Zabawa w słówka #3

18 października 2015 09:44
salazar

Pisałam, że mi się zmieniło (do poniedziałku wg najnowszych wieści :() i mam prawie 24/24, a wędrowniczka obeszłam szerokim łukiem :D
KOŁDRA: odra, od, do, or, ora, ar, arko, kor, kora, rak, rad, rado, dał, dało, orka, Ra, da, Ad, Ado, kod, dok, ok, oka, kłoda, drak, drako, kradł, kradło, radło, AK, dar, Dark, rok, ord, orda, kał, łka, orał, kar, karo, ład.

PLEBISCYT

PLEBISCYT - pet, bliscy, lis, lisy, bis, bisy, syp, lep, lepi, plebs, plebis, list, listy, ty, te, lity, tli, sepi, PIS, PIT, pity, pite, itp. bel, beli, El, Eli, cyst, Peti, cyt, cep, byt, Beti, tei,  EB, PBS, BS, SI, ile, lei, lic, lice, cel, celi, Celt, elity, elit, syci, syt, styl,style, step, stepy, PEC, ci, cip, cipy, set, letcy, typ, sit, sipy, sip, sile, Lesi, esy, lite,- MURZYN
18 października 2015 12:49
michasia

PLEBISCYT - pet, bliscy, lis, lisy, bis, bisy, syp, lep, lepi, plebs, plebis, list, listy, ty, te, lity, tli, sepi, PIS, PIT, pity, pite, itp. bel, beli, El, Eli, cyst, Peti, cyt, cep, byt, Beti, tei,  EB, PBS, BS, SI, ile, lei, lic, lice, cel, celi, Celt, elity, elit, syci, syt, styl,style, step, stepy, PEC, ci, cip, cipy, set, letcy, typ, sit, sipy, sip, sile, Lesi, esy, lite,- MURZYN

MURZYN: mur, mury, run, runy, urn, urny, Ur, mu, my, nur, nury, rum, rumy, mun, UN, rym, rymu, Ryn, URM, ryz.
CZŁONEK
18 października 2015 13:05
salazar

MURZYN: mur, mury, run, runy, urn, urny, Ur, mu, my, nur, nury, rum, rumy, mun, UN, rym, rymu, Ryn, URM, ryz.
CZŁONEK

CZŁONEK - człon, Ken, , co, on, one, NOK, koc, koce, łon, czek, łzo, Oz, łez, łezko, zło, złe, noc, noce, cen, cenko, człek, OC, Zenko, NK, Noe, cło, nec, - AMBROZJA
18 października 2015 13:43
michasia

CZŁONEK - człon, Ken, , co, on, one, NOK, koc, koce, łon, czek, łzo, Oz, łez, łezko, zło, złe, noc, noce, cen, cenko, człek, OC, Zenko, NK, Noe, cło, nec, - AMBROZJA

AMBROZJA: ma, ambra, ambro, brom, zbroja, ja, jam, jama, bajarz, baj, baja, bajo, Rambo, boja, mar, maro, mara, Maja, Jaro, ar, aro, ara, bam, bama, bamo, Amor, Amora, Rom, Roma, jar, oraz, obraz, obraza, raj, raja, rajo, rab, raba, romb, om, oma, Omar, Omara, bar, bara, or, ora, Ob, bram, brama, bramo, bor, bora, marz, aj, oj, maj, major, majora, bom, jamb, Roja, Obra, jarz, raz, Roza, Oz, mor, mora, zmora, zmor.
TŁUMIKI

18 października 2015 21:42
TŁUMIKI: tłum, kim, mik, miki, łuk, łuki, UK, tuk, tuki, ił, muł, tu, mi, mu, kum, kit, kitu, kił, im, tłu, tłuk, tłuki, Tim, tui, łut, tik, tiki, tiku, kutii, Tuł, mit, mitu, miłki, miłku, UM, ut.
KONSPEKT
18 października 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
Tak na sekundkę zrobię off-topa, co nawet przyda się, bo topik monotonny, no ileż mozna się wymieniać tymi słówkami....
Salazar, żebyś ty wiedziała, jak ja tęsknię za Monachium. Północne klimaty jednak nie dla mnie, za zimno.
Nawet za niektórymi bawarskimi wredotami tęsknię. :P
Dobranoc, czas mi do wyrka. :))))
18 października 2015 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Tak na sekundkę zrobię off-topa, co nawet przyda się, bo topik monotonny, no ileż mozna się wymieniać tymi słówkami....:niebo pieklo:
Salazar, żebyś ty wiedziała, jak ja tęsknię za Monachium. Północne klimaty jednak nie dla mnie, za zimno.
Nawet za niektórymi bawarskimi wredotami tęsknię. :P
Dobranoc, czas mi do wyrka. :))))

Mówiłam, że tu najlepiej, a wredoty też za Tobą tęsknią :D.
Po prostu tutaj wróć, Monachium czeka na Ciebie :)!
18 października 2015 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Mówiłam, że tu najlepiej, a wredoty też za Tobą tęsknią :D.
Po prostu tutaj wróć, Monachium czeka na Ciebie :)!

Pomyślę. Jak będzie ciekawa oferta, wrócę.
Inaczej się oddycha w Bawarii, lżej. :)))))
No i brak mi rozmów z ludźmi na jakims tam niezgorszym poziomie. No i  El Greco w starej pinakotece, może już otworzyli tę zamkniętą wtedy część. Warto skubańca zobaczyć , jest pierwszoklaśny. :))))
18 października 2015 23:37
salazar

TŁUMIKI: tłum, kim, mik, miki, łuk, łuki, UK, tuk, tuki, ił, muł, tu, mi, mu, kum, kit, kitu, kił, im, tłu, tłuk, tłuki, Tim, tui, łut, tik, tiki, tiku, kutii, Tuł, mit, mitu, miłki, miłku, UM, ut.
KONSPEKT

KONSPEKT - SP, PKO, OPS, PTK, kos, os, kop, , kot, knospe, nos, NOK, not, nosek, kok, Ken, pot, post, oset, sto, stek, tek, teko, on, one, net, kto, SOP, pet, te, ten, net, epok, kotek, kopek, sekt, sen, not, notek , Noe, - WRAŻLIWE
19 października 2015 13:29
michasia

KONSPEKT - SP, PKO, OPS, PTK, kos, os, kop, , kot, knospe, nos, NOK, not, nosek, kok, Ken, pot, post, oset, sto, stek, tek, teko, on, one, net, kto, SOP, pet, te, ten, net, epok, kotek, kopek, sekt, sen, not, notek , Noe, - WRAŻLIWE

WRAŻLIWE: li, liwa, lir, lira, Rawie, RAW, wie, rwie, rwa, rwali, lew, lwa, żel, żeliwa, żeliw, wal, wali, wre, żer, wżera, wżerali, żar, żarli, wżarli, żal, żale, żali, rai, lei, lewa, leż, leża, wiraż, wiraże, liże, liż, żarliwe, Wera, Wer, er, era, ar, Ariel, żwawi, żwawe, el, Ela, Eli, Ew, Ewa, aż, że, law, lawie, wir, real, reali, wlewa, wlew, werwa, wież, wieża, wiar, Lea, ale, ależ, Al, Ali, alei, wraże.
ŚWIATŁO
19 października 2015 18:35
ŚWIATŁO: świat, świt, świta, świtało, wita, Wit, IT, tło, tła, łat, łato, ław, ławo, wat, wato, wał, wiał, wiało, łoś, to, toś, wiśta, wiś, łaś, Aś, oś, owa, iw, iwa, twa, ta, to, ił, iła, iłowa, taś, Iś, wił, wiła, wiło, łowi, łoi, Łotwa, at, tao, tai, toi, owiał.
WEJRZENIE
19 października 2015 22:39
salazar

ŚWIATŁO: świat, świt, świta, świtało, wita, Wit, IT, tło, tła, łat, łato, ław, ławo, wat, wato, wał, wiał, wiało, łoś, to, toś, wiśta, wiś, łaś, Aś, oś, owa, iw, iwa, twa, ta, to, ił, iła, iłowa, taś, Iś, wił, wiła, wiło, łowi, łoi, Łotwa, at, tao, tai, toi, owiał.
WEJRZENIE

:WEJRZENIE - nie, Ren, Reni, niw, win, wir, wre, wrze, Rewe, Wer, er, Erni, Jen, Jeni, Rej, Zeni, Zen, Zenie, zje, WZR, WZ, , ner, nerw, Iz, Ewie, Ew, Eni, rewie, wie, rwie, niwie, - SPOTKAĆ
19 października 2015 23:28
michasia

:gwizdanie::nagonka::przytula::WEJRZENIE - nie, Ren, Reni, niw, win, wir, wre, wrze, Rewe, Wer, er, Erni, Jen, Jeni, Rej, Zeni, Zen, Zenie, zje, WZR, WZ, , ner, nerw, Iz, Ewie, Ew, Eni, rewie, wie, rwie, niwie, - SPOTKAĆ

SPOTKAĆ: spotka, tka, tkać, kat, to, ta, po, top, pot, post, posta, os, osa, sok, ok, oka, ka, kas, kaso, spot, psota, psot, ot, sak, AK, akt, tak, tok, kot, kota, kos, kosa, AP, ASP, OSP, pak, pako, opas, pas, past, pasto, kop, kopa, kopać, AOK, spać.
ZUBOŻENIE
20 października 2015 21:56
salazar

SPOTKAĆ: spotka, tka, tkać, kat, to, ta, po, top, pot, post, posta, os, osa, sok, ok, oka, ka, kas, kaso, spot, psota, psot, ot, sak, AK, akt, tak, tok, kot, kota, kos, kosa, AP, ASP, OSP, pak, pako, opas, pas, past, pasto, kop, kopa, kopać, AOK, spać.
ZUBOŻENIE

ZUBOŻENIE - Boni, Boże, że, żeni,nie, niż, niże,bo, Eni, Bożeni, Beni, niebo, OB, boi, Zoi, Zeni, Zenio, Zenie, Oz, oni, one, on, Noe, iż, OBI, BIO, bizon, żon, żonie, noże, Iz, Izo, znoi, nieboże, - PASTERZ
21 października 2015 12:52
michasia

ZUBOŻENIE - Boni, Boże, że, żeni,nie, niż, niże,bo, Eni, Bożeni, Beni, niebo, OB, boi, Zoi, Zeni, Zenio, Zenie, Oz, oni, one, on, Noe, iż, OBI, BIO, bizon, żon, żonie, noże, Iz, Izo, znoi, nieboże, - PASTERZ

PASTERZ: pa, pas, past, er, era, teraz, tez, teza, part, pat, parz, ar, arze, as, aster, ster, zet, pater, etap, set, seta, ser, sera, Pest, tas, szare, areszt, par, parze, Azer, Ezra, Reza, perz, zer, zera, rea, rat, AP, AR, szept, setra, rzep, rzepa, star, stare, step, ASP, SP, te, ta, prze, Paszt.
NIEDOŁĘGI