Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #4

29 maja 2015 20:13 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

nie w kulinariach,:gotowanie: ale w improwizacjach kuchennych:brawo1:mogłas zrobić chrupiące:-)

Mogłam, ale chciałam wypróbować inne. Lubię też improwizować w kuchni, próbuję  wszystkiego co nowe -  to jednak nie tylko kuchni dotyczy
30 maja 2015 07:13 / 1 osobie podoba się ten post
Na obiad będą pierogi ruskie.
A teraz kulinarne poskarżyjki : Do kawy robię Pavlovą. Spód już upieczony. Do tego bita śmietana i duuużo truskawek. I tu jest problem, bo do stołu zasiądzie tylko trzy osoby, ciasto jak koło młyńskie, a to z tych, które muszą być zjedzone jednego dnia. No, kto pomoże? Podopieczna się zapłacze, jak trzeba będzie wyrzucić, a przecież nie damy rady zjeść wszystkiego. Pomożecie ?
30 maja 2015 07:34 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

A teraz kulinarne poskarżyjki : Do kawy robię Pavlovą. Spód już upieczony. Do tego bita śmietana i duuużo truskawek. I tu jest problem, bo do stołu zasiądzie tylko trzy osoby, ciasto jak koło młyńskie, a to z tych, które muszą być zjedzone jednego dnia. No, kto pomoże? Podopieczna się zapłacze, jak trzeba będzie wyrzucić, a przecież nie damy rady zjeść wszystkiego. Pomożecie ?

A gdzie jesteś?
30 maja 2015 07:41
basiaim

A gdzie jesteś? :-) :agent:

W Borken, 40km od Kassel.
30 maja 2015 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

W Borken, 40km od Kassel.

Daleko...Mało casu...kruca bomba.....
30 maja 2015 07:44 / 1 osobie podoba się ten post
Kapusta kiszona z kiełba,ziemniaki piurre,jogurt,i kompot!!
30 maja 2015 07:46
basiaim

Daleko...Mało casu...kruca bomba.....

No i widzisz, każdy jakiś wymówek szuka - i z problemem sama zostanę.
30 maja 2015 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

No i widzisz, każdy jakiś wymówek szuka - i z problemem sama zostanę.

Przyjedź do mnie-Bocholt za Duisburgiem. Znajdzie się kilka chętnych osób.Uwierz mi,nawet zabraknie tego ciacha
30 maja 2015 10:06 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Alez ich rozpieszczacie koleżanko:)Pavlowa,pierożki........Ciastem sie podzielisz z Marysia i Alojzem i zejdzie całe:)  U mnie obiadu dzis niet-sobota.......

30 maja 2015 10:19 / 2 osobom podoba się ten post
bigosik z mlodej kapustki ziemniaczki
30 maja 2015 10:26
kasia63

Alez ich rozpieszczacie koleżanko:)Pavlowa,pierożki........Ciastem sie podzielisz z Marysia i Alojzem i zejdzie całe:)  U mnie obiadu dzis niet-sobota.......

Jak to obiadu niet ? Tak zupełnie ? jak Ty to przeżyjesz, Kasiu ?
Co sobie naszykujesz - bo przecież skrzywdzić sie nie dasz !
30 maja 2015 10:42 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

Jak to obiadu niet ? Tak zupełnie ? jak Ty to przeżyjesz, Kasiu ?
Co sobie naszykujesz - bo przecież skrzywdzić sie nie dasz !

Tu w soboty a czasem i w niedziele obiadu nie ma,bo nie....pewno,że sobie poradzę:)Foka głodna??????Niemożliwe to jest:):):):)Ale jeszcze tylko jutro i poniedziałek i adios:):):):)A w domku makaron z rosołem:):):):)
30 maja 2015 11:31
Potrzebuję przepisu na szparagi. Królują obecnie na naszym stole i mi się wena kończy.
Nie mogę znaleźć nigdzie przepisu na szparagi z jajkami. Macie może?
30 maja 2015 11:36 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Potrzebuję przepisu na szparagi. Królują obecnie na naszym stole i mi się wena kończy.

Improwizuj:)Pomysły "z głowy" sa najlepsze:)
30 maja 2015 11:41 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Szparagi z jajkiem sadzonym, z jajkiem w koszulce, omlet ze szparagami, szparagi polane masłem i drobno pokrojonymi jajkami na twardo.