Pochwalijki #3

21 grudnia 2015 15:43 / 1 osobie podoba się ten post
Miłe:) A niedawno jedna z koleżanek pisała,że musiała pokwitowac odbiór 25 euro, jeszcze o tym została agencja poinformowana:( Są ludzie i ludziska!
21 grudnia 2015 15:58 / 3 osobom podoba się ten post
Ale mila ,kawka,poczestunek chyba nie zawsze tak sa goszczeni.
Ostatnio przyszla kolezanka bardzo dobra do babci,a ze byl czas kawy to zapytalam czy sie napije,choc musialam wode gotowac jeszcze ,to dla mnie nie byl problem.Jak wychidzila od babci chyba 10: razy dziekowala mi za kawe,jakby to bylo niewiadomo co.Czesto dla nas co jest oczywiste dla Niemcow wydaje sie ogromnym problemem.Zreszta znani jestesmy z goscinnosci  
21 grudnia 2015 16:54 / 2 osobom podoba się ten post
to ty nie wiesz ze obca to lepsza

Bardzo mily gest z ich strony.Takie wyrazy uznania i pamieci o kims poprawiaja samoocene i humor na dlugo
Brawo Ty
22 grudnia 2015 17:50 / 5 osobom podoba się ten post
Pochwlam się, że jest piękna pogoda....i z przyjemnością spędzam wolny czas w zwierzyńcu.........zbliżają się święta i jest mi czasami smutno...........ale jak pojadę rowerkiem 15 min mam relaks............zawsze coś nowego się dzieje......dziś np widziałam b. blisko rysia podczas karmienia...........i żbika też.........tu jest duży teren i nie zawsze wszystkie zwierzęta  wychodzą..........jest tu 12 gatunków kaczek.....czarne łabędzie.....dziś ich nie było..........10 min stałam i sluchałam śpiewu ptaków......zachwycałam się przyrodą.......głasałam kozy i osiołki.......widziałam też ogromnego karpia 40cm. Rodzina żubrów........oczywiście nie są tak piękne i duże jak w Białowierzy.......
W niedzielę małe dzieci mogą pojeżdzić na kucykach i osołkach które prowadzą dzieci w wieku14 , 15 lat.
żbik ...wildkatze
22 grudnia 2015 19:27 / 4 osobom podoba się ten post
Pochwalam sie, ze urlop mam Od jutra do nie wiem kiedy Dobra, moja radosc taka troche przez lzy jest, bo jedna PDP dzisiaj do domu opieki odwiozlam, a druga na ustawieniu lekow jest i nie wiadomo czy wroci(95lat ma, wiec wszystkiego sie spodziewac nalezy). Jednak na razie ciesze sie chwila
22 grudnia 2015 19:33 / 1 osobie podoba się ten post
moncherie

Pochwalam sie, ze urlop mam:-) Od jutra do nie wiem kiedy:-) Dobra, moja radosc taka troche przez lzy jest, bo jedna PDP dzisiaj do domu opieki odwiozlam, a druga na ustawieniu lekow jest i nie wiadomo czy wroci(95lat ma, wiec wszystkiego sie spodziewac nalezy). Jednak na razie ciesze sie chwila:-)

Jasne ze tak.Chwile sa najfajniejsze i przynosza duzo radosci.Sa Świeta wiec niech twoja radosc bedzie podwojna.
22 grudnia 2015 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
moncherie

Pochwalam sie, ze urlop mam:-) Od jutra do nie wiem kiedy:-) Dobra, moja radosc taka troche przez lzy jest, bo jedna PDP dzisiaj do domu opieki odwiozlam, a druga na ustawieniu lekow jest i nie wiadomo czy wroci(95lat ma, wiec wszystkiego sie spodziewac nalezy). Jednak na razie ciesze sie chwila:-)

wisienko, ciesz sie CHWILA, cale zycie sklada sie z krotkich chwil ukladajacych sie w nasza wedrowke na ziemi.Chodzi o to , aby umiec wylapac te najlepsze
23 grudnia 2015 12:14 / 5 osobom podoba się ten post
Chwalę się, że wczoraj otrzymałam z firmy przesyłkę, a w niej :
piękna kartka z życzeniami oraz upominek w postaci długopisu marki Parker.
23 grudnia 2015 22:18
anerik

Pochwlam się, że jest piękna pogoda....i z przyjemnością spędzam wolny czas w zwierzyńcu.........zbliżają się święta i jest mi czasami smutno...........ale jak pojadę rowerkiem 15 min mam relaks............zawsze coś nowego się dzieje......dziś np widziałam b. blisko rysia podczas karmienia...........i żbika też.........tu jest duży teren i nie zawsze wszystkie zwierzęta  wychodzą..........jest tu 12 gatunków kaczek.....czarne łabędzie.....dziś ich nie było..........10 min stałam i sluchałam śpiewu ptaków......zachwycałam się przyrodą.......głasałam kozy i osiołki.......widziałam też ogromnego karpia 40cm. Rodzina żubrów........oczywiście nie są tak piękne i duże jak w Białowierzy.......
W niedzielę małe dzieci mogą pojeżdzić na kucykach i osołkach które prowadzą dzieci w wieku14 , 15 lat.
żbik ...wildkatze

Rysia widziałaś w Niemczech czy w Polsce?????
Nie jestem na bieżąco z forum, nie wiem, czy jesteś w pracy czy na wyjeździe.
No, jakbys widziała rysia na wyjeździe, to ja szukam dobrej szteli. jakby co, ha, ha.....
Modzie, to żart ani nie agitka bo ja za naturę w czystej postaci dam się pokrajać. :))))))
O matko, jak marzy mi się piękne miejsce, z pięknym krajobrazem, z czymś dzikim, z czymś pierwotnym, nieważne, czy morze, czy góry, czy las, czy zwierzęta, byle by serducho ucieszyć pięknem absolutnym.
A dostaję oferty do centrum Monachium, Darmstadt,Bremy,Kolonii.
I czym ja tam się mam nakarmić????
Ruchem ulicznym?
Królestwo za piękno i naturę ( parafrazując ryszardowskie "królestwo za konia" ).
Eeeee tam..... Szkoda gadać.
23 grudnia 2015 22:27 / 3 osobom podoba się ten post
Anerik no w Białowieży, to w Bialowieży. Bo w Bialowieży newielu było i widziało.
Jedziemy do Białowieży jutro z rana na Wigilię. Wszyscy  cała Rodzinka mieszkająca w okolicy 50 km. Taki rodzinny zjazd. Już taki był 5 lat temu. Razem wszyscy to 32 osoby.
23 grudnia 2015 22:29 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Rysia widziałaś w Niemczech czy w Polsce?????
Nie jestem na bieżąco z forum, nie wiem, czy jesteś w pracy czy na wyjeździe.
No, jakbys widziała rysia na wyjeździe, to ja szukam dobrej szteli. jakby co, ha, ha.....
Modzie, to żart ani nie agitka bo ja za naturę w czystej postaci dam się pokrajać. :))))))
O matko, jak marzy mi się piękne miejsce, z pięknym krajobrazem, z czymś dzikim, z czymś pierwotnym, nieważne, czy morze, czy góry, czy las, czy zwierzęta, byle by serducho ucieszyć pięknem absolutnym.
A dostaję oferty do centrum Monachium, Darmstadt,Bremy,Kolonii.
I czym ja tam się mam nakarmić????
Ruchem ulicznym?
Królestwo za piękno i naturę ( parafrazując ryszardowskie "królestwo za konia" ).
Eeeee tam..... Szkoda gadać.

Ryś jest w Ch....ale i ja tam blisko w De........szukaj Weil am Rhein , Loerrach i okolice......jest cudownie.......chcesz miasto .......jest miasto chcesz naturę to ją masz.......jedynie ja tu żadnej opiekunki nie znam......choć niestety z tą nauką samochodu to teraz i czasu nie miałam...........

23 grudnia 2015 22:30
ORIM

Jestem milo zaskoczony.Otrzymalem prezent swiateczny od firmy.Od niemieckiej firmy ktora jest zleceniodawca w tym miejscu.
Ładna paczka,a w srodku kartka swiateczna z zyczeniami,czekolada merci i zestaw Mexx dla faceta.Woda toaletowa i zel pod prysznic.
Mile prawda ???

Prawda.
23 grudnia 2015 22:32 / 1 osobie podoba się ten post
Knorr

Anerik no w Białowieży, to w Bialowieży. Bo w Bialowieży newielu było i widziało.
Jedziemy do Białowieży jutro z rana na Wigilię. Wszyscy  cała Rodzinka mieszkająca w okolicy 50 km. Taki rodzinny zjazd. Już taki był 5 lat temu. Razem wszyscy to 32 osoby.

Ja nie byłam:(  Chociaż mam niewiele gorzej:), las 50 metrów od domu, sarny, jelenie,łosie, lisy, wilki,..żmije, br..
23 grudnia 2015 22:34
Knorr

W Białowieży?
No to "el duuupa" .......... by tak złagodzić wulgaryzm hiszpańskością.....:(
A już myslałam,że może w Niemczech jest coś dzikiego. No tak, to w koncu zbyt uporządkowany naród, a rysie są takie dzikie i nieuporzadkowane, do ogródków im by nie pasowały. :)
Idealistka idzie spac.
Dobranoc.

23 grudnia 2015 22:38 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

W Białowieży?
No to "el duuupa" .......... by tak złagodzić wulgaryzm hiszpańskością.....:(
A już myslałam,że może w Niemczech jest coś dzikiego. No tak, to w koncu zbyt uporządkowany naród, a rysie są takie dzikie i nieuporzadkowane, do ogródków im by nie pasowały. :)
Idealistka idzie spac.
Dobranoc.

Ano w Białowieży. Kto nie wierzy, niech pobieży.