Na wyjeździe #23

10 kwietnia 2015 18:39
Mycha

Właśnie się dowiedziałam, że rodzina na wspólnym posiedzeniu podczas urodzin syna zdecydowała babcię oddać do Heimu. Jeszcze n ie wiem kiedy ale chyba wrócę wcześniej do domciu, co mnie cieszy niezmiernie ;-))

Jak Ci to pasuje - to dobrze. Nowe możliwości przed Tobą.
10 kwietnia 2015 19:09
kasia63

W aktualnej firmie mam mieć za 2 dni świąt podwójną stawkę,czy tak będzie przy wypłacie sie okaże:)Kiedyś też z firmy tak samo miałam za Wielkanoć a ostatnio z innej, za BN 100e płaciła rodzina do ręki.

Ja w poprzednich firmach (dwie ) nie miałam wogóle dodatków za święta . W obecnej mają ustalone z rodz. ,że rodzina płaci do ręki za BN 300E ,a za
Wielkanoc 100E . Pani z firmy kazała mi przypomnieć rodzinie , ale w niedzielę mam odwiedziny z firmy to niech firma przypomina .
10 kwietnia 2015 19:12 / 6 osobom podoba się ten post
Oferta z dnia dzisiejszego na naszym forum - "Jeśli posługujesz się językiem niemieckim na poziomie komunikatywnym, oraz lubisz naturę (raz na jakiś czas trzeba wyrwać chwasty w ogródku), to mamy dla Ciebie idealne miejsce pracy"

No kurczę - chyba każdy lubi naturę, a mało osób przepada za wyrywaniem chwastów. Takie oferty mnie denerwują.
10 kwietnia 2015 19:15 / 7 osobom podoba się ten post
A na miejscu sie pewnie okaze, ze ogrodek jest wielkosci sredniego parku i ostatnio byl pielegnowany na przelomie stuleci;););)
10 kwietnia 2015 19:33 / 14 osobom podoba się ten post
wichurra

Oferta z dnia dzisiejszego na naszym forum - "Jeśli posługujesz się językiem niemieckim na poziomie komunikatywnym, oraz lubisz naturę (raz na jakiś czas trzeba wyrwać chwasty w ogródku), to mamy dla Ciebie idealne miejsce pracy"

No kurczę - chyba każdy lubi naturę, a mało osób przepada za wyrywaniem chwastów. Takie oferty mnie denerwują.

Też to chciałam skomentować, ale się powstrzymałam. Rozbawiła mnie przewrotnośc tego stwierdzenia "....jeśli lubisz naturę" skojarzone z wyrywaniem chwastów.
Kocham naturę, nienawidzę wyrywania chwastów. Co ma piernik do wiatraka?
Niedługo przeczytamy: " Lubisz nocne życie, pełne wrażeń i niespodzianek,to mamy dla ciebie rewelacyjną oferte do babci z demencją, która lata po nocy i dostarczy ci tylu wrażen, co nikt inny".

10 kwietnia 2015 19:37 / 6 osobom podoba się ten post
Lawenda

Też to chciałam skomentować, ale się powstrzymałam. Rozbawiła mnie przewrotnośc tego stwierdzenia "....jeśli lubisz naturę" skojarzone z wyrywaniem chwastów.
Kocham naturę, nienawidzę wyrywania chwastów. Co ma piernik do wiatraka?
Niedługo przeczytamy: " Lubisz nocne życie, pełne wrażeń i niespodzianek,to mamy dla ciebie rewelacyjną oferte do babci z demencją, która lata po nocy i dostarczy ci tylu wrażen, co nikt inny".

"... Lubisz nocne zycie..." ale sie usmiałam.   xD
10 kwietnia 2015 19:38 / 7 osobom podoba się ten post
.... a nawet cię wyręczy, zapewniając dostarczenie w posiłku pożytecznych kultur bakterii ( bo nie myję rąk po skorzystaniu z toalety).
10 kwietnia 2015 19:48 / 8 osobom podoba się ten post
Lubisz sport? Mamy ofertę do osoby wymagającej transferu..podnoszenie ciężaru ok 70 kg wzmocni twoje bicepsy u rąk konieczność przemieszczania pdp do toalety 10 razy dziennie zadba o kondycję twoich nóg...;)
10 kwietnia 2015 19:54 / 6 osobom podoba się ten post
A ja dziś miałam przyjemny dzień (hmmmm....jeszcze słońce nie zaszło, ale pochwale go)....

Kupilam okulary przeciwsłoneczne,bo pakujac się w Pl po zastanowienia stwierdziłam,ze nie potrzebuję..... Hmmm...no cóż....

Część popołudnia spedziłam na spotkaniu z Dodą,spaceru z rowerami ;)))

A potem relaks na lezaczku w słońcu....

Oby więcej takich dni :)
10 kwietnia 2015 20:09 / 8 osobom podoba się ten post
Ciekawi mnie też dzisiejsza oferta dla opiekunki z bdb. niemieckim - do pana lat 44, z zanikiem mięśni.
Pan aktywny zawodowo, trzeba go wozić do pracy, ale czas wolny jest wtedy, kiedy przychodzi rehabilitantka.
To ja się pytam, czy w tej pracy to trzeba z nim być?
10 kwietnia 2015 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
Miałam do opieki pana którego zawoziłam do pracy Jak był w pracy to teoretycznie wolnego nie miałam bo to był czas na sprzatanie ,gotowanie obiadu.Teoretycznie,bo praktycznie to po wykonaniu tych czynności zostawało jeszcze dużo czasu nim musiałam po niego jechać.Oferta nie jest więc zła,brać;)
10 kwietnia 2015 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
basiaim

A ja dziś miałam przyjemny dzień (hmmmm....jeszcze słońce nie zaszło, ale pochwale go)....

Kupilam okulary przeciwsłoneczne,bo pakujac się w Pl po zastanowienia stwierdziłam,ze nie potrzebuję..... Hmmm...no cóż....

Część popołudnia spedziłam na spotkaniu z Dodą,spaceru z rowerami ;)))

A potem relaks na lezaczku w słońcu....

Oby więcej takich dni :)

Dzięki za wspólne popoludnie
10 kwietnia 2015 20:22 / 3 osobom podoba się ten post
ktoś musi z nim szczotki robić ,a może  chłopina na akord pracuje .......
10 kwietnia 2015 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

Miałam do opieki pana którego zawoziłam do pracy Jak był w pracy to teoretycznie wolnego nie miałam bo to był czas na sprzatanie ,gotowanie obiadu.Teoretycznie,bo praktycznie to po wykonaniu tych czynności zostawało jeszcze dużo czasu nim musiałam po niego jechać.Oferta nie jest więc zła,brać;)

Tylko, że on sam nie może iść do toalety. A chyba w pracy też mu się chce. 
I nie ufam ofertom, gdzie wymagany jest bardzo dobry niemiecki. Moim zdaniem są to często bardzo wymagający klienci, których trudno zadowolić. 
No bo po co tej opiekunce aż taka znajomość? Facet idzie do pracy, to tam się nagada z ludźmi, przychodzi rehabilitantka, to też może pogadać. Po pracy, rehabilitacji to już nie zostaje aż tyle czasu na pogawędki. 
10 kwietnia 2015 20:24
wichurra

Tylko, że on sam nie może iść do toalety. A chyba w pracy też mu się chce. 
I nie ufam ofertom, gdzie wymagany jest bardzo dobry niemiecki. Moim zdaniem są to często bardzo wymagający klienci, których trudno zadowolić. 
No bo po co tej opiekunce aż taka znajomość? Facet idzie do pracy, to tam się nagada z ludźmi, przychodzi rehabilitantka, to też może pogadać. Po pracy, rehabilitacji to już nie zostaje aż tyle czasu na pogawędki. 

bierz pod uwagę ze On ma 44 lata ................