają w tłustym boczkowo-smietanowym sosie.Mnie tam bez żadnej omasty prosto ze sloika to smakowało.