Na wyjeździe #22

29 marca 2015 13:10 / 4 osobom podoba się ten post
Annika

Powiem Wam, że nie myślałam iż są takie spokojne miejsca :-). Dziadek opieki nie wymaga wcale, wszystko koło siebie sam robi. Moim obowiązkiem jest prowadzenie domu, więc wymyślam obiadki, piorę od czasu do czasu, nawet wyprasuję :-). Od czasu do czasu "przelecę" podłogę na miotle, raz w tygodniu odkurzę, przejdę się na zakupy i w zasadzie to wszystko. Wstaję o 8.30,przed 21 jestem już u siebie. Normalnie nawet pisać nie mam specjalnie o czym :-). Z Dziadkiem rozmawiamy o wszystkim, o polityce, o wojnie. Czasami nasze kolacje i obiady trwają grubo ponad godzinę, bo się tak zagadamy. Dużo jest w tym wszystkim żartów. Dziadziuś przy jedzeniu nie grymasi :-). No wręcz super :-)
Córka Dziadka jest bardzo miłą osobą, zagląda raz w tygodniu. Odpoczywam sobie :-).

Annika, byc moze trafiłaś w końcu na właściwe  miejsce.
Oby takim spokojnym juz zostało:))))))))
29 marca 2015 14:02 / 7 osobom podoba się ten post
Wróciłyśmy właśnie z pizzerii.
Obżarłam się wielką przepyszną sałatką z tuńczykiem + doprawione gałką lodów miętowych <3
Dawno się tak nie uśmiałam, bo zięć PDP jest przesymaptycznym facetem, co rusz jakieś anegdoty opowiadał, śmiechu było co niemiara :)
A teraz ledwo się ruszam. Spacer dzisiaj odpada, co ja będę robić do kolacji??? ;)
29 marca 2015 15:17 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Jest jeszcze wiele kontrowersyjnych tematów;))) . Niedługo będziemy tak się spierać, jak w rządzie nad ustawą antyaborcyjną;)))

Ale na argumenty prosze:))))
29 marca 2015 15:26 / 4 osobom podoba się ten post
dorotee

Ale na argumenty prosze:))))

Jesteś człowiekiem ogromnej wiary Dorotee:))).
29 marca 2015 15:31 / 5 osobom podoba się ten post
agamor

to fajnie, że Ci sie tak ułożyło :)
a nie wiesz co tam w poprzedniej pracy? :)

Wiem . Mam kontakt z tamtą panią, zresztą jest to bardzo sympatyczna osóbka . Piszemy do siebie często. Podpowiadałam Jej troszkę, w takich organizacyjno-technicznych sprawach, bo .... z resztą radzi sobie całkiem całkiem . Jest bardziej stanowcza niż ja  i ma ........mniejszy biust i Babcia nie ma Jej chyba za wroga jak mnie, który kusił Dziadka. Przynajmniej nie zarzuca Jej, że między Nią a Dziadkiem "COŚ" jest .
Ta Pani znalazła prześcieradło w szafie i zarzuca na drzwi wieczorami i tym sposobem Babcia traci Ją z pola widzenia . Jest też teraz lepiej o tyle, że Dziadek wrócił ze szpitala i okazało się, że może mówić.... więc potrafi się już postawić Babci , przynajmniej słownie, bo w efekcie i tak wychodzi na Jej  .
29 marca 2015 16:08
Czy zna ktos firme Soft Care24 ?
29 marca 2015 16:18 / 2 osobom podoba się ten post
Agata07

Czy zna ktos firme Soft Care24 ?

Ja spotkałam się z taką nazwą firmy , ale na opakowaniu kremu a dokładnie to " Nivea Soft " ........agencji zatrudniającej opiekunki niestety nie znam )))))))))))))))))0
29 marca 2015 16:20 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Ja spotkałam się z taką nazwą firmy , ale na opakowaniu kremu a dokładnie to " Nivea Soft " ........agencji zatrudniającej opiekunki niestety nie znam :-))))))))))))))))))0

Na tym forum tez nie ma zadnych opinii na ich temat. Szkoda :(
29 marca 2015 16:22
tina 100%

Jesteś człowiekiem ogromnej wiary Dorotee:))).

No coz))))
29 marca 2015 16:25 / 1 osobie podoba się ten post
Annika

Wiem :-). Mam kontakt z tamtą panią, zresztą jest to bardzo sympatyczna osóbka :-). Piszemy do siebie często. Podpowiadałam Jej troszkę, w takich organizacyjno-technicznych sprawach, bo .... z resztą radzi sobie całkiem całkiem :-). Jest bardziej stanowcza niż ja  i ma ........mniejszy biust :-) i Babcia nie ma Jej chyba za wroga jak mnie, który kusił Dziadka. Przynajmniej nie zarzuca Jej, że między Nią a Dziadkiem "COŚ" jest :-).
Ta Pani znalazła prześcieradło w szafie i zarzuca na drzwi wieczorami i tym sposobem Babcia traci Ją z pola widzenia :-). Jest też teraz lepiej o tyle, że Dziadek wrócił ze szpitala i okazało się, że może mówić.... więc potrafi się już postawić Babci :-), przynajmniej słownie, bo w efekcie i tak wychodzi na Jej  :-).

I tak to jest z zonami:) zeby swiatem biust rzadzil))moja pdp to przynajmniej o syna zazdrosna, musze listy pisac, bo nie lubi jak rozmawiamy:))) tez mam viel Holz vor der Huette:)))
29 marca 2015 16:31 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea,  a kto pracuje w "najwiekszej"))))pozdrawiam.  Ja na szkoleniz poznalam 10 Promedicanek, tyljo jedna taki siersciuch)) ale tez troche mialam na nia alergire, no wl wszystkie:))))mialy.
29 marca 2015 16:34 / 10 osobom podoba się ten post
Annika

Powiem Wam, że nie myślałam iż są takie spokojne miejsca :-). Dziadek opieki nie wymaga wcale, wszystko koło siebie sam robi. Moim obowiązkiem jest prowadzenie domu, więc wymyślam obiadki, piorę od czasu do czasu, nawet wyprasuję :-). Od czasu do czasu "przelecę" podłogę na miotle, raz w tygodniu odkurzę, przejdę się na zakupy i w zasadzie to wszystko. Wstaję o 8.30,przed 21 jestem już u siebie. Normalnie nawet pisać nie mam specjalnie o czym :-). Z Dziadkiem rozmawiamy o wszystkim, o polityce, o wojnie. Czasami nasze kolacje i obiady trwają grubo ponad godzinę, bo się tak zagadamy. Dużo jest w tym wszystkim żartów. Dziadziuś przy jedzeniu nie grymasi :-). No wręcz super :-)
Córka Dziadka jest bardzo miłą osobą, zagląda raz w tygodniu. Odpoczywam sobie :-).

No patrz Annika,a myślałam że tylko ja mam takiego fatra... Chyba obie doceniamy teraz to co mamy,po tych koszmarkowach. Cieszę się,że jesteś zadowlona :)
29 marca 2015 16:36 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

tak jak ci dziewczyny pisza.Zastrzyki,leki to nie twoja dzialka.Nie wolno ci tego robic i nie rob dla wlasnego dobra.
"awaryjny" ? Czyli kto ? Przeciez musi byc jakis koordynator lub firma niemiecka.Ktos kto dal zlecenie twojej firmie.To wlasnie ten ktos "dal ciala" robiadz wywiad co do warunkow zatrudnienia i opieki

ORIM, akurat w koordynacji niemieckiej troszke sie orientuje... Jest masa firm, ktore pracuja przez internet i telefon. Nie bywaja na miejscu. Firma z Hamburga moze Monachium obslugiwac. Wystarczy, ze rodzinka formularz wypelni. Taniej oczywiscie dla rodziny i agencji w PL. A jak problemy sa to opiekunka sama zostaje...
29 marca 2015 16:38
Andrejka,a Ty już w robocie? Coś mi chyba umknęło.
29 marca 2015 16:47
Agrafko-daj znać jak na nowej stelli. Gdzieś przeczytałam twoje posty, ale nie pamiętam jaki to był wątek. Jeśli więc trafisz na tego posta daj znać jak ci idzie z wymagającym pdp o, którym wspominałaś:):):)