Na wyjeździe #21

16 marca 2015 14:47
kasiachodziez

Jak to jest teraz z tymi składkami,co firma to inaczej,jedna od 200zł druga od najniżeszj krajowej jeszcze inna od średniej,i oczywiście każda twierdzi że tak wolno!!!

Bo wolno. Co i juz przeciez pisza, ze pomocy domowych te cale zamieszanie nie dotyczy. A ktora z Was ma umowe jako opiekunka?
16 marca 2015 15:42 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Bo wolno. Co i juz przeciez pisza, ze pomocy domowych te cale zamieszanie nie dotyczy. A ktora z Was ma umowe jako opiekunka?

Ale my mamy umowe pomoc domowa z funkcją opiekuńczą to jak to w końcu???
Jedna agencja mi powiedziała że to prawo płacenia składek od średniej krajowej nas też dotyczy,no i bądź tu mądry człowieku............
16 marca 2015 15:47
moncherie

Ja mam ,ale tylko umowę .Przykre ale prawdziwe
16 marca 2015 16:11
kasiachodziez

Jak to jest teraz z tymi składkami,co firma to inaczej,jedna od 200zł druga od najniżeszj krajowej jeszcze inna od średniej,i oczywiście każda twierdzi że tak wolno!!!

ja mam od sredniej krajowej i wpis ze jestem opiekunka osoby starszej
16 marca 2015 16:26 / 2 osobom podoba się ten post
kacha25zmiana

ja mam od sredniej krajowej i wpis ze jestem opiekunka osoby starszej

Chociaż jedna ma tak jak powinno być :))

16 marca 2015 16:38 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Tak ,wiekszosc z nas ma napisane ....pomoc domowa itp ...ale nasuwa sie pytanie i stwierdzenie .Od Nowego Roku nie przeszkadzalo to wam ...agencjom zaikasowac podwyzke, ze pracujemy jako opiekunki ,kij ma dwa konce .Nie dotyczy to mnie:):), musze przyznac bo...to co rodzina placi wiecej-od Nowego Roku.. to jest w mojej kieszeni .Wszystko zalezy jaka mamy sile przebicia u ...rodzin podopiecznych.
16 marca 2015 16:53
Ja w moim zleceniu mam wpisana datę realizacji zlecenia /od....do..../, oraz że zlecenie jest realizowane w "ramach usług opiekuńczych".
Nie ma stricte zapisu, że jestem opiekunką osób starszych. Z tego co wiem, takiego zapisu być nie może.
Składki firma z którą współpracuję już trzeci rok zawsze płaciła od średniej krajowej.
Kiedyś była umowa o pracę, potem już tylko zlecenie.
16 marca 2015 18:44 / 13 osobom podoba się ten post
Witam kolezanki i koledzy po ciemnej stronie mocy ha ha.Pierwszy dzien pracy minoł i mysle ze nie bedzie zle.
16 marca 2015 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Witam kolezanki i koledzy po ciemnej stronie mocy ha ha.Pierwszy dzien pracy minoł i mysle ze nie bedzie zle.

Witaj ORIM , zycze Ci aby ta dobra passa przetrwala z Toba do konca:)
16 marca 2015 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Jest net jest uciecha :) herzlich wilkommen
16 marca 2015 18:50 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Jest net jest uciecha :) herzlich willkommen
16 marca 2015 18:51 / 2 osobom podoba się ten post
Witaj ORIM, po tej stronie lustra:)))))))
16 marca 2015 19:23 / 6 osobom podoba się ten post
mzap88

Jest net jest uciecha :) herzlich wilkommen

Cicho !!!! Tu nie ma neta ha ha oficjalnie nie dziala hihi
16 marca 2015 20:16
No to opowiadaj ORIM co i jak.
16 marca 2015 20:19 / 5 osobom podoba się ten post
ORIM

Cicho !!!! Tu nie ma neta ha ha oficjalnie nie dziala hihi

To pocichutku opowiadaj ;))))))))))))
My Cię nie wydamy ;))))))))))))