Na wyjeździe #25

17 czerwca 2015 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Jaki kochany cudaczek
17 czerwca 2015 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
A w dzien juz nie mozna?
18 czerwca 2015 05:28
Barbara niepowtarzalna

O co Wam wszystkim chodzi z tymi basenami ? nie ma czego zazdościć ! ....jak byłam zmuszona przez dwa dni leżeć na pooperacyjnej to za cholerę nie chciałam z niego korzystać , chciałam wstawać , tylko mi nie pozwolono i na siłę " tego basena " mi podłożono !.....wiesz jakie toto niewygodne było ?
a Ty tylko " basena i basena " i co jeszcze byś chciała z wyspą w środku , niewypróżnionego ??? błeeee ! :blee:

Oj, Baśiu Ty to jesteś  niezastąpiona naprawdę he hee, ale śię uśmiałam
18 czerwca 2015 06:41 / 5 osobom podoba się ten post
Humor  i samopoczucie mozna sobie poprawaic nawet na wyjeździe.Dzisiaj wstałam o godz.5-tej (tak lubię) cichutko,spokojnie  słyszy sie własne mysli.Ścięłam zioła zapach trudny do opisania pomieszany majranek z estragonem i nutka miety.Mozna oczy przymknąć i marzyć.Maciejka kwitnie ,nawet kawy nie robiłam,żeby nie popsuć naturalnych kompozycji.Fajnie jest - chwilo trwaj
18 czerwca 2015 07:02 / 6 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

O co Wam wszystkim chodzi z tymi basenami ? nie ma czego zazdościć ! ....jak byłam zmuszona przez dwa dni leżeć na pooperacyjnej to za cholerę nie chciałam z niego korzystać , chciałam wstawać , tylko mi nie pozwolono i na siłę " tego basena " mi podłożono !.....wiesz jakie toto niewygodne było ?
a Ty tylko " basena i basena " i co jeszcze byś chciała z wyspą w środku , niewypróżnionego ??? błeeee ! :blee:

A ja będę miała dzisiaj basen napełniony wodą w szarym pojemniku na śmieci, Wczoraj go wypucowałam i zostawiłam otwarty żeby się wyluftował. Tak leje, że pewnie pełniutki będzie? Nawet mi się na dół nie chce schodzić
18 czerwca 2015 09:21 / 4 osobom podoba się ten post
teresadd

Kiedyś mieszkałam w Bolesławcu to do Berlina 180 km.miałam .A teraz kiele Warszawy mieszkam to wszędzie do De mam daleko i jadę 20 h.albo i więcej.buuuu.

Ja jadę tak ok 24 godz i co ?ano nic jeżdżę .Nie narzekaj ,a jak dziewczyny jadą z południa Niemiec na Mazury ,to jest dopiero trasa.
18 czerwca 2015 09:54 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Ja jadę tak ok 24 godz i co ?ano nic jeżdżę .Nie narzekaj ,a jak dziewczyny jadą z południa Niemiec na Mazury ,to jest dopiero trasa.

Bo tak jakoś marudno mi.I stara już jestem.Nie cierpię tych podróży.
Może się na samolot przerzucę?E .już chyba za długo jestem w De ,bo i doła łapię.Pozdrowionka.
18 czerwca 2015 09:55 / 2 osobom podoba się ten post
ivetta

Z Mazur do Stutgartu 2,XII.2011 roku jechałam 29,5 godziny. Syn podopiecznej przedstawił mnie mamie i ... zabrał mnie na spacer, bo był festyn przed Bożym Narodzeniem. Jakoś specjalnie źle tego nie wspominam.
18 czerwca 2015 10:01 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

Z Mazur do Stutgartu 2,XII.2011 roku jechałam 29,5 godziny. Syn podopiecznej przedstawił mnie mamie i ... zabrał mnie na spacer, bo był festyn przed Bożym Narodzeniem. Jakoś specjalnie źle tego nie wspominam.

Z Regensburga do Płońska jechałam 38 h.Zwiedziłam całe De ,bo tak pan kierowca miał trasę zaplanowaną.Wiem że Mazury i Podlasie jeszcze dalej,ale wcale mnie to nie pociesza .Dziewczyny z stamtąd to bohaterki,że tyle godzin się bujają do De.
18 czerwca 2015 10:02 / 1 osobie podoba się ten post
Z centralnej Polski do Aachen /Sindbadem/ jechałam.......26 godzin, to jest mój dotychczasowy rekord.
W drugą stronę czas przejazdu , to 17 godzin..........Rozumiem różnicę o 2-3 godziny, ale 9 godzin?????????
18 czerwca 2015 10:20 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

No, ja jezdze do Stuttgartu, albo przez Stuttgart. Teraz ze Stuttgartu do Olsztyna mam 19.5 godziny, o ile nie ma korkow ... Ale ja przywyklam do Sindbada.
18 czerwca 2015 10:46
..a ja tak z innej beczki...Co wozicie z Niemiec do domku?Co warto sobie kupić i nie przepłacac u nas?
Wiem ,że u nas jest wszystko,ale np.proszki w DE lepsz i często w promocji tańsze,kawa lepsza itp..Cieakwa jestem jakie zakupy poczynacie do domu.Ja kupuje proszki w tabletkach,kawę,Haribo dla dzieciaków,szmatki z mikrofibry(u nas podróba)i baterie w KIK-u to podstawa moich zakupów ;)Zawsze ląduje coś do domu,coś do kuchni,coś do ogrodu i coś na ,,d...pe,,
18 czerwca 2015 13:47 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Bo tak jakoś marudno mi.I stara już jestem.Nie cierpię tych podróży.
Może się na samolot przerzucę?E .już chyba za długo jestem w De ,bo i doła łapię.Pozdrowionka.

Dola to Ty dopiero zlapiesz jak naprawde bedziesz stara.
I pomarzysz....jaka to ja mloda bylam te 30 lat temu. Oj jak chcialabym znowu miec  50 lat.
18 czerwca 2015 13:54 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

..a ja tak z innej beczki...Co wozicie z Niemiec do domku?Co warto sobie kupić i nie przepłacac u nas?
Wiem ,że u nas jest wszystko,ale np.proszki w DE lepsz i często w promocji tańsze,kawa lepsza itp..Cieakwa jestem jakie zakupy poczynacie do domu.Ja kupuje proszki w tabletkach,kawę,Haribo dla dzieciaków,szmatki z mikrofibry(u nas podróba)i baterie w KIK-u to podstawa moich zakupów ;)Zawsze ląduje coś do domu,coś do kuchni,coś do ogrodu i coś na ,,d...pe,,:-)

Na pewno kupuje farbe do wlosow Loreal´a. Ostatnio kupilam w Pl i w zaden sposob nawet podobna nie jest jakosciowo do tej w De.
Male prezenty dla wszystkich bliskich i dalszych w Kraju. Rozne, takie ktore "wpadna mi w oko".
Od ubran po kosmetyki. Chemii nie woze, ale szmatki z mikrofibry tez kupilam juz kilka razy.
A i ubrania na rower, takze akcesoria rowerowe. To podstawa moich zakupow., lacznie z rowerem.
18 czerwca 2015 13:55
pestka

Wiem ,że u nas jest wszystko,ale np.proszki w DE lepsz i często w promocji tańsze,kawa lepsza itp..Cieakwa jestem jakie zakupy poczynacie do domu.Ja kupuje proszki w tabletkach,kawę,Haribo dla dzieciaków,szmatki z mikrofibry(u nas podróba)i baterie w KIK-u to podstawa moich zakupów ;)Zawsze ląduje coś do domu,coś do kuchni,coś do ogrodu i coś na ,,d...pe,,:-)

Pestka, wyszperałam lekturę dla Ciebie: http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1438