Amelka, ja kiedyś widziałam w De takiego ptaka,który z otwartym dziobem ''maszerował' po trawniku, straszny był wtedy upał
A mnie serce pękało z żalu i z miseczką wody za nim chodziłam,,,

Amelka, ja kiedyś widziałam w De takiego ptaka,który z otwartym dziobem ''maszerował' po trawniku, straszny był wtedy upał
A mnie serce pękało z żalu i z miseczką wody za nim chodziłam,,,
Chociaż prsto szedł ? bo jak się na boki kiwał to nie ma bata - musi na kacu był i dlatego " paszczękę " otwartą miał , bo go suszyło , mógł nie chlać ! :-)))))))))))
Ja tez mam problem....co moze sie dziac z babcia u ktorej jestem....ma 92 lata....nocy nie przesypia...bo krzyczy,wola syna itd.....nosi pampersy...w nocy je sciaga i cale jej lozko jest obsikane....syn twierdzi ze jego mama jest zdrowa :)
no zadzwoniłam, pani powiedziała że już pisze do pośrednika i będą działać, ja po prostu już z sił opadam, całą noc nie spałam, czuje się opadnięta z wszelkich sił
to, co piszesz, mysle ze jest demencja. Moja babcia tez gada ze wszystkimi zmarlymi, pieluchy na noc zabezpieczam gumowymi majtkami , bo tez rozwalala wczesniej cala pieluche. Sen jest krotki , chwila przerwy i znow zapada w drzemke. Przyzwyczailam sie juz do tego i w pewnym stopniu potrafie przewidziec jej zachowanie.Nawet tabletki nasenne nie skutkowaly, bo w nocy nie spala , ale za to caly dzien byla nieprzytomna.Kazda demencja jest inna i na kazda trzeba znalezc swoj sposob. Niech syn nie gada , ze ona jest zdrowa. Niemcy nie lubia sie przyznawac do tej choroby , nie rozumiem dlaczego.
Leni,dziekuje Ci za pomoc.....uwazam podobnie ze ona ma demencje....na nia tez tabletki nie dzialaja....na szczescie moj pokoj jest daleko od jej i nie slysze jej krzykow i wolania....jakie to sa gumowe majtki...?
Dziekuje ze napisalas....lubie Twoje rady i to co i jak piszesz....madra z Ciebie kobieta.....dlatego jeszcze raz wielkie dzieki....
normalne majtki, biale plotno z wsrodku gumowa wstawka. Moczu nie zatrzymuja wiele, ale zabezpieczaja dostep do pieluchy. Mozna je kupic w aptece. pielucha z przylepcami jak nabardziej chlonna. U mnie to skutkuje a wczesniej , tez zbieralam porwana pieluche na lozku
Leni,dziekuje Ci bardzo.....zalatwili majtki gumowe....i przedszkole dla babki 2 razy w tygodniu przedszkole.....
Super,dzieki wielkie za pomoc....
Powiem ci ze tak poniekad sie nia czuję :)
Co mi sie przytrafoło młody dzięciołek padł na tarasie jak "kawka".Uderzył w okno.Trzymam go w pokoju pod koszem od bielizny odpocznie troche i poleci.Krew mam na dłoni bo przywałił ,ale zyje i nawet krzyczy. A kot leży pod drzwiami i czeka.............