Na wyjeździe

12 sierpnia 2012 18:44
romana said:
Fryderyko, nie wiem dlaczego post Andrei odebrałaś jako agresywny, moim zdaniem był neutralny, napisała, że dowie się więcej sama na temat formy pracy jaką Ty masz i tyle. To, że nie wierzy w fakt, że można mieć lepsze warunki pracy niż większość z nas też jest neutralne, bo ja wierzę i nie obrażam się, że niektórzy sądzą, że jestem naiwna. niech sobie myślą, co mi to szkodzi. Wiesz jakie rzeczy wygadywali publicznie o Juliuszu Cezarze? Teraz szłoby się za to natychmiast do paki, po drodze dostając niezły wycisk. A on się nie tylko nie mścił, ale umiał też z tymi ludźmi pracować, bo leżało mu na sercu jedno- dobro Rzymu. Spójrz na Andreę inaczej, nie jako na osobę wymądrzająca się, tylko zaangażowaną, by komuś mniej doświadczonemu w tej pracy nie stała się krzywda. Obie jesteście cenne - Ty ze swoją odwagą robienia rzeczy nowych i ona ze swoim zaangażowaniem i chęcią samodzielnego sprawdzania, jak się rzeczy mają. Obie Was cenię, lubię i podziwiam.

Romano pięknie to ujełaś wszystko w jedną całość, myślę dokładnie tak samo ...obie  dziewczyny są  bardzo cenne na tym forum bo pomagają swoimi wiadomościami innym.
12 sierpnia 2012 23:19
romanko i skaut3333 - ano wzięłam się nad morzem stąd,że marzenia są do spełniania:):):) -a ja zawsze marzyłam o domku nad morzem i jestem/dzieci juz dorosłe -pora była najwyższa zrobić coś tylko dla siebie - i teraz mam wieczne wakacje:):):)

Romowie - parę lat temu podobnie okupowali szpital onkologiczny - leżała tam matka króla cygańskiego -to było w lecie ,więc siedzieli na dziedzińcu ,modlili się głosno,śpiewali,jedli -i tak przez ponad tydzień dzien i noc.Tak samo jest na cmentarzu,tam gdzie cygańskie groby ,takie obyczaje mają i czasem choć to bywa uciążliwe trzeba uszanować.Miałam w rodzinie wujka przyszywanego Cygana -był to 4!!!!mąż mojej ciotki i ze wszystkich jej facetów najporządniejszy i najlepszy!!!
13 sierpnia 2012 08:54
Jest takie powiedzenie Andrea -" Jak masz ochotę coś zrobić, to usiądź i poczekaj aż ci przejdzie", więc przynajmniej nie musisz siadać i czekać.

Ja dzisiaj też mam lenia i to do kwadratu. Najchętniej oglądałabym filmy na You Tube, Herr ostatnio długo śpi, więc jest to możliwe, tylko głupie, lepiej języka by się pouczyć. Miłego dnia!

Rennie tu brakuje, nie uważacie?Odezwij się, jeśli nas czytasz!
13 sierpnia 2012 09:32
BaBa said:
Paula, prawda jest troszkę inna..

Nie wiem dlaczego tak autorytatywnie się wypowiadasz? Ja np.nie podejmuję pracy poniżej 1300eu. I wierz mi nie siedzę bezrobotna! Jeśli sobą reprezętujesz jakiś określony poziom to masz prawo wymagać!

Nie wiem czy autorytatywnie, nie taki był mój zamiar. Ja tylko napisałam swój punkt widzenia i podałam argumenty. Nie będe się spierać która agencja jest lepsza, każdy ma własny rozum i własne zdanie. Ale zbyt wiele razy się przewinęło na tym forum, jak i na kilku innych forach dla opiekunek, które dawniej przeglądałam i czasami nadal przeglądam, że oferty, gdzie obiecują nierealne zarobki okazują się oszustwami. Dlatego napisałam - że nie zgłosiłabym się do takiej pracy z ogłoszenia, gdzioe ktoś oferuje 1800euro, bo uważam że jest to przekręt, a ja nie chcę być kolejną naiwną, których wypowiedzi już się naczytałam o tym jak je oszukali.
13 sierpnia 2012 11:16
Paula: Praca za 1800 euro - tam nie pisze, ze kazdemu tyle placa, sa podane widelki. Najpierw warto zapytac, chociazby mailem, jakiej pracy ta stawka dotyczy, a pozniej pisac, ze to przekret. Staje w obronie tej agencji, bo wiem, jak tu sie pracuje, akurat jestem na kontrakcie z tej firmy. Poniewaz operujemy na Forum konkretna stawka, latwo stwierdzic, o jaka agencje chodzi, dlatego protestuje ! Pisalam rowniez, ze jestem w stanie udzielic informacji przez wszelkie formy kontaktu, zawarte w moim profilu na zasadzie zaufania. I NIC z tego nie mam, zeby nie bylo watpliwosci.

Andrea: witaj po krotkim urlopie !

Pozdrowienia dla wszystkich!
13 sierpnia 2012 13:05
Ja tez jeszcze nigdy nie słyszałam zeby komuś placili 1800 euro za opieke wiec po co takie widełki moga od razu napisac ze placa 1mln euro. To tez beda widelki? Emilia ja sie zgodze z dziewczynami ze jak ktos obiecuje takie kwoty to wyglada to na oszustwo. Jak zarabiasz duzo to swietnie ale co by bylo jakby ktos z forum zostal przez taka firme oszukany?
13 sierpnia 2012 20:00 / 1 osobie podoba się ten post
najtańszy byłby gołąb pocztowy, ale nie uniósłby w dzióbku tych 5 kg kabanosów, nie mówiąc o kilku literkach napojów wyskokowych...
13 sierpnia 2012 21:34
Andrea a przez PP się nie da?

Lecę oglądać, bo się pojawił nowy odcinek 'Breaking bad"!
14 sierpnia 2012 07:55
"Wstawajcie miłe dziatki, kukułka Was przyzywa!" Nowy dzień, nowe doświadczenia, nowe wzruszenia! Będzie dobrze!Na mojej hamburskiej wsi jakaś okoliczna, inna hamburska wieś (teoretycznie dzielnica) zorganizowała kurs nauki jazdy na ... rowerze dla pań. Okazuje się, że nie wszystkie emigrantki umieją, a wstydzą się uczyć same. Zaś w gromadzie wywalać się łatwiej. Czego Wam na dziś i w ogóle chyba jednak nie życzę!
14 sierpnia 2012 08:53
Witajcie! Andrea co do ceny przesyłki:

http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm

Poszukaj na ich stronce. Fajnie to rozwiązali ale musisz znać gabaryty paczki. Lepiej wybierz "Paczka pocztowa z zadeklarowaną wartością".
14 sierpnia 2012 09:01
Personalservise to firma z Warszawy .Jechałam kiedyś do pracy z opiekunką z tej firmy .Umowa o pracę płaca do 1300 e,zwrot kosztów podróży,Babka mówiła że jest zadowolona .
14 sierpnia 2012 09:06
Ja właśnie też złożyłam oferty do kilku firm i na coś muszę się zdecydować .Propozycji mam dużo ale firma firmie nie równa a czas leci.
14 sierpnia 2012 12:53
Teresadd - cerpliwości. Poczekaj aż odpisze Ci kilka i wtedy zdecyduj. Nie bierz pierwszego lepszego zlecenia. Lepiej jest miec kilka do wyboru. Chyba ze az tak ci spieszno jechac.
14 sierpnia 2012 18:19
andrea said:
Witam z rana!!! Dowiem sie Janusz ile przez PP bedzie kosztowac!

Romana o napojach wyskokowych nawet mowy nie ma! Mezowi moze bym wyslala,ale nie dziecku.

Slyszeliscie moze cos o firmie Personal servise????

Andrea, dorosły facet a ta o dziecku mówi!!! Pełnoletni jest przecież ibiedaczek, musi przepłacać gdzieś na holenderskiej melinie, jak go w nocy przycisnie. Oj niedobra Ty, mama,  niedobra!!!!
14 sierpnia 2012 19:37
Witam z wieczora powiedzcie mi kochane ile średnio czasu spędzacie z podopiecznym , oni by chcieli non stop śniadanie ,obiad deser spacer kolacja naturalnie mycie i oglądanie wiadomości .Zawsze mam z tym problem ,albo wyrzuty że za mało czasu spędzam z babcią????