Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #3

13 stycznia 2015 13:09 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wczorajsza zup grzybowa ,tylko kluseczki inne:)Gosia -ja te leberkase robisz?-tun jest w takich rynkach aluminiowych.Jeszcze nie miałam okazji tego próbować.

Jak w foremkach,to jadłam normalnie pieczoną w piekarniku.Potem krojoną na plastry.
 
Bardziej mi jednak smakowała ta kupowana w plastrach i obsmażana na patelni,potem na wierzch sadzone jajko.
13 stycznia 2015 13:17 / 1 osobie podoba się ten post
Obiadzik tylko dla mnie gemüsesuppe.
13 stycznia 2015 13:23 / 2 osobom podoba się ten post
Ja tradycyjnie już po obiedzie. Dzisiaj frytki, nugettsy i brokół z wody. Do tego owoce z syropem klonowym i sok pomarańczowy. Teraz pauza ;)
13 stycznia 2015 13:25 / 3 osobom podoba się ten post
Pierogi z mięsem własnoręcznie robione.Sałatka owocowa.
13 stycznia 2015 14:29
Ziemniaczki rybka szpinak tradycyjnie jak co wtorek:))
14 stycznia 2015 11:05 / 1 osobie podoba się ten post
Sznycelki z indyka,ziemniaki,dziadki-buttergemuse,ja- mizeria.
14 stycznia 2015 11:11
Chłopski garnek z pajdą świeżego chleba.
14 stycznia 2015 11:20 / 1 osobie podoba się ten post
Bigos.
14 stycznia 2015 11:24
14 stycznia 2015 13:26 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Wczorajsza zup grzybowa ,tylko kluseczki inne:)Gosia -ja te leberkase robisz?-tun jest w takich rynkach aluminiowych.Jeszcze nie miałam okazji tego próbować.

Kasiu63, twoje wczorajsze pytanie umknęło mi, nie widzialam, nie czytałam - slepa byłam chyba, przepraszam. Ja kupuję opakowanie, w którym są 3 plastry. Obsmażam na patelni, nie za długo, smak przypomina naszą mortadelę. Dokładam zdjęcia opakowania i całego obiadu.
 
14 stycznia 2015 14:05 / 1 osobie podoba się ten post
Gosiap

Kasiu63, twoje wczorajsze pytanie umknęło mi, nie widzialam, nie czytałam - slepa byłam chyba, przepraszam. Ja kupuję opakowanie, w którym są 3 plastry. Obsmażam na patelni, nie za długo, smak przypomina naszą mortadelę. Dokładam zdjęcia opakowania i całego obiadu.
 

...ja jeszcze na Leberkäse po obsmazeniu klade jajeczko sadzone ,oczywiscie na mieciutko.
Mozna tez kupic praktycznie to samo o nazwie Fleischkäse .
 
 
 
 
 
14 stycznia 2015 15:13
Dzisiaj obiad już był: gulasz z piersi kurczaka z warzywami (marchewka, pietruszka, kalarepa, cebula, kukurydza z puszki, kalafior) ziemniaki, woda mineralna + jogurt dla babci
14 stycznia 2015 15:34 / 2 osobom podoba się ten post
Gosiap

Kasiu63, twoje wczorajsze pytanie umknęło mi, nie widzialam, nie czytałam - slepa byłam chyba, przepraszam. Ja kupuję opakowanie, w którym są 3 plastry. Obsmażam na patelni, nie za długo, smak przypomina naszą mortadelę. Dokładam zdjęcia opakowania i całego obiadu.
 

Sposobów jest dużo na podawanie tego specjału.
Ja lubię udusić celulkę i na wierzch dać.Do tego dobrze się komponuje kapusta kiszona i ziemniaki.
14 stycznia 2015 15:45
ivetta

Sposobów jest dużo na podawanie tego specjału.
Ja lubię udusić celulkę i na wierzch dać.Do tego dobrze się komponuje kapusta kiszona i ziemniaki.

Moze teraz w nowym miejscu będzie mi dane spróbować tego specjału, 
bo na poprzedniej stelli / 1,5 roku/  nie jedli takiego cuś...
Już mam zanotowane, przysmażone, z jajeczkiem , z cebulką, jeszcze jakieś idee?
chętnie skorzystam..
14 stycznia 2015 16:09 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Moze teraz w nowym miejscu będzie mi dane spróbować tego specjału, 
bo na poprzedniej stelli / 1,5 roku/  nie jedli takiego cuś...
Już mam zanotowane, przysmażone, z jajeczkiem , z cebulką, jeszcze jakieś idee?
chętnie skorzystam..

Jeszcze lepiej smakuje kupiona w prywatnej masarni.Ja tak robiłam na obiad , a czasem na kolację to robiłam z jajkiem.Kiedyś PDP zażyczyła sobie z sosem, ale nie za bardzo mi to smakowało.