Na wyjeździe #15

22 października 2014 20:58
ivanilia40

Czy wiecie,ze nasza polska Legia Warszawa wygrała na wyjeżdzie z Charkowem Kijów??? Nasi obronili 2 rzuty karne ,a sami strzelili jednego gola !! Czy to nie cudowna wiadomość?? :))

a Lewandowski wczoraj ze swoja druzyna wygrali 7:0 hihi
22 października 2014 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

a Lewandowski wczoraj ze swoja druzyna wygrali 7:0 hihi

Tu podniecają się bardzo Lewandowskim choć to Polak :))  pękam z dumy :))
22 października 2014 21:34 / 5 osobom podoba się ten post
mzap88

lekarka w pon przepisala jakies nasenne tabsy, ale pozniej stwierdzila ze jednak mam ich nie dawac "bo cos tam" (nie zrozumialam).
Więc jutro ponoc znow przyjdzie ta lekarka, to ja juz sobie z nia pogadam.
Dokladnie- 3. tydzien bez normalnego spania, a mam tu byc do 8 grudnia, smiech.

mzap88 rozumiem Cię bo ja też tak mam. Mogę nie spać przez parę nocy ale po trzech tygodniach mogłabym chyba zabić. Czy to świadczy o tym, że jestem złym człowiekiem ? Nie, byłabym tylko niewyspanym człowiekiem, którego wk...nie na ten stan rzeczy sięgnął zenitu. Poza tym co innego nie wyspać się i mieć jako tako spokój w dzień, a co innego jak jeszcze w ciągu dnia trzeba zasuwać ostro od rana do wieczora. Wtedy jest potrzebny robot wieloczynnościowy, a nie opiekunka. 
23 października 2014 03:20 / 16 osobom podoba się ten post
mzap88

no być może będzie jak piszesz , Miro ;]
zobaczymy

Piszę pod tym , bom niewyspana a tan jest krótszy ......... Forum jest po to , żebyś wykrzyczała się , wyżaliła ! Jesteś niewyspana , zmęczona i pisz co Ci ślina na język przyniesie , to , że ktoś napisze " wyro , babka , drze się " to przynajmniej dla mnie nie znaczy , że jest złym , niecierpliwym opiekunem - jest już tylko zmęczonym i sytuacja tego kogoś przerasta , nie ważne , czy ma 20 , czy 80 lat ! To , że sypią się komuś lajki ? to na to nie patrz ! Czytałam sobie tak zupelani na spokojnie , nie widzę , żeby ktoś Cię atakował , no , może niektórzy usiłują się bawić w psychologów , ale nie miej tego za złe , bo na fourum tacy są potrzebni . podsumowanie : jesteś wściekła , bo niewyspana - ja też !!!!!!
Między nami jest nie tylko przepastna granica wieku , ale ja mogę ( jesli chcę ) spać w dzień ! Twoja PDP-na jest bardzo powaznie chora , ma boleści , krzyczy " hilfe " a ja krzyczę na Ciebie .....UCIEKAJ ! szukaj nowej spokojnej stelli , bo jesteś tak młoda jeszcze , że dla Ciebie nieprzespanych nocy to tylko Ci trzeba kiedy będziesz się bawić , tańczyć , kochać czy grać w karty - a nie przy ciężko chorych PDP-nych !..... Nie zapominaj też , że tutaj dla wielu z nas mogłabyś być córką i jest to takie nasze małe " zboczenie " , że się martwimy o tych młodszych jak o własne dzieci ......przecież "MY " wszyscy to jak wielka rodzina jesteśmy ! -:))))))))))
23 października 2014 07:06 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Piszę pod tym , bom niewyspana a tan jest krótszy ......... Forum jest po to , żebyś wykrzyczała się , wyżaliła ! Jesteś niewyspana , zmęczona i pisz co Ci ślina na język przyniesie , to , że ktoś napisze " wyro , babka , drze się " to przynajmniej dla mnie nie znaczy , że jest złym , niecierpliwym opiekunem - jest już tylko zmęczonym i sytuacja tego kogoś przerasta , nie ważne , czy ma 20 , czy 80 lat ! To , że sypią się komuś lajki ? to na to nie patrz ! Czytałam sobie tak zupelani na spokojnie , nie widzę , żeby ktoś Cię atakował , no , może niektórzy usiłują się bawić w psychologów , ale nie miej tego za złe , bo na fourum tacy są potrzebni . podsumowanie : jesteś wściekła , bo niewyspana - ja też !!!!!!
Między nami jest nie tylko przepastna granica wieku , ale ja mogę ( jesli chcę ) spać w dzień ! Twoja PDP-na jest bardzo powaznie chora , ma boleści , krzyczy " hilfe " a ja krzyczę na Ciebie .....UCIEKAJ ! szukaj nowej spokojnej stelli , bo jesteś tak młoda jeszcze , że dla Ciebie nieprzespanych nocy to tylko Ci trzeba kiedy będziesz się bawić , tańczyć , kochać czy grać w karty - a nie przy ciężko chorych PDP-nych !..... Nie zapominaj też , że tutaj dla wielu z nas mogłabyś być córką i jest to takie nasze małe " zboczenie " , że się martwimy o tych młodszych jak o własne dzieci ......przecież "MY " wszyscy to jak wielka rodzina jesteśmy ! -:))))))))))

Wszystko mozna podpiac i tlumaczyc zmeczeniem organizmu tylko dla mnie wszystko ma jakies granice przyzwoitosci ,rozumiem przez to min.szacunek do drugiej osoby. A podobaloby sie Tobie jak by pani przedszkolanka na Twojego wnuczka ,czy wnuczke mowila bachor idzie do wyra ? chyba nie,podejrzewam ze wydrapalabys oczy jej a tez pewnie ja czasami strzela juz nie napisze co.Mnie to razi i ma prawo chciala dziewczyna wiedziec co w jej podejsciu jest nie tak to napisalam jak ja to odbieram i nie musimy sie zgadzac bo kazdy ma prawo do swoich spostrzezen.
23 października 2014 07:20 / 4 osobom podoba się ten post
W przedszkolu , do którego chodzą moje wnuczątka już nie ma przymusu tzw. leżakowania poobiedniego , więc żadna wychowawczyni przedszkolna tak do " moich " nie powie ! -:) M. ja tlumaczę młodszej koleżance , że nie wsystko trzeba brać sobie do głowy , ja nie jestem zgorszona tymi jej określeniami , bo tu gorsze bywały i nie tylko młode dziewczyny się wypowiadały w ten sposób . A to , że wiem , że moze być przemęczona , że chciała się wypłakać na naszym ramieniu a raptem dostaje jeszcze po d...e . To jest " forum " nie wszyscy jesteśmy grzeczni kazdego dnia , każdemu coś się " wymsknie " ......A tak na marginesie : czy chciałabyś , żeby na publicznym forum ktoś , kiedyś nazwał Twoją córkę " baba, babsko " !!! ??????-:))))))))))))))))))))
23 października 2014 07:55 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

W przedszkolu , do którego chodzą moje wnuczątka już nie ma przymusu tzw. leżakowania poobiedniego , więc żadna wychowawczyni przedszkolna tak do " moich " nie powie ! -:) M. ja tlumaczę młodszej koleżance , że nie wsystko trzeba brać sobie do głowy , ja nie jestem zgorszona tymi jej określeniami , bo tu gorsze bywały i nie tylko młode dziewczyny się wypowiadały w ten sposób . A to , że wiem , że moze być przemęczona , że chciała się wypłakać na naszym ramieniu a raptem dostaje jeszcze po d...e . To jest " forum " nie wszyscy jesteśmy grzeczni kazdego dnia , każdemu coś się " wymsknie " ......A tak na marginesie : czy chciałabyś , żeby na publicznym forum ktoś , kiedyś nazwał Twoją córkę " baba, babsko " !!! ??????-:))))))))))))))))))))

Arabrab, wiek nie ma tu nie ma duzo do powiedzenia, prawie ze odwrotnie, ja po czterech latach, diswiadczenia mam w brod, ale sily witalne raczej maleja z wiekiem. Triche wypalenia, rutyny, slownictwo masz racje poraza nieraz, wczoraj op doswiadczona okreslila pdp mianem srajacej i sikajacej babki, jeszcze plusa przyznalam przez te male klawisze(((, ja w podibneh syt ,nocki u schuzofrenucznej pdp zamienilam wolny dzien na jednacala noc, w koncu dost  dodatkowo dwie noce plus dzien wolny. Inaczej org nie da rady. Mzp8 rozmawiaj z rodzina nie o tabsach tylko, ze nue dajesz rady, pdp jak sie juz drze( to powinien ja ktos uspikoic , potrzymac za reke,ale na to trzeba sil.
23 października 2014 12:34 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Arabrab, wiek nie ma tu nie ma duzo do powiedzenia, prawie ze odwrotnie, ja po czterech latach, diswiadczenia mam w brod, ale sily witalne raczej maleja z wiekiem. Triche wypalenia, rutyny, slownictwo masz racje poraza nieraz, wczoraj op doswiadczona okreslila pdp mianem srajacej i sikajacej babki, jeszcze plusa przyznalam przez te male klawisze:-((((, ja w podibneh syt ,nocki u schuzofrenucznej pdp zamienilam wolny dzien na jednacala noc, w koncu dost  dodatkowo dwie noce plus dzien wolny. Inaczej org nie da rady. Mzp8 rozmawiaj z rodzina nie o tabsach tylko, ze nue dajesz rady, pdp jak sie juz drze:-(( to powinien ja ktos uspikoic , potrzymac za reke,ale na to trzeba sil.

Dorotee! Jak się chce to wszystko można wypaczyć, wyrwałaś dwa słowa z kontekstu. Chodziło o coś zupełnie innego, a Ty przyczepiłaś się do dwóch słów. Bez hipokryzji proszę . Nie wiem co Ty robisz w łazience gdy Cię potrzeba przydusi ale ja sikam. Ty jak wolisz możesz pi,pi machen. Nie widzę w tym określeniu nic obraźliwego, a łatwo oburzać się święcie jesłi nie przeżyło się w tamtym domu tego co ja. Nie jestem polską niewolnicą, choć w ten sposób mogę dać wyraz frustracji tak samo ja robi to mZap88. W jej zachowaniu  i słownictwie nie widzę nic niestosownego, a wręcz odwrotnie bardzo dobrze rozumiem jej wściekłośc i bezsilność. Ona się wyżala przed nami, a nie zwraca się w ten sposób do swojej pdp, a to olbrzymia różnica. Pisząc tamten post miałam zupełnie coś innego na myśli ale Ty widzę sensu nie zrozumiałaś. Twój problem.

23 października 2014 14:05 / 1 osobie podoba się ten post
te ostatnie porzadki to prawadziwa przyjemnoscj juz myslami w domku jestes,,,torby udalo sie podomykac;-;-;-;-
23 października 2014 14:05 / 3 osobom podoba się ten post
Wiecie co, zła jestem i to mocno, może to bardziej temat na poskarżyjki ale w sumie też wyjazdów dotyczy. We wtorek mam planowy wyjazd do domu a tu właśnie syn moich Pdp-ch mi mówi że jeszcze nie ma za mnie zastępstwa. Złości mnie podejście firmy że szukają na ostatnią minutę zastępstw dobrze wiedząc że oferta nie jest łatwa i wiele kobiet powie po prostu nie jak usłyszy co ją tutaj czeka. I jak tu sie nie denerwować, my odwalamy tutaj ciężką pracę a pańcie siedzące w kraju w biurze nie potrafią sobie odpowiednio pracy zorganizować by nie było takich właśnie sytuacji. I pewnie znajdą na ostatnią minutę jakąś panią z łapanki, byleby tylko kogoś przysłać...
23 października 2014 14:10 / 2 osobom podoba się ten post
anetta

Wiecie co, zła jestem i to mocno, może to bardziej temat na poskarżyjki ale w sumie też wyjazdów dotyczy. We wtorek mam planowy wyjazd do domu a tu właśnie syn moich Pdp-ch mi mówi że jeszcze nie ma za mnie zastępstwa. Złości mnie podejście firmy że szukają na ostatnią minutę zastępstw dobrze wiedząc że oferta nie jest łatwa i wiele kobiet powie po prostu nie jak usłyszy co ją tutaj czeka. I jak tu sie nie denerwować, my odwalamy tutaj ciężką pracę a pańcie siedzące w kraju w biurze nie potrafią sobie odpowiednio pracy zorganizować by nie było takich właśnie sytuacji. I pewnie znajdą na ostatnią minutę jakąś panią z łapanki, byleby tylko kogoś przysłać...

nie martw sie napewno wyjedziesz do domku,firma musi miec awaryjne plan,przeciez roznie bywa na wyjazdach i czasem nagle niespodziewane zjazdy musza uzupelnic,a czy zmienniczka bedzie z ,,lapanki,,to juz nie twoj problem,to jej czas pracy;-;-;-;-;-;-;p-
23 października 2014 14:16 / 1 osobie podoba się ten post
anetta

Coś w tym jest co piszesz. Moje dwie ostatnie, niełatwe stelle wyglądały tak - w piątek oferta, w poniedziałek wyjazd. W trakcie trwania rozmowy telefonicznej podejmowałam decyzję. Nie było mowy o jakimś zastanawianiu się, albo albo.
23 października 2014 14:33
Pisałam już do Pl. Czekam na odpowiedź. Wiesz ja po prostu mam pecha na wyjazdy z tej firmy. Tutaj wyszły wielkie pomyłki w tym kontrakcie. Miałam przyjechać do małżeństwa gdzie chorym miał być pan, a jego żona miała być jako druga osoba w gospodarstwie domowym. Na miejscu okazało się że owszem pan jest chory ale do opieki jest głównie pani z Al, do tego jak doszły papiery po 2 tyg na miejsce okazało się że nie dostałam obiecanej stawki, właśnie toczę przepychanki z firmą o kasę i nie da się ich przegadać. Teraz jeszcze nie mają nikogo na moje miejsce więc mam prawo się w takiej sytuacji denerwować.
23 października 2014 14:57
kurcze zapytam ,bo pierwszy raz slysze-czytam-Andrea dostajesz zaliczke przed wyjazdem-;-;-;-
23 października 2014 15:03 / 1 osobie podoba się ten post
o widzisz jak ladnie-;-;-;-;-kieszonkowe