no tak ale moze mi szanownie powiesz czy jak klientowi się nie podoba to czy jesteś obciażona kosztami? np po 2-3 dniach uznają , ze im chodziło o co innego?
no tak ale moze mi szanownie powiesz czy jak klientowi się nie podoba to czy jesteś obciażona kosztami? np po 2-3 dniach uznają , ze im chodziło o co innego?
wiesz ..jestem pewna , ze nie wygrasz żadnego sporu
Fakt, ale nie można z siebie robić bałwana.................Jeśli każdy sobie da na głowę wejść to co?
Mój dziadek wczoraj wymyślił świętowanie 1 listopada na wesoło, ja odmówiłam, wino sami wychlali, a im powiedziałam, że tak zostałam wychowana i nie mają prawa ode mnie tego wymagać, a do zabawy jest wiele innych okazji........
A na atak na kościół (nie jestem dewotą) odpowiedziałam, że kościół niemiecki jest przestarzały, a np. mógłby posłuchać bożonarodzeniowego koncertu w wykonaniu młodzieży grającej nowoczesną muzykę...........No i się zamknął..................
Grunt to pełna kulturka................
słuchaj ...to już nie jest robota jak ty sie umawiasz no to a na miejscu jest to i cos innego ..osobiście dałam sobie ten jeden jeszcze raz i koniec z tą robotą . w depresji byłam ponad miesiac po ostatnim zjeździe ..
W mojej umowie jest klauzula, że mam 2 tygodnie na wypowiedzenie umowy (jeśli klient, albo agencja nie udzielili prawdy nt klienta), natomiast moje dziadki mają w umowie 2 tyg termin wypowiedzenia bez podania przyczyn.............
Co Cię koszty obchodzą? Dokładnie zapoznaj się z ofertą, jak Ci nową przedstawiają, pytaj i wypytuj o rzeczy, które są dla Ciebie ważne i na koniec dokladnie poinformuj panienkę z biura, że sobie to nagrywałaś albo spisywałaś.........................
Mnie tak jedna opiekunka ostatnio doradziła, jeszcze nie musiałam tego wykorzystać, ale kto wie.........jestem na etapie robienia listy..........
Przecież rodzina wypełnia ankietę i to dosyć dokładną, więc oni w biurze to wiedzą.
Ja ostatnio domakałam się, że należy mi się 1 pełny dzień wolnego za pełny miesiąc pobytu, w miarę możliwości w terminie od pon do pt.
I szlag mnie trafia, bo dowiedziałam się tego dopiero po 7 miesiącach pracy tutaj. Ja oczywiście tego nie mam w umowie, ale dziadki tak.Sprawdziłam w biurze i jak się nie wk..............skoro te pier........panienki nas oczywiście o tym nie poinformują.............
Czekam na następny tydzień, kiedy to córunia na co tygodniowy obiadek przyjdzie............oj czekam................
Tylko część poprawię, bo nie mam teraz dużo czasu.
Lebt die alte Dame oder der alte Mann allein?
Gibt es Tiere zu Hause?
Welche gesundheitliche Probleme hat er/sie?
Ist der Patient nachts wach? tak by mogło być, ale dokładne tłumaczenie pytania - Schläft der Patient in der Nacht? albo Steht der Patient nachts auf? - czy w nocy wstaje
Hat er/sie Inkontinenz , Depression, Demenz, Alzheimer?
Hat er/sie eine Diät? Ist er/sie aggressiv?
Wie weit wohnt die Familie?
Gibt es ein Auto zur Verfügung?
Wie weit ist es bis zum Laden , in die Stadt?
Gibt es eine Busverbindung?
Wo ist die Arztpraxis?
Wer ist verantwortlich für Medikamente ,Pampers?
Wer macht Einkäufe?
Wie viel Geld gibt es für eine Woche zur Verfügung?
a jak jedziesz i są dwie osoby chodzące to jesteś hausfrau..a nie opiekun..czyli służąca i tego nie zmienisz..
Dziękuję wichurra :-) Mam tylko pytanie czy forma grzecznościowa Sie jest z hat czy haben?
Dziękuję wichurra :-) Mam tylko pytanie czy forma grzecznościowa Sie jest z hat czy haben?