Na wyjeździe

13 listopada 2012 18:13
Droga Iza38bp !!!! Czekalam z Mija na wiescie od Ciebie, i niie tylko my dwie mysle.

Na poczatku sciskam Cie mocno ze to wszystko znioslas !!! I ze poinformowalas nas zeby uwazac na pania Beate - nie wszystkie kobiety maja tyle odwagi zeby pisac publicznie o takich nieprzyjemnych sprawach .

"Twoja" rodzina zagrala nie fair wobec ciebie . Nie chcialabym trafic na takie nieludzkie osoby !
13 listopada 2012 18:37
Izo38 dzielna babeczka z Ciebie, dobrze sie stalo, ze przestrzeglas dziewczyny!!!!
Grucela /nazwisko jak z wloskiego hororru/ moze tylko kudly czarne z glowy rwac, nikt po przeczytaniu tego co przezylas i opisalas u niej pracowac nie zechce.....

Trzymam kciuki zebys dobra stelle dostala....

13 listopada 2012 18:56
iza -idz do sadu pracy i ew.na policje ,jak z takimi nikt nic nie zrobic to tylko będzie przybywac takich Grucelli!!!!!!!!!!!!!!ja bym poszla,tym bardziej ,ze masz te umowe i rozmowe nagrana/gratuluje przytomnosci umysły w tej trudnej sytuacji/.Powodzenia!!!:):):)
13 listopada 2012 19:02
No teraz to mi troche nerwy pusciły,ale czoraj to miałam jak struna,cała nocmyslałam jak ugryzc ta sprawe,i przypomniałam sobie o dyktafonie,a i nie wiem czy dobrze pmyslałam,zeby zdjecia zrobic w całym domu ,ze byłam ,ze moja walizka,widok z okna,no wogole,wszystko,kurczę...

dostałam dzisiaj umowe ze swojej poprzedniej firmy,tak mysle,ze to moze zrzadzenie losu było,ze ja tam sie trafiłam, własciwie to mozna by isc tylko chyba do prokuratury? ja przezyję te stracone euro, tylko zal mi nastepnych dziewczyn!!!
13 listopada 2012 19:06
Iza20bp -z tego wynika: rodzina była swiadoma, ze masz być na czarno. Biegiem zapłacili i pozbyli się ciebie, żebyś nigdzie nie zameldowała. Ja myślę, że Grucela w ogromej większości zatrudnia na czarno, bierze dolę i od rodziny i od opiekunki -ta "firma" i strona internetowa -to tylko przykrywka, aby jakoś uwiarygodnić.

Od lat w Berlinie jest prężny punkt prawny finansowany przez państwo -gdzie można bezpłatnie uzyskać pomoc prawną w podobnych przypadkach, działają na obrębie całych Niemiec, mówią też po polsku. Miałam gdzieś namiary -niestety nie mogę odnaleźć.
Natomiast znalazłam coś takiego (link na końcu) -myślę, ze chętnie przyjmą zgłoszenie i zainteresują się tą firmą. Oddział w Berlinie specjalizuje się w opiece.

No to sobie popodróżowałaś. Życzę dobrej Stelli :)

http://www.faire-mobilitaet.de/beratungsstellen/?tab=tab_0_2#tabnav
13 listopada 2012 19:14
Wczoraj myslałam sobie,Boze co za ludzie, Dziadek po operacji mozgu,guz, Babcia[Rumunka z pochodzenia] malutka, zgarbiona w pół,moze 130cm, tak mi ich było zal jak przyjechałam , tak zwyczajnie po ludzku,nie zebym tam zaraz chciała cos ponad umowe robic,chodzi mi o taka mysl jaka mi przeszła przez głowe jak ich zobaczyłam.2 X modla sie ,długo,głosno ,zarliwie-ewangelicy.Ale czyz Bog nie jest jeden,nawet jesli oni starzy ,z inna mentalnoscią,to corka,swiadoma,wykształcona osoba..Ja zawsze myslę,ze to co dajesz innym -dostajesz
13 listopada 2012 19:43
Iza48bp, o mamma mía taka historia ! Ja tez jestem ewangeliczka, ale modly o niczym nie swiadcza ( przyklad: moja ciotka zaklamana, lata do kosciola jak nawiedzona, a zawodowo ma sklepy w wawie i zatrudnia biedne , proste kobiety albo za najnizsza krajowa, albo "na czarno" - nie mowiac o tym ze wszystkich obgaduje za plecami ) .

Ja zgadzam sie z Mija, córka widziala ze zatrudnia "na czarno". A ze miala juz dosc problemu zaplacila frau Beacie co sie umawialy i niech spada. Milo z pani Beaty strony ze dala Ci 50 € na taxi :)

A jakie najwazniejsze zdania padaja w nagranej przez Ciebie rozmowie ???
13 listopada 2012 19:48
No i dlatego, żeby uniknąć takich sytuacji pracuje z naszymi agenturami. W sumie wychodzi się na to samo a głowa spokojna. Ale współczuje, to nie było miłe przeżycie.
13 listopada 2012 20:00
Mycha, ale Iza58bp, nie wiedziala ze to nielegalna akcja !!!! Pani Beata na swojej stronie internetowej przedstawia swoja firma jaka legalna !!!
13 listopada 2012 20:12
Hm, andrea, moze ona sie nie zna na prawie tak dobrze jak my i myslala ze wszystko ok .
13 listopada 2012 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
buhahahhahahahahahahhahahhah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 listopada 2012 20:20
zobaczcie te stronkehttp://miejsca.krakow.gazeta.pl/miejsca_krakow/160661347/Drink+Bar+Agencja+Pracy+T%C5%82umacz+Beata+Grucela/miasto-Piwniczna-Zdr%C3%B3j/p/ ! Jest nip ,regon,krs -wsio -niby wszystko w porzadeczku na pierwszy rzut oka.Skąd dziewczyny ,ktore sie do niej zgłaszaja maja wiedzieć ,że coś jest nie halo??????Legalna jak najbardziej ,a że to kawał francy to jak widać po izy przykladzie okazuje sie dopiero na miejscu.
13 listopada 2012 20:32
Justa-bo cie brzuszek rozboli od tego smiechu:)
13 listopada 2012 20:42
a widzialas no nie moge !!!!!!
13 listopada 2012 20:54
o 21 na spikerii