Na wyjeździe #26

16 lipca 2015 17:20 / 2 osobom podoba się ten post
Wstawałam w nocy i gdy będzie taka potrzeba a ja zgodzę sie na to - to bedę wstawała.Teraz to ja już zapomniałam o wstawaniu moja pdp spi w nocy a jeżeli juz zdarzy jej sie,że musi to WUCETA to sama sobie radzi. Ma juz 87 lat skonczone a jest bez windla i bez wkładki.Za taka kasę wstawałabym bez marudzenia.

Miałam juz pdp,ktore wołały cała noc hallo takie stukające obrączka w rame łózka, ale  na to drugie jest prosty i bardzo skuteczny sposob.Stosowałam go z pełnym powodzeniem.Noc przespana to rarytas na szteli.Ale wszystko zalezy od stanu chorobowego jesli to mocna demencja to nie ma mocnych,trzeba wstac i zobaczyć co sie dzieje czy nie ma żadnego zagrożenia.Różnie bywa.
16 lipca 2015 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

ja sobie tez wywalczylam nocki do spania.Jaka ja durna bylam rok temu,ze nie oponowalam na wstawanie nocne i to 2 razy w nocy (katheter)teraz pdp.radzi sobie sam,a ja mam w nosie i spie od 22 do 8 i to za o wiele wieksze pieniadze...Coz czlowiek sie starzeje i zaczyna znac swoja wartosc:-)

Pochwalę się.Na upartego mogę już od 19 spać.Nie śpię,bo jestem człekiem,który uwielbia nocne życie.Nie mylić z nocnymi klubami!
16 lipca 2015 17:38 / 3 osobom podoba się ten post
terka8

Pochwalę się.Na upartego mogę już od 19 spać.Nie śpię,bo jestem człekiem,który uwielbia nocne życie.Nie mylić z nocnymi klubami!:-)

uwiez mi nawet nikt nie pomyslal o klubach gdy piszesz nocne zycie
16 lipca 2015 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

uwiez mi nawet nikt nie pomyslal o klubach gdy piszesz nocne zycie:-)

Dorabiam,straszę nocami.15€ h netto.
16 lipca 2015 18:37 / 2 osobom podoba się ten post
hihi no za 15 euro to i ja bym nocami ,,postraszyla,,ale rok temu straszylam w dzien.To dla mnie nie do zniesienia,bo ja jak sie przebudze w nocy,nie moge zasnac do rana.Poza tym sztela,,wysilkowa,,ja 46 Kilo,pdp ok 90 lezacy...
16 lipca 2015 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
Na wyjeździe nie jadam kolacji w domu cos tam w małych ilościach spożywam. Wrociłam z mojego małego ogrodka przyniosłam coś z czego wymodzę kolacje.Dodam pomidor, troche MOZZARELLI,  trochę ziół,oliwę i jajko na twardo . Moja pdp nie je kolacji sama zjem.
16 lipca 2015 21:42
Widzę,że pomysłow zabrakło na dzisiejszy wieczór. Czy powietrze zeszło?

Forum muli "nie wiem czy to tylko u mnie".Mam fajny film na krążku dzieci moje mi podesłały.Wrzucę sobie i wieczór zleci.Jutro poczytam historie z 1001 nocy. Tylko nie bajkopisarzy a plotopisarzy.

Spokojnej  nocy opiekunkowo.Do jutra.
16 lipca 2015 21:45 / 7 osobom podoba się ten post
Dziś zrezygnowała z pracy nowa opiekunka- Niemka,która przyszła za moją koleżankę. Brała 10 € za godzinę a mimo to stwierdziła,ze nie daje rady.Opieka nad pdp wynosi raptem 4 godziny a mimo to miała dość. Faktycznie nie jest z pdp lekko,bo potrafi kopać,krzyczeć i zapierać się zeby np. nie wysiąść z auta,ale trzeba znależć na niego sposób. Koleżanka,z którą byłam radziła sobie doskonale,choc pod koniec wysiadła,wytrzymała ponad 3 miesiące.
Niemiecka opiekunka nie radzila sobie do tego stopnia,że prosiła mnie ciągle o pomoc . Pomyślałam sobie wczoraj ,że to ona zarabia 10 € nie ja za godzinę,więc niech sama sobie radzi i przed jej przyjazdem wychodziłam z domu.
Liczę na to,że znowu zatrudni rodzina Polkę,której chetnie pomogę,bo chce miec wreszcie koleżankę.
16 lipca 2015 21:56
ivanilia40

Dziś zrezygnowała z pracy nowa opiekunka- Niemka,która przyszła za moją koleżankę. Brała 10 € za godzinę a mimo to stwierdziła,ze nie daje rady.Opieka nad pdp wynosi raptem 4 godziny a mimo to miała dość. Faktycznie nie jest z pdp lekko,bo potrafi kopać,krzyczeć i zapierać się zeby np. nie wysiąść z auta,ale trzeba znależć na niego sposób. Koleżanka,z którą byłam radziła sobie doskonale,choc pod koniec wysiadła,wytrzymała ponad 3 miesiące.
Niemiecka opiekunka nie radzila sobie do tego stopnia,że prosiła mnie ciągle o pomoc . Pomyślałam sobie wczoraj ,że to ona zarabia 10 € nie ja za godzinę,więc niech sama sobie radzi i przed jej przyjazdem wychodziłam z domu.
Liczę na to,że znowu zatrudni rodzina Polkę,której chetnie pomogę,bo chce miec wreszcie koleżankę.

Ivanilko , bo one tyle biorą na godzinę , ale najlepiej by było , żebyśmy za nie całą robotę odwaliły a ona łaskawie kasę zgarną . O , jeszcze jak będziemy w miarę posłuszne to za dużo nie będą na nas skarżyć , wymyślać , tylko tak ciuteńkę ......za naszymi plecami , żeby tak bardzo nie bolało
16 lipca 2015 22:13 / 5 osobom podoba się ten post
ivanilia40

a kolegi nie ??? za 10 euro na godzine przez 24 h to ja na 100% pdp z auta wyciagne 
16 lipca 2015 22:21
ORIM

a kolegi nie ???:-) za 10 euro na godzine przez 24 h to ja na 100% pdp z auta wyciagne :-)

A jak się nogami zaprze ?
16 lipca 2015 22:24 / 7 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

A jak się nogami zaprze ? :-)

za ta stawke to moze nawet proteze w tapicerke wbic 
16 lipca 2015 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
Hasło „Moloch kolczasty” posiada 2 definicje do krzyżówki w słowniku. Opisy do hasła: Agama; Pianoguma;

Sama ''siebie'' rozwiazałam w krzyżówce!
Chyba pora zmienić forumowy pseudonim :(
Nie wiedziałam o istnieniu takiego stworzenia.
16 lipca 2015 22:29 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Hasło „Moloch kolczasty” posiada 2 definicje do krzyżówki w słowniku. Opisy do hasła: Agama; Pianoguma;

Sama ''siebie'' rozwiazałam w krzyżówce!
Chyba pora zmienić forumowy pseudonim :(
Nie wiedziałam o istnieniu takiego stworzenia.

Nie zmieniaj ,masz  fajnego nicka . Dobrze , że na końcu nie wstawiłaś literki " Ł " , bo jak by ktoś od końca przeczytał ?
16 lipca 2015 22:34
file:///C:/Users/avans/Desktop/agama1.jpg
file:///C:/Users/avans/Desktop/agama2.jpg

Tak to zwierzę wygląda.