Opiekunka w Niemczech - słaby lub podstawowy poziom języka

10 listopada 2012 12:47
3avowo,nie znam Twoich wpisow,ale taka jak mowi neta,nie mozna odrzucac,pracy na miesiac ,jesli nie ma sie nic.Taki krotki wyjazd,napewno pomoze w podszkoleniu jezyka,finansowo i zawsze w trakcie pobytu,moze byc szansa na inna prace.Pomysl o tym,nie chce byc absolutnie niegrzeczna,ale taraz jest mnostwo ogloszen,okres przedswiateczny,to dobry czas na wyjazd.Moze nie na dlugi okres,ale zawsze to cos.Zycze ,abys cos znalazla i chwyc byka za rogi,nie przejmowac sie jezykiem.Pozdrawiam.
10 listopada 2012 12:48 / 1 osobie podoba się ten post
a poza tym żeby kogoś osadzac trzeba dobrze znać sytuacje a nie sądzić na podstawie kilku zdań na forum
10 listopada 2012 13:54
3avowo: Nikt Cię nie próbuje osądzać..

Życzę Ci, żebyś pokonała strach przed mówieniem - bo to niestety najważniejsza umiejętność..

Ja przy pierwszych rozmowach weryfikacyjnych cała się trzęsłam, głos mi drżał, a w głowie pustka.. do kolejnych podchodziłam już na większym luzie, i rezultat był o wiele lepszy..

Nie wysyłałam też nigdzie formularzy, dzwoniłam do tych agencji, które mnie zainteresowały i od razu przeprowadzali weryfikację - tak z marszu, zupełnie spontanicznie, i niezobowiązująco..

Wysyłanie formularzy, czekanie na telefon z agencji, ustalanie terminów weryfikacji, potęguje tylko niepotrzebnie stres moim zdaniem. Można to wszystko zrobić o wiele szybciej i z lepszym efektem...
18 listopada 2012 10:53
to znalazłam na mypolacy, może się komus przyda:

http://www.mypolacy.de/ogloszenia/dam-prace/zatrudnie-do-opieki-mojej-mamy,309701.html
18 listopada 2012 12:15
hehehhehee jestem ale z doskoku:)
18 listopada 2012 14:08
alutka ogloszenie super juz tam wczoraj napisalam od razu jak wyszlo podalam moj nr tel i nic cisza czekam
18 listopada 2012 16:24
jeszcze takie ogł:

http://niemcy.pajeczyna.pl/answer/?ID_A=712462&category=Oferty_Pracy&send=false
18 listopada 2012 16:56
alutka jakos nie ,moge tego ogloszenia odczytac zaraz odpowiedz moja sie wlacza wklej prosze jeszcze raz jak mozesz
18 listopada 2012 17:19
http://niemcy.pajeczyna.pl/answer/?ID_A=712462&category=Oferty_Pracy&send=false się otwiera

http://niemcy.pajeczyna.pl/answer/?ID_A=712462&category=Oferty_Pracy&send=false
18 listopada 2012 19:03
wielkie dzieki ale na to juz wczoraj tez odpowiedzialam na razie bez odzewu ale jestem na biezaca z nimi widze moze wreszcie cos znajde pozdrawiam
03 grudnia 2012 15:47
czesc wszystkim dopiero sie zarejestrowałam,ale zagladam tu od kilku dni.Od jakiegos czasu rozwazam wyjazd jako opiekunka,mój niemiecki powiedzmy komunikatywny,ale tyle we mnie obaw bo i stres przed nowym i obczyzna a do tego osoba,która w zasadzie czesto polega tylko na swej opiekunce.Napiszcie mi prosze czy za pierwszym razem tez było w Was tyle obaw
03 grudnia 2012 16:13
Andrea nie liczyłam przyznam na tyle ciepła od razu,ale wielkie dzieki.Chciałabym zaczac po swietach ,bo mam rodzine/maz,dzieci,co prawda dorosłe/teraz jestem na etapie szukania odp agencji no i odp oferty,moze uda sie trafic
03 grudnia 2012 18:00
Witaj kizaJa jestem na forum od pazdziernika i powiem szczerze....Dziewczyny sa niezastapione,otrzymalam odpowiedzi na wiele nurtujacych mnie pytan.Malo tego,tutaj jest kopalnia wiedzy na prawie kazdy temat,tak jak powiedziala Andrea,poczytaj,a jak czegos nie wiesz,pytaj.Pozdrawiam.Aha ,na dola i smutki,tez dziewczyny niezastapione

03 grudnia 2012 20:49
Witajcie!

Hogata -wiadomo dziewczyny na wyjeżdzie muszą ze wszystkim sobie poradzić. Więc są nie tylko mądre ale i obrotne! :))
03 grudnia 2012 22:04
Dziewczyny,które dopiero się uczą, czytajcie na głos niemieckie gazety,takie kolorowe magazyny o tzw.pierdołach.Oglądajcie niemieckie seriale i wiadomości.Naprawdę pomaga i odwagi w mówieniu.Nikt nie będzie się śmiał tylko będzie się cieszył,że się dogada.Zapisujcie gdzie popadnie(w notesie,na starym bilecie,na karteluszku) każde nowe usłyszane słowo.Później zajrzyjcie do słownika.Zawsze zostaje już w głowie.Ja uczyłam się tak języka,co prawda już 15 lat temu.Pisałam sobie całe zdania,różne pytania i do tego możliwe odpowiedzi...po roku gadałam aż miło....i tak do tej pory,nikt mnie nie przegada ihihihihi odwagi i trzymam kciuki kobietki ))))