Na wyjeździe #25

08 czerwca 2015 08:59 / 2 osobom podoba się ten post
Znaczy , że z dzióbków sobie jadły ........O ! jak pięknie , sielsko .....
08 czerwca 2015 09:01 / 4 osobom podoba się ten post
Ona_Lisa

Amelka, ja kiedyś widziałam w De takiego ptaka,który z otwartym dziobem ''maszerował' po trawniku, straszny był wtedy upał
A mnie serce pękało z żalu i z miseczką wody za nim chodziłam,,,

Chociaż prsto szedł ? bo jak się na boki kiwał to nie ma bata - musi na kacu był i dlatego " paszczękę " otwartą miał , bo go suszyło , mógł nie chlać ! ))))))))))
08 czerwca 2015 09:05 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Chociaż prsto szedł ? bo jak się na boki kiwał to nie ma bata - musi na kacu był i dlatego " paszczękę " otwartą miał , bo go suszyło , mógł nie chlać ! :-)))))))))))

,,prościutko, prościutko maszerował ha ha haa
08 czerwca 2015 09:22 / 2 osobom podoba się ten post
no zadzwoniłam, pani powiedziała że już pisze do pośrednika i będą działać, ja po prostu już z sił opadam, całą noc nie spałam, czuje się opadnięta z wszelkich sił
08 czerwca 2015 09:34
Ja tez mam problem....co moze sie dziac z babcia u ktorej jestem....ma 92 lata....nocy nie przesypia...bo krzyczy,wola syna itd.....nosi pampersy...w nocy je sciaga i cale jej lozko jest obsikane....syn twierdzi ze jego mama jest zdrowa :)
08 czerwca 2015 09:39
AgataW

Ja tez mam problem....co moze sie dziac z babcia u ktorej jestem....ma 92 lata....nocy nie przesypia...bo krzyczy,wola syna itd.....nosi pampersy...w nocy je sciaga i cale jej lozko jest obsikane....syn twierdzi ze jego mama jest zdrowa :)

to, co piszesz, mysle ze jest demencja. Moja babcia tez gada ze wszystkimi zmarlymi, pieluchy na noc zabezpieczam gumowymi majtkami , bo tez rozwalala wczesniej cala pieluche. Sen jest krotki , chwila przerwy i znow zapada w drzemke. Przyzwyczailam sie juz do tego i w pewnym stopniu potrafie przewidziec jej zachowanie.Nawet tabletki nasenne nie skutkowaly, bo w nocy nie spala , ale za to caly dzien byla nieprzytomna.Kazda demencja jest inna i na kazda trzeba znalezc swoj sposob. Niech syn nie gada , ze ona jest zdrowa. Niemcy nie lubia sie przyznawac do tej choroby , nie rozumiem dlaczego.
08 czerwca 2015 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
izanami

no zadzwoniłam, pani powiedziała że już pisze do pośrednika i będą działać, ja po prostu już z sił opadam, całą noc nie spałam, czuje się opadnięta z wszelkich sił

izanami, to, ze napisze Ci , iz bardzo wspolczuje sytuacji, niczego nie zmieni. Potraktuj to jako kolejne doswiadczenie w tej ciezkiej pracy, ktorej wielu nie rozumie . Miejmy nadzieje, ze agencja szybko zareaguje i pozegnasz sie z Heksa
08 czerwca 2015 09:44
leni

to, co piszesz, mysle ze jest demencja. Moja babcia tez gada ze wszystkimi zmarlymi, pieluchy na noc zabezpieczam gumowymi majtkami , bo tez rozwalala wczesniej cala pieluche. Sen jest krotki , chwila przerwy i znow zapada w drzemke. Przyzwyczailam sie juz do tego i w pewnym stopniu potrafie przewidziec jej zachowanie.Nawet tabletki nasenne nie skutkowaly, bo w nocy nie spala , ale za to caly dzien byla nieprzytomna.Kazda demencja jest inna i na kazda trzeba znalezc swoj sposob. Niech syn nie gada , ze ona jest zdrowa. Niemcy nie lubia sie przyznawac do tej choroby , nie rozumiem dlaczego.

Leni,dziekuje Ci za pomoc.....uwazam podobnie ze ona ma demencje....na nia tez tabletki nie dzialaja....na szczescie moj pokoj jest daleko od jej i nie slysze jej krzykow i wolania....jakie to sa gumowe majtki...?

Dziekuje ze napisalas....lubie Twoje rady i to co i jak piszesz....madra z Ciebie kobieta.....dlatego jeszcze raz wielkie dzieki....

08 czerwca 2015 09:48
AgataW

Leni,dziekuje Ci za pomoc.....uwazam podobnie ze ona ma demencje....na nia tez tabletki nie dzialaja....na szczescie moj pokoj jest daleko od jej i nie slysze jej krzykow i wolania....jakie to sa gumowe majtki...?

Dziekuje ze napisalas....lubie Twoje rady i to co i jak piszesz....madra z Ciebie kobieta.....dlatego jeszcze raz wielkie dzieki....

normalne majtki, biale plotno z wsrodku gumowa wstawka. Moczu nie zatrzymuja wiele, ale zabezpieczaja dostep do pieluchy. Mozna je kupic w aptece. pielucha z przylepcami jak nabardziej chlonna. U mnie to skutkuje a wczesniej , tez zbieralam porwana pieluche na lozku
08 czerwca 2015 11:00 / 1 osobie podoba się ten post
moja babunia ma takie majtki pampersowe z gumkami,do których wkłąda sobie wkładkę chłonną z przylepcem.Nawet jak popuści to wymieniamy tylko wkładke bez potrzeby ciągłego rozbierania się.
08 czerwca 2015 11:58 / 2 osobom podoba się ten post
leni

normalne majtki, biale plotno z wsrodku gumowa wstawka. Moczu nie zatrzymuja wiele, ale zabezpieczaja dostep do pieluchy. Mozna je kupic w aptece. pielucha z przylepcami jak nabardziej chlonna. U mnie to skutkuje a wczesniej , tez zbieralam porwana pieluche na lozku

Leni,dziekuje Ci bardzo.....zalatwili majtki gumowe....i przedszkole dla babki 2 razy w tygodniu przedszkole.....

Super,dzieki wielkie za pomoc....
08 czerwca 2015 12:04 / 1 osobie podoba się ten post
AgataW

Leni,dziekuje Ci bardzo.....zalatwili majtki gumowe....i przedszkole dla babki 2 razy w tygodniu przedszkole.....

Super,dzieki wielkie za pomoc....

no widzisz dziewczyno, hurrrraaaaa , to przedszkole to dobra sprawa, moi sa 2 razy w tygodniu na 4 godzinki, poniedzialki i piatki.Ciesze sie, ze sie cieszysz:)))
08 czerwca 2015 12:07 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Powiem ci ze tak poniekad sie nia czuję :)

to musisz prezent kupic maly dzwoneczek na szyje
08 czerwca 2015 12:08 / 7 osobom podoba się ten post
Co mi sie przytrafoło młody dzięciołek padł na tarasie jak "kawka".Uderzył w okno.Trzymam go w pokoju pod koszem od bielizny odpocznie troche i poleci.Krew mam na dłoni bo przywałił ,ale zyje i nawet krzyczy. A kot leży pod drzwiami i czeka.............
08 czerwca 2015 12:58
mleczko1

Co mi sie przytrafoło młody dzięciołek padł na tarasie jak "kawka".Uderzył w okno.Trzymam go w pokoju pod koszem od bielizny odpocznie troche i poleci.Krew mam na dłoni bo przywałił ,ale zyje i nawet krzyczy. A kot leży pod drzwiami i czeka.............

O jaki bidulek