Na wyjeździe #22

31 marca 2015 09:20 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

Mysle ze to idealne pytanie do osoby ktora zaczela ten slowny sajgon. BYNAJMNIEJ nie jestem to ja..

Wiem, że nie Ty.Ale najważniejsze nie dać się sprowokować.Sama niedawno zaangażowałam się w pyskówkę i się tego zwyczajnie wstydzę.
31 marca 2015 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
też jeżdżę krótko, ale jak się rozglądałam to widziałam, ze są firmy, które na początek jeszcze mniej dają, a w innych 900 to na poczatek chyba standard
31 marca 2015 09:24 / 2 osobom podoba się ten post
Marzenaw

też jeżdżę krótko, ale jak się rozglądałam to widziałam, ze są firmy, które na początek jeszcze mniej dają, a w innych 900 to na poczatek chyba standard

jak sie na mniej godza.......to juz ich sprawa potargowac sie mozna a jesli ktos nie ma za duzego parcia na wyjazd moze poszukac lepszej oferty .....agencje ladnie to wykorzystuja.......
31 marca 2015 09:25 / 2 osobom podoba się ten post
nieważne jak znasz ten język.... oferty poniżej 1000 e są żenujące. Takie moje zdanie.
31 marca 2015 09:25 / 9 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Potrzebuję rady od doświadczonych koleżanek:
Zadzwoniła moja koleżanka. Jedzie pierwszy raz do opieki. Język tradycyjnie "po kursie" czyli podstawy. Zaproponowano jej wyjazd do pani z lekką demencją, wkładki, na chodzie, bez małżonka w pakiecie. Standardowo dom, porządki i PDP. Oferta to 900e. Teraz moje pytanie (bo ja za krótko pracuję i nie mam rozeznania). Czy to odpowiednia stawka? Pyta mnie o zdanie a ja nie wiem co odpowiedzieć. Ma się zastanowić do jutra i dać odpowiedź. Obiecalam jej że się dopytam.

Hmm.... nie jest to zadowalająca stawka, ale pamiętać nalezy, że to pierwszy wyjazd koleżanki, język pewnie marny, doświadczenia wcale więc wydaje mi się, że powinna jechać. Zdobędzie doświadczenie, podszkoli język, dostanie referencje i wtedy może szukać lepiej płatnego zlecenia.
Oczywiście może odmówić, szukać dalej innego , lepiej płatnego zlecenia, ale moim zdaniem więcej niż 1000-1050 euro nie dostanie, ale za tę kwotę napewno będzie wspołmałżonek w pakiecie i rodzinka. Ja bym pojechała na jej miejscu. Pierwsze koty za płoty, jak to się mówi i frycowe zapłacić trzeba. Znam osobiście dziewczyny, które pierwsze zlecenia miały za 750 euro i tez pojechały, własnie po to, żeby zdobyć troszkę doświadczenia i referencje.
31 marca 2015 09:27 / 1 osobie podoba się ten post
też uwazam ze sprobować trzeba, jeszcze się potarguje, niech najpierw sprawdzi czy jej sie podoba, a świeta no to chyba jasne, ze dodatkowo płatne...
31 marca 2015 09:28 / 1 osobie podoba się ten post
mzap88

motałam się jak to zinterpretować. Język pisany potrafi płatać figle.

Kurka, już 2. raz mi życzysz miłego dnia, no to gleichfalls! :-)

Proszę bardzo..,dziękuję.........,miłego dnia życzę:)
31 marca 2015 09:34 / 2 osobom podoba się ten post
nie dla wszystkich jest oczywiste ze swieta sa dodatkowo platne......uwazam ze 1000 to takie minimum......ale co kazdy moze miec swoje zdanie
31 marca 2015 09:40 / 11 osobom podoba się ten post
Ja myślę,ze 1000 dostanie,jak wlicza w to święta.Plus oczywiście opłacona podróż to nie jest tak malo,jak na jej warunki.
Wy forumowo opiekunkowe-wyjadaczki nie myslcie swoimi kategoriami,gdy macie atuty,z którymi w rekach możecie się targowac.

Niby jest dużo agencji,niby dużo zleceń, ale niestety (moim zdaniem) więcej raczej nie wywalczy.
Agencje tez przebierają w opiekunkach,dużo jest chetnych. Dużo jest młodych dziewczyn,które bez doświadczenia ale język często maja prefekt,a tu koleżanka Wstengi to swiezynka.

Moim zdaniem - brać, zawsze to punkt do przodu.
31 marca 2015 10:06
mzap88

Mysle ze to idealne pytanie do osoby ktora zaczela ten slowny sajgon. BYNAJMNIEJ nie jestem to ja..

ja ???????? :))))))))))
31 marca 2015 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
agamor

ja ???????? :))))))))))

Totalnie mi to lotto, kto gdzie kiedy.
Dla mnie to temat zamknięty już.
31 marca 2015 10:20 / 4 osobom podoba się ten post
mzap88

Wcale sie nie czuje skompromitowana. Jeszcze czego. Amelka naprawde powinnas troche zluzowac a przede wszystkim przestac probowac wpedzac mnie w jakies poczucie winy. Hehe. Trzymajmy sie z dala od siebie na forum i bedzie git mysle. ameen.

Sama swoimi wpisami pograzasz sie na amen.
A duza odleglosc od pewnych osob i tematow dla Ciebie mzamp jak najbardziej wskazana jest. I bedzie git.

31 marca 2015 10:21
Przeczytajcie sobie dzisiejsza ofertę do Schongau,zarobki niepodane a w pakiecie PDP + 4 soby....zajefajna .....+ inne kwiatki dodatkowe....
31 marca 2015 10:25
kasia63

Przeczytajcie sobie dzisiejsza ofertę do Schongau,zarobki niepodane a w pakiecie PDP + 4 soby....zajefajna .....+ inne kwiatki dodatkowe....

medipe.... dlaczego mnie to nie dziwi???? 
31 marca 2015 10:28 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

To słuchanie muzyki i wycieczki to pewnie po nocy bo przy tylu osobach + PDP to roboty na cały dzień. Dodatkowo 3 dorosłych facetów potrzebuje zjeść a do sprzątania po sobie to też różnie bywa. Ciekawe jaką stawkę przewidują bo za 1200e to chyba zabiją ich śmiechem.