Na wyjeździe #11

23 lipca 2014 20:16 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

W poskarzie ulzylem a teraz sie pochwale.Mam wentylator nowke sztuke.Jak milo teraz w pokoju.Drugie nie jestem sam w Rheine.Jak wracalem na rowerze z miasta to spacerkiem przez park wedrowaly dwie polskie opiekunki z PDP na wozeczkach.Nie bylo na czym oka zawiesic hhihi OJ !!!! co ja gadam co ja gadam ha ha WSZYSTKIE POLKI SA SLICZNE !!! Trase spacerow juz kolezanek znam to moze bedzie z kim porozmawiac

Ostrożnie sie z nimi poznawaj bo jak takie "pasztety" jak mówisz to na Twój widok gotowe paśc pokotem i jak sobie potem poradzisz z 4 niesprawnymi babami w tym dwiema na wózkach?:):):):)Albo może nie gol sie z tydzien -nie będziesz taki śliczny:):):)
23 lipca 2014 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Ostrożnie sie z nimi poznawaj bo jak takie "pasztety" jak mówisz to na Twój widok gotowe paśc pokotem i jak sobie potem poradzisz z 4 niesprawnymi babami w tym dwiema na wózkach?:):):):)Albo może nie gol sie z tydzien -nie będziesz taki śliczny:):):)

Wszystkie polki sa sliczne 
23 lipca 2014 20:33 / 5 osobom podoba się ten post
hehe, ja tradycyjnie z innej beczki. moja PDP jutro zaczyna fizjoterapie w szpitalu. nie wiem czy sie martwic, czy cieszyc. dobre jest to, ze bede miec godzinke wolnego w centrum tego zadupia raz na kilka dni. ale nie wiem czy po tym jak ja wymecza nie bedzie jeszcze bardziej wredna i "pomyslowa":/ mam nadzieje, ze nie. ze ze zmeczenia siadzie sobie na tylku i bedzie swiety spokoj. tak czy inaczej jutro sie przekonam...
23 lipca 2014 22:16 / 7 osobom podoba się ten post
użytkowniczka niegdyś znana jako debiutantka

hehe, ja tradycyjnie z innej beczki. moja PDP jutro zaczyna fizjoterapie w szpitalu. nie wiem czy sie martwic, czy cieszyc. dobre jest to, ze bede miec godzinke wolnego w centrum tego zadupia raz na kilka dni. ale nie wiem czy po tym jak ja wymecza nie bedzie jeszcze bardziej wredna i "pomyslowa":/ mam nadzieje, ze nie. ze ze zmeczenia siadzie sobie na tylku i bedzie swiety spokoj. tak czy inaczej jutro sie przekonam...

Wiesz co, tak czytam od dłużeszgo czasu Twoje przeboje z pdp i dochodzę do wniosku, że jak przejdziesz tą pierwszą twardą szkolę to potem może już być tylko lepiej :) Jeśli nadal będziesz chciala/musiała być opiekunką to wspomnisz moje słowa: lepiej od razu dostać po d.pie to się człowiek nauczy prawidłowych reakcji i akcji w tym zawodzie niż później np po kilku(nastu) wyjazdach stanąc twarzą w twarz z sytuacją której nie ogarniasz bo wcześniej było milusio, cieplutko i bezpiecznie.
Trudne dobrego początki.
Dasz radę! 
23 lipca 2014 22:32
Annika

Przyszła lekarka, zmienia Dziadkowi głęboką kanulę, tyle krwi.... Ostatnio zmieniał to facet i było super..... Meczy się już pół godziny, wiedziałam, ze coś nie jest z nią w porządku, bo bała się to robić..... Oby tylko dobrze się skończyło....

No i wiedziałam, lekarpa pojechała po wazelinę.... a jeszczema pretensje, ze tej  zmiany Pflege nie zrobiły..... Ciekawa jestem jakby to zrobiły one, jak lekarka nie umie..... Czekamy na jej powrót, a jak narazie to Babcia tańcuje koło Dziadka i kołnierzyk mu odsuwa, aby czasami krwią nie poplamił sobie koszulki, a Dziadek się odpędza od Niej jak od natrętnej muchy.....

Ale Annika ona miała rację bo takie rzeczy robia tu w DE Pflege.One odwalają ciężką robotę .Własciwie robią wszystko przy pacjencie.Tez byłam zdziwiona bo nasze pielegniarki to głównie teraz musza najpierw papierki do NFZ wypełnic a dopiero później o pacjencie mysleć. .
23 lipca 2014 23:53 / 3 osobom podoba się ten post
lena7

Wiesz co, tak czytam od dłużeszgo czasu Twoje przeboje z pdp i dochodzę do wniosku, że jak przejdziesz tą pierwszą twardą szkolę to potem może już być tylko lepiej :) Jeśli nadal będziesz chciala/musiała być opiekunką to wspomnisz moje słowa: lepiej od razu dostać po d.pie to się człowiek nauczy prawidłowych reakcji i akcji w tym zawodzie niż później np po kilku(nastu) wyjazdach stanąc twarzą w twarz z sytuacją której nie ogarniasz bo wcześniej było milusio, cieplutko i bezpiecznie.
Trudne dobrego początki.
Dasz radę! 

Przyłączam się do tego wszystkimi czterema kończynami, jak i trzymam wszyskie kciuki coby tak było;) 

Popatrz tylko na mnie Debiutantko;)
24 lipca 2014 08:24 / 6 osobom podoba się ten post
Dzisiaj ostatni raz powinnam się widzieć z panią, która tutaj sprząta. Przychodzi w każdy czwartek, a ja za tydzień o tej porze powinnam dojeżdżać do Gliwic, później przesiadka i Bytom . Po ostatnim incydencie, Dziadek schował Babci drabinę i zamknął drzwi, klucz też schował . Przygotowuję dzisiaj obiad w kuchni , widzę Babcia mi się skrada za plecami z młotkiem.... Oooo, coś niewesoło . Odsunęła mnie od stołu , otworzyła szufladę i grzebie w śrubokrętach, pilniczkach.... Domyśliłam się co chce zrobić, chce otworzyć zamek. Ona jest lepsza niż gangster . Po jakimś czasie Babcia wraca zlana potem z kwaśną miną - widocznie nie udało się. Za to widzę, jak sprzątaczka biegnie do swojego autka i za moment niesie swoją drabinę ...... Oj, będzie się działo.....Ulotniłam się z domku, wyszłam ze śmieciami .... Nie pomyliłam się ..... Oby czas sprzątania już minął .... , bo mi uszy popękają
24 lipca 2014 10:09 / 3 osobom podoba się ten post
Wymyśliłam sobie, że zrobię pierogi, tak 'na do widzenia'... Farsz już mam... Ciasto się studzi, a mnie się tak cholernie nie chce:D
24 lipca 2014 10:36 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

W poskarzie ulzylem a teraz sie pochwale.Mam wentylator nowke sztuke.Jak milo teraz w pokoju.Drugie nie jestem sam w Rheine.Jak wracalem na rowerze z miasta to spacerkiem przez park wedrowaly dwie polskie opiekunki z PDP na wozeczkach.Nie bylo na czym oka zawiesic hhihi OJ !!!! co ja gadam co ja gadam ha ha WSZYSTKIE POLKI SA SLICZNE !!! Trase spacerow juz kolezanek znam to moze bedzie z kim porozmawiac

No widzisz a ja wracam ze sklepu widze idą dwie fajne dziewczyny z kijkami.Mysle sobie takie fajne dziewczyny to na pewno Polki.No i okazało sie że tak i że jedna z nich to opiekunka i pracuje niedaleko.No ucieszyłam sie tak jak Ty że bedzie z kim pogadać:))
24 lipca 2014 10:39 / 12 osobom podoba się ten post
Wszystko wskazuje na to ,że zostanę dziś babcią:)Synowa już na sali-cesarka planowana:)
24 lipca 2014 10:42 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich odsiadujących. U mnie od wczorajszego popołudnia słoneczko a dzisiaj bezchmurne niebo :) Nareszcie.Te deszczowe pogody bardzo mnie dołują :(
Czy ktoś pracuje 25 km od Monachium?
Z chęcią pogadałabym z kimś.
Podopieczna demencyjna cały dzień mówi to samo :( Dobrze że jest spokojna :)
Słonecznego dnia :)
24 lipca 2014 10:44 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Wszystko wskazuje na to ,że zostanę dziś babcią:)Synowa już na sali-cesarka planowana:)

Denerwujesz sie?? Pewnie tak... Moja starsza tez miala cesarke, ale jakos poszlo! Moja jedyna wnuczka ma juz 18 miesiecy, biega, jest zawsze usmiechnieta. Bedzie dobrze !!!
24 lipca 2014 10:44 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Kasia trzymam mocno kciuki,bedzie sliczny wnuk,czy wnuczka?
24 lipca 2014 11:10 / 4 osobom podoba się ten post
emilia

Denerwujesz sie?? Pewnie tak... Moja starsza tez miala cesarke, ale jakos poszlo! Moja jedyna wnuczka ma juz 18 miesiecy, biega, jest zawsze usmiechnieta. Bedzie dobrze !!!

Jakoś mało sie denerwuję-dzieciczek jest zdrowy,odpukać tylko wielki-4600około,dlatego cesarka,bo synowa po operacjach i gin i na kregoslupie,więc wiadomo było z góry że tak się zakończy ciążą-Filipek będzie:) 
24 lipca 2014 11:25
kasia63

Jakoś mało sie denerwuję-dzieciczek jest zdrowy,odpukać tylko wielki-4600około,dlatego cesarka,bo synowa po operacjach i gin i na kregoslupie,więc wiadomo było z góry że tak się zakończy ciążą-Filipek będzie:) 

to gratulacje bedzie wnuk :) a corka kiedy bedzie rodzic ??