Na wyjeździe #26

25 lipca 2015 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
Słonecznie, jeśli masz gewerbę to, technicznie rzecz biorąc, nie powinnaś mieć żadnej umowy z nikim innym poza pdp i tej umowy powinnaś sie trzymać.
25 lipca 2015 22:22
salazar

Sorry, że cytuję, ale możesz napisać, co ten facet dokładnie zrobił, bo chyba się trochę pogubiłam.

Jedna reke trzymal na biodrze ,druga za nadgarstek stojac bardzo blisko za nia ,cos gadal ( nie wiem co)
25 lipca 2015 22:22 / 1 osobie podoba się ten post
slonecznie

Alina-może nie generalizuj, że nie widzisz mnie w sytacji gdzie trzeba szybkie i trafne decyzje podejmować tylko dlatego, ze zbaraniałam, bo mnie zbok napastował-to bardzo daleko posunięta i krzywdząca generalizacja. Nie zależy mi na współpracy z tą pośredniczką, jak miesiąc temu był tu notoryczny problem z moim czasem wolnym, a potem nieterminową zapłatą mojego wyngrodzenia to usłyszłam od posredniczki, żebym nie stwarzała problemów. Już wtedy wiedziałam, że nasza współpraca raczej zakończy się na tym zleceniu.

i ty jeszcze z taka miernotą wspołpracujesz???
To sie nie dziw ze cie wcale nie szanuje,napisz do niej sms ze dzwonilas na policje bo tu gdzie jestes jest tak "wspaniale" i ze wasza"wspólpraca" dobiegla końca wylącz tel i pójdz spac zobaczysz co sie rano bedzie dzialo
Postrasz ja niech wie ze z polskimi opiekunkami sie nie pogrywa.
25 lipca 2015 22:22
slonecznie

Takaja-próbowałam na ten numer co podałaś, ale niekt nie odebrał, więc zgaduję, że dopiero poniedziałek- będę dzwonić od rana.
Karami się martwię, bo pieniedzy mam mało i nie po to pracuję żeby kary płacić, a jeśli nie będę mogła sytuacji udowodnić to na jakiej podstawie zjadę od ręki? W najgroszym wypadku czekają mnie tu jeszcze 2 tygodnie.
Tyciek, chyba masz rację z tą przerwą- chociaż ze 2 tygodnie oddechu złapać.
Kasiachodziez-dziękuję ci za twój wpis. Jest dla mnie bardzo cenny. Wszystko we mnie krzyczy, bo to MOLESTWOWANIE SEKSUALNE, a niektórzy-mam wrażenie- nie widzą tym naruszenia niektykalności cielesnej i poważnego przestępstwa tylko "taki, niewinny męski wybryk"-i przez takie myślenie właśnie-przez racjonalizowanie- takie zachowania dalej istnieją. Nie chcę być w miejscu gdzie przydarzyło mi się coś takiego i co dzień być spięta czy ten alfons znów przyjdzie. Muszę tylko wiedzieć czy mam wystarczające, niezbyte podstwy by wypowiedzieć umowę od ręki i mnie nie ma!
Co do pdp- to od początku wiedziałam, że będę za friko dla męża gotować, prać, prasować i to robię. Ale pdp to manipulatorka i "a to weź mu prysznic umyj, weź mu posciel zmień, weź mu podłogę odkurz i umyj, pozbieraj jego ubrania w pokoju (są wszędzie-pod i na, wokół łóżka, biurka etc) itd." niby takie niewielkie rzeczy- i zaraz tu na mnie znowu naskoczą, że jestem księżniczka, bo nie chcę ich robić- ale, tych rzeczy jest dużo i wszystkie jakoś za darmo, a jak nie chcę to słyszałam początkowo na zachętę, że to takie miłe zmojej strony gdybym to i to zrobiła, a potem, że musze to zrobić, bo jak nie to nie będzie mi kupować do jedzenia tego co chcę (czyli będę żyć o sucharkach i marmoladzie).

Slonecznie - to jest MOLESTOWANIE i nie ma dwóch zdań. Nie powinnaś się o nic obwiniać i na nic takiego pozwalać. Ale wiem również, że masz swoje plany i na kasie Ci zależy. Dlatego poradzilam rozważne zalatwienie sprawy, bo sama nie mam pojęcia jak to załatwić bez szkody dla Ciebie. Niech poradzą Ci, pokierują. Może pośrednik zaproponuje inne rozwiązanie. Najgorsze gdyby obciążono Cię karami po tym wszystkim. Bylabyś dodatkowo ukarana za zboka.
Pewnie sama też nie zostalabym w tym miejscu. Ale ja jestem w innej sytuacji. Mogę sobie pozwolic na posiedzenie w domu.
Ty sama musisz ocenic co dla Ciebie najlepsze.
A co do wykorzystywania to niestety jest kolejny minus tego miejsca. Wychodzi przyslowie: daj palca to Ci up...dolą całą rękę.
Przemyśl wszystko co Ci doradzą, a jak nic konstruktywnego z tego nie wyjdzie to "uśmierć" kogoś i zjeżdżaj.
A dziadowi na odchodne niechcący możesz gorącą wodę na klejnoty wylać. Skoro mu się tych "gorących prądow" tak chce.
25 lipca 2015 22:22 / 6 osobom podoba się ten post
kasiachodziez

Alinko ja raz wzywałam policje kiedy pdp mnie uderzył i tez nie bylo swiadkow!!!!!!
I co policja sie pojawila po kilku minutach i wiesz co uwierzyli mi a nie niemcowi!!!!
Rozpetałam takie pieklo ze tej samej nocy pdp trafil do heimu,miejsce znalazlo sie natychmiast.
Tez mi komfort przemyslec strategi postępowania-cz jak nastepnym razem ktoś mnie dotknie gdzie nie powinien to mam go zdzielic garnkiem czy patelnią!!!!
Ja na miejscu slonecznie napisalabym pani koordynatorce takiego sms ze jutro by pierwszym samolotem sie pojawiala.

Kasiu! Każdy jest inny. Ja osobiście doradzam spokojne zastanowienie się nad wszystkim co się wydarzyło i wybranie rozwiązania njakorzystniejszego w danym momencie dla Słonecznie. Trzeba wziąć wiele aspektów pod uwagę. Z tego co pamiętam to Ty jesteś mężatką, a z tego co wiem Słonecznie może liczyć tylko na siebie, a to jest zupełnie inna sytuacja. Twój sposób myślenia jest też uwarunkowany sytuacją rodzinną. Inaczej myśli osoba samotna, inaczej mężatka, a jeszcze inaczej samotna matka itd. Słonecznie musi się sama zastanowić i działać ale tak aby sobie jeszcze większej krzywdy nie zrobić. Nie radzę żle . Tak na pewno doradzałabym młodszej koleżance również w realu bo rachunków Słonecznie nikt za nią nie zapłaci. Sama musi wiedzieć jak z tego się wykaraskać, a nerwy nie są dobrym doradcą i pisząc to nie odkrywam bynajmniej Ameryki.
25 lipca 2015 22:25 / 1 osobie podoba się ten post
salazar

Słonecznie, jeśli masz gewerbę to, technicznie rzecz biorąc, nie powinnaś mieć żadnej umowy z nikim innym poza pdp i tej umowy powinnaś sie trzymać.

Tak masz racje,umowe ma TYLKO z rodzina ,i z nia omawia wszystko.
25 lipca 2015 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Jolek

Hmm Arabiusi to bylo raz jak mi slowko na kartce zapisywal,ja oburzona sie nie czulam, sama pisalas, nie daj sie za kolana lapac!!!!

Ja tam czulam sie jak w rodzinie,noo.... I mnie tez poplecach klepali jak Ciebie u Pusi, a Lipsk to Lipsk,tam nigdy nie dali mi odczuc, ze jestem jakas inna tylko bylam dla nich jak czlonek rodziny. :))

Mnie to dopiero po plecakach głaskali , ale widzisz cipeczko w " pewnym " wieku to prawie jak sex ! ......i tylko to mi pozostało , pogłaszczą , poklepią mało co a płuc nie poodbijają i na tym koniec !
25 lipca 2015 22:25 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Kasiu! Każdy jest inny. Ja osobiście doradzam spokojne zastanowienie się nad wszystkim co się wydarzyło i wybranie rozwiązania njakorzystniejszego w danym momencie dla Słonecznie. Trzeba wziąć wiele aspektów pod uwagę. Z tego co pamiętam to Ty jesteś mężatką, a z tego co wiem Słonecznie może liczyć tylko na siebie, a to jest zupełnie inna sytuacja. Twój sposób myślenia jest też uwarunkowany sytuacją rodzinną. Inaczej myśli osoba samotna, inaczej mężatka, a jeszcze inaczej samotna matka itd. Słonecznie musi się sama zastanowić i działać ale tak aby sobie jeszcze większej krzywdy nie zrobić. Nie radzę żle . Tak na pewno doradzałabym młodszej koleżance również w realu bo rachunków Słonecznie nikt za nią nie zapłaci. Sama musi wiedzieć jak z tego się wykaraskać, a nerwy nie są dobrym doradcą i pisząc to nie odkrywam bynajmniej Ameryki.

Nie Alinko od pewnego czasu jestem zdana na siebie nikt mnie nie nakarmi nikt mi rachunkow nie zaplaci zostalam bez niczego nawet bez dachu nad glową i co z tego powodu mam pozwolic zeby ktoś mnie klepal i dotykal gdzie mu przyjdzie ochota???
No wybacz ale taki sposob myslenia jest dla mnie nie do przyjecia.
25 lipca 2015 22:36 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Mnie to dopiero po plecakach głaskali , ale widzisz cipeczko w " pewnym " wieku to prawie jak sex ! ......i tylko to mi pozostało , pogłaszczą , poklepią mało co a płuc nie poodbijają i na tym koniec ! :-):-):-)

No a chcialoby sie wiecej i wiecej 
25 lipca 2015 22:37 / 4 osobom podoba się ten post
magdzie

Tak masz racje,umowe ma TYLKO z rodzina ,i z nia omawia wszystko.

Równiez dlatego nie rozumiem tego wielkiego "hallo" pt. co powie i zrobi posredniczka i jakie kary czekają Słonecznie. 
Na moje oko to Scheingewerbe, wiec całe to Gewerbe i posrednictwo to pic na wodę. Słonecznie meldowała sie w gminie (miejsce zamieszkania i zameldowanie działalności)? Zarejestrowała się w kasie chorych, ma numer podatkowy? 

Inną sprawą jest zwykłe poczucie przyzwoitości. Wg mnie nie zostawia się z dnia na dzień osoby potrzebującej realnej pomocy. Tyle.

I reaguje na nieodpowiednie zachowania. Kasia opisała sytuację, ktorą przezyła, gdy miała 15 lat. Słonecznie nie ma 15 lat i znamy ją z forum, jako dzielnie walczącą o swoje kobietę. 
25 lipca 2015 22:38 / 2 osobom podoba się ten post
slonecznie

Alina-może nie generalizuj, że nie widzisz mnie w sytacji gdzie trzeba szybkie i trafne decyzje podejmować tylko dlatego, ze zbaraniałam, bo mnie zbok napastował-to bardzo daleko posunięta i krzywdząca generalizacja. Nie zależy mi na współpracy z tą pośredniczką, jak miesiąc temu był tu notoryczny problem z moim czasem wolnym, a potem nieterminową zapłatą mojego wyngrodzenia to usłyszłam od posredniczki, żebym nie stwarzała problemów. Już wtedy wiedziałam, że nasza współpraca raczej zakończy się na tym zleceniu.

Słonecznie! Ty nie masz 16 lat tylko 26, a to jest podstawowa różnica. Jesteś dorosłą kobietą, a nie nastolatką. Doradzam tylko spokojne zastanowienie się nad wszystkim i podjęcie decyzji, która nie udrzy w Ciebie rykoszetem. Tak zrobisz jak uznasz za stosowne i moje zdanie tak napradę nieiwele tutaj zmieni. Rób jak uważasz za słuszne ale nie pod wpływem emocji. A tak a propos baranienia to co byś zrobiła w sytuacji gdy samolot wiozący ludzi na Sylwestra w dwie godziny po starcie ląduje ponownie na lotnisku i masz przed sobą około 160  wkurzonych osób , trzy stacje radiowe i dwie telewizyjne żądne sensacji i próbujące wyprowadzić Cię z równowagi tylko po to by  póścić materiał na antenie. W dodatku trzeba tym osobom zapewnić hotele, ciepłe posiłki itd, a tu Sylwester. To dopiero można zbaranieć. Trzymam kciuki za podjęcie mądrej decyzji.
25 lipca 2015 22:39 / 3 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Och, Jolek..... jaka szkoda, że ja za mlodu nie miałam Twojego charakteru. Trza mi bylo lat , żeby wyrobić w sobie pewne odruchy. Ale to wina mojej mamci co to mnie na grzeczną panienkę chowała. Nie popełniłam jednak tego błedu i moja córcia jest grzeczna, ale potrafi z niej i taki zadziorny Jolek wyskoczyć.:-)

Wstengo moja kochana, ale ja tez jestem grzeczna tylko ja mam cos takiegojak odruch bezwarunkowy. Jestemuczulona na niekotremoje czesci ciala. I sa takie, ze nawet swojemu facetowi nie pozwolilabymdotknac, niestety. BO nie lubie i nie chce zeby ktos mnie w nie dotykal. Ale naprawdejezelijakis obcy chlop,dodatkowo stary i oblech by mnie zlapal za tylek, to bym odwinela, bezwarunkowo. Moj dziadek wczoraj mi powiedzial, ze mam hubsh bauch i beine. I ja u odpowiedzialam to moj brzuch i moje nogi. I niech ich nie dotyka. Odpuscil, komenatrzy takich juz nie ma. Nawet ubierajac go i rozbierajac, staje tak, zeby nie mial mozliwosci mnie dotknac.
25 lipca 2015 22:41 / 7 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Masz rację, rekompensata jakaś powinna być. Ja uwielbiam szpilki. I namietnie je noszę. Kiedy czuję dyskomfort w mojej osobistej przestrzeni zdarza mi się zachwiać na nich i delikwentowi niechcący ( czyt. z calej siły) stopę przyszpilić. Z czystym sumieniem mówię: działa więcej za blisko nie podchodzą :lol2:

Odnosnie szpilek, dzisiaj bylam swiadkiem jak niemiecka panna mloda wysiadala przed kosciolem z auta.
Auto stare, zabytkowe, do kosciola pod gorke, po malej kostce dosc odlegly "kawalek" drogi.
Suknia falbaniasta typu "beza" z trenem. Zebralo sie dosc duzo gapiow ze mna wlacznie, bo mloda doslownie nie mogla "wygrzebac" sie z tego niskiego, malego autka. Na dokladke jak juz jej sie udalo, z pomoca dwoch panow i pani, to nie byla w stanie dojsc do kosciola.
Na stopach szpilki, doslownie obcasy cieniutkie jak szpilki, sprawialy, ze stopy chwialy sie na nierownej powierzchni drobnej kostki brukowej.

Szpilki na dokladke wysokasne takie, ze stopa w pionie niemal. Wszyscy gapie trzesli sie ze strachu, ze bidulka w calosci do oltarza nie dotrwa.
A i jeszcze wiatr targal bezlitosnie mala osobka w 100 metrach tiulu opatulona tak, ze bez tych trzech pomocnikow nie doszloby do slubnej ceremonii na bank.
A pan mlody stal sobie niewzruszony w drzwiach kosciola na gorze i myslal pewnie, a moze jednak nie uda sie dojsc.
No bo gdyby myslal co innego, zszedl  by z tej gory, wzial tiule z kobitka na rece i katorgi nastalby koniec.
25 lipca 2015 22:42
Jolek

Wstengo moja kochana, ale ja tez jestem grzeczna tylko ja mam cos takiegojak odruch bezwarunkowy. Jestemuczulona na niekotremoje czesci ciala. I sa takie, ze nawet swojemu facetowi nie pozwolilabymdotknac, niestety. BO nie lubie i nie chce zeby ktos mnie w nie dotykal. Ale naprawdejezelijakis obcy chlop,dodatkowo stary i oblech by mnie zlapal za tylek, to bym odwinela, bezwarunkowo. Moj dziadek wczoraj mi powiedzial, ze mam hubsh bauch i beine. I ja u odpowiedzialam to moj brzuch i moje nogi. I niech ich nie dotyka. Odpuscil, komenatrzy takich juz nie ma. Nawet ubierajac go i rozbierajac, staje tak, zeby nie mial mozliwosci mnie dotknac.

Jolku, nad tymi "niektórymi" powinnaś popracować, ale młoda jesteś i otwarta na nowości, więc pewnie kiedyś się przełamiesz :D :*!
25 lipca 2015 22:43 / 8 osobom podoba się ten post
Halooo , dziewczynki ! a gdzie to żeście przeczytały , że ktoś bagatelizuje tą sytuację ? Wszyscy radzą " Słonecznie " , żeby wiała , tylko , żeby sobie nie narobiła kłopotów z karami itd . Jeśli idzie o policję to w dalszym ciągu sądzę , że nie pomoże jej w niczym , bo facet ( gnój ) będzie miał świadków , że on ją tylko po przyjacielsku objął i tyle ! Czy jej potrzebny będzie jeszcze większy stres ?
Na jakim świecie żyjecie ? nie wiecie , że bez świadków trudno jest udowodnić winę ?
Córka mojej koleżanki została zgwałcona , okaleczona psychicznie do końca życia i wiecie co ? po kilku latach najbardziej ją boli to , że zanim sprawa dobiegła końca to była tak traktowana jakby to ona coś złego zrobiła , było nawet czepianie się do tego , że niepotrzebnie miała wtedy ubraną obcisłą bluzeczkę , czyli , że ubrana była wyzywająco , że sama kusiła !
Niech " Słonecznie " stamtąd zjeżdża , ale , czy z policją ma zaczynać to tego pewna nie jestem . A jak się policja zainteresuje i sprawy , zeznania się pociągną ? czy będzie gotowa stawić temu wszystkiemu czoło ?