Faktycznie masz powód do radości. Na wyjeździe bez netu, to masakra.
Faktycznie masz powód do radości. Na wyjeździe bez netu, to masakra.
A ja nie mam neta i dla mnie to nie masakra. Jak jestem w Polsce to korzystam z niego namiętnie a w DE nie tęsknię za nim.
a ja na wyjeździe potrzebuję mieć kontakt z rodziną na skype no i z naszym kochanym forum :)
Tu nie chodzi o kontakt z rodziną, ale głównie o potrawy niemieckie. Ja codziennie dostaję jadłospis co ma być na obiad np. schnitzel kartofel Gemuze ? ja nie wiem co to za potrawa, a w necie można popatrzyć. Pozdrowienia z Wahlsburga, jestem tu jedyną Polką.
Wytłumaczycie mi ,o co chodzi ?Czy niektóre(rzy) z Was lubią się narobić?Nieproszeni pucują okna,sprzątają każdą szufladkę,pracują w ogrodzie,czy niektore (nie spotkałem jeszcze pracującego za free faceta)z Was oszalały? Po co opiekunka osoby starszej biega i sprząta jak oszalała cały dom? Rozumie ktoś o co tu chodzi? Chcą sie wykazać jak to wszystko zrobią nie wyciągając reki po kase. Nie robcie tego!opiekujemy sie starszymi osobami,mamy tylko utrzymać porządek .A może ja sie myle?
a pucowac okna zamierzasz?
Ja myłam okna, bo mi przeszkadzały takie brudne. Rzecz jasna nie w całym domu, ale w kuchni, bo przez nie często patrzyłam i w swoim pokoju to myłam często. Nie wytrzymałabym chyba kilku miesięcy patrząc przez coraz brudniejsze okno:)
mi to nie uwłacza. Więc jak są zapuszczone , to umyję.
wszak swiadczymy usługi opiekuncze i pilegnacyjne ,a nie porządkwe.Mycie okien nie jest ujmą ale za free?
ja tam się nie biję o każdy grosz (Cent).
Mam tak nudne sztelle, że umycie tego 1 czy 2 okien dziennie to zawsze jakieś zajęcie.
Takie moje zdanie.
Poza tym , rodzina zawsze coś dorzuca na koniec. Więc ja nie mam z tym problemu.
i własnie przez takie podejscie opiekunki sa wykorzystywanie, mylone ze sprzataczkami.Nie dajmy sie.
Wytłumaczycie mi ,o co chodzi ?Czy niektóre(rzy) z Was lubią się narobić?Nieproszeni pucują okna,sprzątają każdą szufladkę,pracują w ogrodzie,czy niektore (nie spotkałem jeszcze pracującego za free faceta)z Was oszalały? Po co opiekunka osoby starszej biega i sprząta jak oszalała cały dom? Rozumie ktoś o co tu chodzi? Chcą sie wykazać jak to wszystko zrobią nie wyciągając reki po kase. Nie robcie tego!opiekujemy sie starszymi osobami,mamy tylko utrzymać porządek .A może ja sie myle?